ΠΑΡΑ-THEMA

Eλληνοκύπριοι δημοσιογράφοι πανηγύρισαν τη νίκη Ακιντζί

Eλληνοκύπριοι δημοσιογράφοι πανηγύρισαν τη νίκη Ακιντζί

Mε ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται τα αποτελέσματα των «εκλογών» στα κατεχόμενα. Ο πρώτος γύρος των λεγόμενων εκλογών που διεξήχθη την περασμένη Κυριακή, ανέδειξε νικητές τον τέως ηγέτη των Τουρκοπρίων Ντερβίς Έρογλου και τον Μουσταφά Ακιντζί.

Το όνομα του δεύτερου αποτέλεσε έκπληξη. Μεγαλύτερη εντύπωση έκανε ωστόσο η θερμή αγκαλιά που έτυχε από μερίδα Ελληνοκυπρίων.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το Tothemaonline στο εκλογικό επιτελείου του Μουσταφά Ακιντζί στην κατεχόμενη Λευκωσία κοντά στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας, θεάθηκαν Ελληνοκύπριοι δημοσιογράφοι. Σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε δεν πήγαν εκεί για να καλύψουν τις παράνομες εκλογές  του ψευδοκράτος, αλλά για να εκφράσουν την στήριξη τους  και να πανηγυρίσουν μαζί του, την μεγάλη του επιτυχία.

Πρόκειται για πολύ γνωστούς ανθρώπους των ελληνοκυπριακών μίντια. Εξάλλου ο πρώην Δήμαρχος Λευκωσίας, Λέλλος Δημητριάδης δεν έκρυψε λεπτό την βαθιά φιλία που τον δένει με τον Ακιντζί, εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Την υποψηφιότητα Μουσταφά Ακιντζί φαίνεται να προτιμά και η κυβέρνηση Αναστασιάδη, αν και δεν υπήρξαν επίσημες τοποθετήσεις.

Ο Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος κατάγεται από τη Λεμεσό ακολουθεί μία πιο μετριοπαθή πολιτική σε σύγκριση με τον «σκληροπυρηνικό» Έρογλου στο κυπριακό, ενώ δηλώνει φίλος της ειρήνης και της δημοκρατίας. Διετέλεσε στο παρελθόν «δήμαρχος» της κατεχόμενης Λευκωσίας. Προέρχεται από την αριστερά και τον στηρίζουν τα κόμματα Κοινοτική Δημοκρατία και Ενωμένη Κύπρος. Ο ίδιος ταυτίζεται ι πλήρως με τις πιο φιλοπρόοδες ομοσπονδιακές θέσεις της κοινότητας, ενώ υποστηρίζει εδώ και χρόνια επιστροφή της κλειστής περιοχής της Αμμοχώστου στους Ελληνοκύπριους νόμιμους ιδιοκτήτες της, τονίζοντας ότι το άνοιγμα της περιοχής, υπό τον έλεγχο των Ηνωμένων Εθνών, θα είναι προς όφελος και των δύο κοινοτήτων της Κύπρου.

Ο δεύτερο γύρος των «εκλογών» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Νέα πυρκαγιά στη Λεμεσό: Σπεύδουν δυνάμεις στο σημείο - Στη «μάχη» και πτητικά μέσα – Δείτε φωτογραφία

Δικηγόρος Μοναχών: «Δικαστήριο του οποίου η θητεία έληξε δεν μπορεί να δικάσει» - Εξηγεί για τα βίντεο που έστειλαν στην επιτροπή

Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή του 43χρονου που «ξεψύχησε» στην άσφαλτο - Τι κατέδειξε

Αναγνωρίστηκαν με DNA τα οστά αγνοουμένου από την τουρκική εισβολή - Του απονεμήθηκε Μετάλλιο Ανδραγαθίας

Τον έπεισε να δημιουργήσουν μαζί εταιρεία και του... έφαγε 175 χιλιάδες ευρώ - Συνελήφθη 37χρονος



«Αμάλθεια», Κυπριακό και διμερείς σχέσεις θα συζητήσουν ΠτΔ- Εμίρης Κατάρ

«Αμάλθεια», Κυπριακό και διμερείς σχέσεις θα συζητήσουν ΠτΔ- Εμίρης Κατάρ

Συνάντηση με τον Εμίρη του Κατάρ, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης του στην Κύπρο, θα έχει την Τρίτη, 28 Μαΐου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, με τον οποίο θα συζητήσει τις διμερείς σχέσεις, τις περιφερειακές εξελίξεις, περιλαμβανομένης της πρωτοβουλίας «Αμάλθεια», το Κυπριακό, καθώς και θέματα που άπτονται των σχέσεων ΕΕ-Κατάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top