ΥΓΕΙΑ

Αποδέσμευση του κονδυλίου για την ιατροφαρμακευτική ζητεί το προσωπικό του ΟΑΥ

Αποδέσμευση του κονδυλίου για την ιατροφαρμακευτική ζητεί το προσωπικό του ΟΑΥ

Για θυματοποίηση και άνιση μεταχείριση κάνει λόγο το προσωπικό του ΟΑΥ, δηλώνοντας ότι θα συνεχίσει να διεκδικεί την άμεση αποδέσμευση του κονδυλίου για την ιατροφαρμακευτική του περίθαλψη από τη Βουλή.

Σε ανακοίνωση του, την Τρίτη 29/10 το προσωπικό του ΟΑΥ αναφέρεται στην έκτακτη Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησε την περασμένη Παρασκευή για την κάλυψη της ενδονοσοκομειακής φροντίδας υγείας για το προσωπικό και τις οικογένειές τους, μέχρι τον Ιούνιο του 2020 που θα ενταχθεί στο ΓεΣΥ.

Σημειώνεται στην ανακοίνωση ότι το ίδιο έπραξε η Βουλή με τα αντίστοιχα κονδύλια στους προϋπολογισμούς των υπόλοιπων Οργανισμών στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα.

"Το προσωπικό του Οργανισμού θεωρεί απαράδεκτη τη θυματοποίηση του, από συγκεκριμένο πολιτικό χώρο που προβάλλει επιχειρήματα, διλήμματα και συμβολισμούς χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο. Αποτέλεσμα των συγκεκριμένων ενεργειών είναι το προσωπικό και οι οικογένειες τους, εδώ και μήνες, να παραμένουν ανασφάλιστοι όσον αφορά στις υπηρεσίες ενδονοσοκομειακής περίθαλψης θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους και δημιουργώντας παράλληλα δυσβάσταχτο οικονομικό κόστος καθώς, μέχρι σήμερα, παραμένουν απλήρωτες εννέα απαιτήσεις για χειρουργικές επεμβάσεις και δύο απαιτήσεις για τοκετούς".

Το προσωπικό αναφέρει τέλος ότι παρά τα εμπόδια παραμένει προσηλωμένο στο στόχο της πλήρους εφαρμογής του ΓεΣΥ και της αποτελεσματικής αντιμετώπισης των προβλημάτων που παρουσιάζονται, καθώς η επιτυχημένη εφαρμογή του ΓεΣΥ είναι προς όφελος της κοινωνίας μας και των πολιτών της.

 

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top