ΔΙΕΘΝΗ

Μέτρα για στήριξη του τουριστικού τομέα συζήτησαν οι Υπουργοί Τουρισμού της ΕΕ

Μέτρα για στήριξη του τουριστικού τομέα συζήτησαν οι Υπουργοί Τουρισμού της ΕΕ

Συγκεκριμένα μέτρα για την ενεργή υποστήριξη του τουριστικού τομέα, ο οποίος πλήττεται από την κρίση του COVID-19, συζήτησαν οι Υπουργοί Τουρισμού της ΕΕ σε άτυπη τηλεδιάσκεψη τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υφυπουργείου Τουρισμού, η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Κροατικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και σε αυτή συμμετείχε  ο Υφυπουργός, Σάββας Περδίος. Στη διάσκεψη συμμετείχαν, επίσης, ο Επίτροπος, αρμόδιος για την εσωτερική αγορά, Thierry Breton, και ο Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO), Zurab Pololikashvili.

Η τηλεδιάσκεψη συγκλήθηκε έπειτα από κοινή διαπίστωση των Κρατών Μελών ότι ο τουρισμός, μετά τη διακοπή των δραστηριοτήτων στον τομέα των μεταφορών, υπήρξε ένας από τους πρώτους και περισσότερο επηρεασμένους οικονομικούς τομείς από την κρίση COVID-19, με συνακόλουθο ισχυρό πλήγμα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του τομέα, αλλά και για εκατομμύρια πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι εργοδοτούνται από επιχειρήσεις του τομέα.

Στην τηλεδιάσκεψη, οι Υπουργοί συζήτησαν συγκεκριμένα μέτρα για την ενεργή υποστήριξη του τουριστικού τομέα. Διατύπωσαν, επίσης, απόψεις αναφορικά με τη θέσπιση Σχεδίου Διαχείρισης Κρίσεων για τον τουριστικό τομέα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για την προοπτική δημιουργίας άτυπης πλατφόρμας για την παρακολούθηση των διαφόρων μέτρων που λαμβάνονται στα Κράτη Μέλη και άλλα.

Σημαντική για τις περαιτέρω εξελίξεις στα πιο πάνω θέματα κρίνεται η Κοινή Διακήρυξη, στην οποία κατέληξαν η Ισπανία, η Κύπρος, η Γαλλία, η Ελλάδα, η Μάλτα, η Ιταλία, η Πορτογαλία, η Βουλγαρία και η Ρουμανία. Στη Διακήρυξη τονίζεται η στρατηγική σημασία του τουρισμού για τις οικονομίες των χωρών τους, υποστηρίζοντας κατ’ επέκταση την εκπόνηση ενός Ευρωπαϊκού Σχεδίου Ανάκαμψης προς υποστήριξη του τουρισμού, ειδικά για τα Κράτη Μέλη που είτε στηρίζονται σε μεγάλο βαθμό στον τουρισμό, είτε ορισμένες περιοχές τους χρήζουν περαιτέρω τουριστικής ανάπτυξης για την επιβίωσή τους.

 Με πρόταση της Κύπρου περιλήφθηκαν στη Διακήρυξη, ως περιοχές οι οποίες θα πρέπει να ενταχθούν στο Σχέδιο, πέραν των παράκτιων περιοχών, οι περιοχές της υπαίθρου και των ορεινών.

Η Διακήρυξη θα προωθηθεί στα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με απώτερο σκοπό να υιοθετηθεί και να εφαρμοστεί στην πράξη. 

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θανατηφόρο στην Κοκκινοτριμιθιά: Υπό τετραήμερη κράτηση ο 23χρονος οδηγός - Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει

Εν αναμονή ενημέρωσης από Europol, Interpol και Ρωσία η Αστυνομία για το απειλητικό email που έφερε αναστάτωση

Πλαστικές σακούλες: Πού πήγαν τελικά τα λεφτά από τα 6 σεντς των πωλήσεων  - Γιατί καταργήθηκαν και ποιο το παράδοξο  

Συγκλονιστικές εικόνες - Οδού: Τα σημεία όπου έσωσαν εθελοντές από την φονική πυρκαγιά το 2021 - Αποκάλυψη στο «Τ»

Εντοπίστηκε νέα μετάλλαξη του Covid: Ονομάζεται «FLiRT» - Λειτουργούν τα τρέχοντα εμβόλια; - Όσα πρέπει να ξέρετε

Λάκης Γαβαλάς: Δέχθηκε επίθεση από μοναχούς - «Με είπαν π****η μέσα στο αεροπλάνο» - Δείτε βίντεο



Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

«Είμαι σε επαφή μαζί της και ο ίδιος προσωπικά, αλλά και με κάποια κράτη μέλη της ΕΕ, και εκτός της ΕΕ, όπως με Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, για να δούμε πώς μπορούν να δημιουργηθούν οι προοπτικές για επανέναρξη των συνομιλιών», είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top