ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Από το Γραφείο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων αρχίζει η αξιολόγηση για Σένγκεν, λέει η Ειρ. Λοϊζίδου

Από το Γραφείο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων αρχίζει η αξιολόγηση για Σένγκεν, λέει η Ειρ. Λοϊζίδου

Από το Γραφείο της θα ξεκινήσει η διαδικασία αξιολόγησης της Κύπρου για ένταξη στη ζώνη Σένγκεν, δήλωσε η Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Ειρήνη Λοϊζίδου Νικολαΐου.


Αναλύοντας ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής Οικονομικών τον προϋπολογισμού του Γραφείου της για το 2020, η κ. Νικολαΐδου είπε πως παρά το γεγονός ότι για πρώτη φορά το Γραφείο έχει πληρώσει οργανικές θέσεις εντούτοις, οι υποχρεώσεις που προκύπτουν από τις πολλές νομοθεσίες, πολλαπλασιάζουν το φόρτο εργασίας.
 
«Έχουν υπολογιστεί 25 τόσα νομοθετήματα για τα οποία έχουμε επιφορτιστεί με τις αρμοδιότητες της εποπτικής αρχής. Είναι σημαντική ένεση οι έξι λειτουργοί αλλά δεν είναι αρκετοί», είπε, προσθέτοντας ότι «δεν πρέπει να ξεχνούμε την επικείμενη αξιολόγηση του μηχανισμού για ένταξη στο Σένγκεν και το πρώτο βήμα είναι την τελευταία εβδομάδα του Νοέμβρη στο δικό μου Γραφείο».

Εξάλλου, σύμφωνα με σημείωμα του Γραφείου που δόθηκε στη Βουλή, η Επίτροπος εκπροσωπεί την Κυπριακή Δημοκρατία στο Κοινό Εποπτικό Όργανο της Eurojust και μετέχει, επίσης, η ίδια ή εκπρόσωπος του Γραφείου της στην Κοινή Εποπτική Αρχή για το Σένγκεν.

 
Ο Υπουργός Εξωτερικών είχε δηλώσει ενώπιον της επιτροπής Οικονομικών ότι η Κύπρος υπέβαλε από τον Σεπτέμβριο αίτηση για ένταξη στη ζώνη του Σέγνκεν και ότι η αξιολόγηση θα περιλαμβάνει πέντε στάδια.
 
Όπως είπε, στον προϋπολογισμό παρουσιάζεται σημαντική αύξηση, «καθότι έγινε πραγματικότητα η πλήρωση των έξι οργανικών θέσεων από τον Σεπτέμβρη του 2019.
 
«Είναι η πρώτη φορά από το 2001 που το γραφείο έχει οργανικές θέσεις», πρόσθεσε.
 
Η κ. Νικολαΐδου σημείωσε ακόμη ότι υπάρχει σαφής αύξηση στις χρηματικές ποινές, αφού από τις €11.000 το 2016, αυξήθηκαν στις €19.400 το 2017, στις €113.000 το 2018 για να φτάσουν στις €140.000 για το 2019.
 
Σύμφωνα με το ίδιο σημείωμα, κατά την περίοδο 01/01/2019 – 31/10/2019 υποβλήθηκαν στο Γραφείο της Επιτρόπου 322 γραπτά παράπονα, με το 22% να αφορούν διαφημιστικά μηνύματα σε κινητά τηλέφωνα, σε ηλεκτρονικά ταχυδρομεία ή σε τηλεομοιότυπα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Ανάβουν φλας από σήμερα πέντε νέες κάμερες τροχαίας στη Λεμεσό - Δείτε σε ποια σημεία

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για Κοινοτάρχες και Κοινοτικούς Συμβούλους

Λίλι Ρόουζ Ντεπ: Ποζάρει στο Τόκιο με τη σύντροφό της - «Εγώ και η δικιά μου» - Δείτε φωτογραφίες



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top