ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΥΖΟΧΟ: Φυλάκιση με αναστολή για τον Κυριακό Γιάγκου -Συναισθήματα ανακούφισης για τον γιατρό που αγκαλιάστηκε με οικεία του πρόσωπα

ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΥΖΟΧΟ: Φυλάκιση με αναστολή για τον Κυριακό Γιάγκου -Συναισθήματα ανακούφισης για τον γιατρό που αγκαλιάστηκε με οικεία του πρόσωπα

Ποινή φυλάκισης 4 μηνών με τριέτη αναστολή, επιβλήθηκε στο πρώην διοικητικό στέλεχος της Ανόρθωσης Δρ Κυριακό Γιάγκου, για την υπόθεση Ουζόχο.

Μετά την ανακοίνωση της ποινής του το μεσημέρι της Τρίτης (29/10), ο γιατρός εξέφρασε τα συναισθήματα ανακούφισής του, αφού αγκαλιάστηκε με οικεία του πρόσωπα. Η ικανοποίηση ήταν έκδηλη στο πρόσωπό του.

Ο δικαστής αιτιολογώντας το ύψος της ποινής είπε ότι λαμβάνεται υπόψη η συνεργασία του με την Αστυνομία, ότι απολογήθηκε για την διάπραξη των αδικημάτων και ότι είναι καλό και εργατικό άτομο με λευκό ποινικό μητρώο, προσφέροντας στην κοινωνία.

Επίσης, έκανε αναφορά στην οικονομική και οικογενειακή κατάστασή του, αλλά μίλησε και για το γεγονός ότι είναι καταξιωμένος στον χώρο του.

Ο γιατρός είχε παραδεχθεί ενοχή στις κατηγορίες που αντιμετώπιζε (αφορούν πλαστογραφία και κυκλοφορία πλαστού εγγράφου με στόχο την παράτυπη έκδοση δελτίου υγείας στον ποδοσφαιριστή) και πλέον αναμένει να ακούσει την ποινή του.

Οι κατηγορίες που είχαν απαγγελθεί για την Ανόρθωση και τον Κυριακό Γιάγκο ήταν κοινές και αφορούσαν τα αδικήματα της πλαστογραφίας, της κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου και εξασφάλισης εγγραφής με ψευδείς παραστάσεις. Στο κατηγορητήριο σημειωνόταν μεταξύ άλλων: «Οι κατηγορούμενοι μεταξύ Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου του 2019 στη Λευκωσία, με σκοπό καταδολίευσης αλλοίωσαν έγγραφο χωρίς εξουσία κατά τέτοιο τρόπο ώστε αν η αλλοίωση είχε εξουσιοδοτηθεί αυτή θα μετέβαλλε τις συνέπειες του εγγράφου, δηλαδή, αλλοίωσαν το έντυπο αναλύσεων βιοχημικού ελέγχου το οποίο είχε εκδοθεί για τον ποδοσφαιριστή FRANCIS ODINAKA UZOHO από την Νιγηρία, και ημερομηνία έκδοσής του την 1/2/2019, με σκοπό να εξασφαλίσουν από το Ανώτατο Συμβούλιο Υγείας Αθλητών του ΚΟΑ δελτίο υγείας για τον πιο πάνω ποδοσφαιριστή».

Μαρινέλλα Παναγιώτου

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ζητά ακύρωση του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας ο Σταυριανού

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ζητά ακύρωση του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας ο Σταυριανού

Το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας για την υπόθεση του Εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου είδε χθες (10/05) το φως της δημοσιότητας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top