ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Παραδέχονται Προδρόμου και Αβέρωφ για NCIS - Πλήρης επιβεβαίωση των δημοσιευμάτων του ThemaOnline από το 2017 για παρακολουθήσεις

Παραδέχονται Προδρόμου και Αβέρωφ για NCIS - Πλήρης επιβεβαίωση των δημοσιευμάτων του ThemaOnline από το 2017 για παρακολουθήσεις

Η ίδια η κυβέρνηση και ο Δημοκρατικός Συναγερμός συνδέουν τα πάρε δώσε του κυβερνώντος κόμματος με την εταιρεία NCIS, για την οποία το ThemaOnline προβαίνει σε αποκαλύψεις από τις αρχές του 2017, στη βάση έκθεσης της Αστυνομίας Κύπρου.

Του Φάνη Μακρίδη

Ενώ η έρευνα άρχισε με αφορμή το ρεπορτάζ του Forbes για την εταιρεία-φάντασμα INTELLEXA (δεν είναι καν γραμμένη στον Έφορο Εταιρειών Κύπρου) και τον φερόμενο ιδιοκτήτη της Tal Dilian, όλοι συνδέουν την δράση της προαναφερθείσας εταιρείας με την NCIS, η οποία είχε σκοτεινό ρόλο με βάση έκθεση της Αστυνομίας που ετοιμάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2016 και την οποία απεκάλυψε η ιστοσελίδα μας.

Ο Προδρόμου μιλούσε για την NCIS…
Είναι ενδεικτικό ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου τοποθετούμενος (γραπτώς) για την υπό διερεύνηση υπόθεση τη Δευτέρα (18/11), έκανε λόγο για εταιρεία που είναι αντικείμενο ερευνών και για την οποία ανέφερε πως «είχε πάρει άδεια και είχε ενεργοποιηθεί στη χώρα μας από το 2011». Μιλούσε με λίγα λόγια για την NCIS και όχι για την INTELLEXA στην οποία ανήκει το κατασχεθέν VAN παρακολουθήσεων.

Παραδοχή Συναγερμού
Εντός της ημέρας (20/11) ο Δημοκρατικός Συναγερμός παραδέχθηκε και συνάντηση του πρόεδρου του κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου με τον άνθρωπο που βρίσκεται πίσω από την NCIS, τον Αβραάμ Σαχάκ Άβνι.

Μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση αναφέρει: «Ο Δημοκρατικός Συναγερμός θέλει να ξεκαθαρίσει ότι, ο Πρόεδρος του κόμματος κ. Αβέρωφ Νεοφύτου δέχθηκε στο γραφείο του τον Πρόεδρο της εβραϊκής κοινότητας της Κύπρου, κ. Shahak Avni.

Η συνάντηση αφορούσε θέματα που σχετίζονται με την εβραϊκή κοινότητα στην Κύπρο και τον δέχθηκε ως όφειλε για θέματα της κοινότητας που εκπροσωπεί. Τον κ. Avni ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού τον γνωρίζει από τη δράση του ως ενεργό μέλος και Πρόεδρο της εβραϊκής κοινότητας στην Κύπρο».

Η αποκάλυψή μας πριν από τις εκλογές
Να σημειωθεί ότι το ThemaOnline στις 7/12/2017, στη βάση της έκθεσης της Αστυνομίας για την NCIS, αλλά και πληροφορίες μας, δημοσίευσε ρεπορτάζ υπό τον τίτλο «ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Πωλεί παράνομα κατασκοπευτικά όργανα και συνεργάζεται με κυπριακό κόμμα - Μπαινοβγαίνει στο γραφείο του πρόεδρου στο κέντρο της Λευκωσίας – ΕΓΓΡΑΦΟ».

Θέταμε το ακόλουθο ερώτημα: «Εταιρεία ισραηλινών συμφερόντων που δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια στο νησί μας, παρέχει υπηρεσίες σε παραδοσιακό κόμμα της Κύπρου. Ασφαλείς πληροφορίες μας, μάλιστα, αναφέρουν ότι ο ιδιοκτήτης της εν λόγω εταιρείας την τελευταία περίοδο έχει συχνά συναντήσεις στα γραφεία του εν λόγω κόμματος. Όσο για το αντικείμενο των συναντήσεων, δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι.

Ωστόσο, σίγουρα το γεγονός ότι τα προαναφερόμενα γεγονότα λαμβάνουν χώρα σε κτήριο που στεγάζει κόμμα σε μια προεκλογική περίοδο, πρέπει να μας προβληματίζει. Ιδιαίτερα αν λάβουμε υπόψιν τις σχέσεις της εν λόγω εταιρείας με τον υπόκοσμο, αλλά και μαρτυρία για αγορά κατασκοπευτικών οργάνων από εκείνη».

Και προσθέταμε στο ίδιο ρεπορτάζ: «Για τη συνεργασία αυτή το ThemaOnline έχει στη διάθεσή του και συγκεκριμένα στοιχεία. Το έγγραφο που εξασφαλίσαμε (σημ. βλ. κάτω) και παρουσιάζουμε πιο κάτω έχει δοθεί στην Αστυνομία και καταγράφει τις δραστηριότητες και το πελατολόγιο της εν λόγω εταιρείας τα τελευταία χρόνια. Ανάμεσα σ΄ αυτούς τους πελάτες, είναι και το εν λόγω κόμμα (σ.σ. το υποδεικνύουμε με βέλος)».

Όπως είχαμε ξεκαθαρίσει τότε, δεν αποκαλύπτουμε το όνομα του πολιτικού προσώπου καθώς θέταμε θέμα δημοσίου συμφέροντος και δεν θέλαμε να κομματικοποιήσουμε την υπόθεση, από τη στιγμή που διανύαμε προεκλογική περίοδο.

Ο Στεφάνου
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, στην ενημερωτική εκπομπή Alpha-Ενημέρωση συνέδεσε επίσης την NCIS με το θέμα των παρακολουθήσεων. Επικαλούμενος, μάλιστα, το αποκαλυπτικό μας δημοσίευμα, φωτογράφιζε, μάλιστα, τον Αβέωφ Νεοφύτου ως το πρόσωπο που είχε επαφές με τον άνθρωπο που κρύβεται πίσω από την NCIS.

Άλλωστε, στη βάση των όσων είπε ο Στεφάνου και άλλα κομματικά στελέχη του ΑΚΕΛ, ο Αβέρωφ Νεοφύτου, από την Κροατία όπου βρίσκεται για το συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος σχολίασε τα καρφιά του στελέχους της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η «Καθημερινή» στην ηλεκτρονική της έκδοση, σημείωνε «Το όλο ζήτημα της επίσκεψης του Ισραηλινού στελέχους στην Πινδάρου συζητήθηκε εντόνως στα πηγαδάκια του ΔΗΣΥ στην Κροατία, με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ να ερωτάται για το αν ισχύουν τα δημοσιεύματα, ποια είναι τελικώς η σχέση του με τον Ισραηλινό και για ποιο λόγο βρέθηκε στην Πινδάρου. Όπως απάντησε στους εκεί κύκλους ο Αβέρωφ Νεοφύτου, του ζήτησε να τον επισκεφθεί ως Πρόεδρος της Εβραϊκής Κοινότητας και ο ίδιος δεν είχε λόγο να αρνηθεί το αίτημά του».

Ο «Πολίτης»
Η καθημερινή εφημερίδα «Πολίτης» απεκάλυψε (20/11) το όνομα του Ισραηλινού που κρύβεται πίσω από την NCIS (Άβνι Σαχάκ), σημειώνοντας μεταξύ άλλων: Ο πρώην πράκτορας Tal Dilian, που διαφήμιζε τις δυνατότητες του εξοπλισμού στο Forbes, δεν είναι το ίδιο πρόσωπο που είχε επαφές με αρχηγό κόμματος και επισκεπτόταν τα γραφεία. Τόσο τα δημοσιεύματα όσο οι πληροφορίες, αλλά και οι δηλώσεις που έγιναν από στελέχη του ΑΚΕΛ, φωτογραφίζουν τον ΔΗΣΥ και τον Αβέρωφ Νεοφύτου. Πρόκειται για άλλον επιχειρηματία, ο οποίος διαθέτει πολλές εταιρείες στην Κύπρο και του δόθηκε η άδεια οπλοφορίας από το Υπουργικό Συμβούλιο. Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας, σύμφωνα με στοιχεία στον ιστότοπο των Wikileaks, είχε στείλει mail τον Απρίλιο του 2013 στην ιταλική εταιρεία Hacking Team (από την οποία είχε αγοράσει υπηρεσίες και η ΚΥΠ) εκφράζοντας ενδιαφέρον για τεχνολογία που αφορά το Skype. Πρόκειται για τον Avraham Avni Shahak και την εταιρεία CIS. Η εταιρεία Intellexa, για την οποία γίνεται έρευνα σε σχέση με το βαν, στεγάζεται στο ίδιο κτήριο με

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top