ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Μπαίνει «μαχαίρι» στις φρουρές πολιτικών και αξιωματούχων- Πληρώνουμε 1.000.000 για να συνοδεύουν τις συζύγους στα ψώνια

ΚΥΠΡΟΣ: Μπαίνει «μαχαίρι» στις φρουρές πολιτικών και αξιωματούχων- Πληρώνουμε 1.000.000 για να συνοδεύουν τις συζύγους στα ψώνια

Η επιτροπή αξιολόγησης κινδύνου της Αστυνομίας ολοκληρώνει σύντομα την έρευνα της γύρω από τις φρουρές πολιτικών προσώπων ή αξιωματούχων με σκοπό να μπει «μαχαίρι» εκεί και όπου χρειάζεται.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στον «Φιλελεύθερο» που υπογράφει ο συνάδελφος Μιχάλης Χατζηβασίλης η επιτροπή «κλείνει» προς το συμπέρασμα ότι οι φρουρές θα πρέπει να μειωθούν και οι αστυνομικοί να επιστρέψουν στο σώμα, ώστε να εκτελούν κανονικά τα καθήκοντα για τα οποία προσλήφθηκαν.

Όπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ  οι φρουρές των αρχηγών των μεγάλων κομμάτων δεν αποκλείεται  να μειωθούν κατά το ήμισυ, ενώ από άλλα πρόσωπα ενδεχομένως να αφαιρεθούν και εντελώς.

Μεγάλος ο αριθμός και το κονδύλι

Με βάση τα στοιχεία που παρουσιάζει ο συνάδελφος, αυτή τη στιγμή 97 αστυνομικοί είναι «επιφορτισμένοι» για την ασφάλεια πολιτικών προσώπων ή κρατικών ή άλλων αξιωματούχων, ενώ και το κόστος των υπηρεσιών τους κρίνεται ιδιαιτέρως υψηλό αφού αγγίζει το 1.000.000 ευρώ κάθε χρόνο.

«Κουτσοδούλια» και αγγαρίες

Ουσιαστικά όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ πολλοί από τους Αστυνομικούς κάνουν οτιδήποτε άλλο παρά να προσφέρουν ασφάλεια στους πολιτικούς ή κρατικούς αξιωματούχους. Αρκετοί από αυτούς αναλαμβάνουν χρέη προσωπικού οδηγού, μεταφέρουν τα παιδιά στο σχολείο ή ακόμα συνοδεύουν τις συζύγους στα ψώνια τους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συνεχίζεται η διαμάχη στη Δρομολοξιά - «Χτύπησε τη σύζυγό μου» - «Όλα όσα ακούστηκαν δεν ευσταθούν στην πραγματικότητα»

Στην Αστυνομία για κατάθεση με τους γονείς του ο 10χρονος για τις ζημιές στο Δημοτικό Λιβαδιών - Ψάχνουν και άλλα πρόσωπα

Απεβίωσε Κύπριος κατάδικος των Φυλακών - Ποια η αιτία

«Μίλησε» η νεκροτομή του 30χρονου Ευτύχιου Χαρίτου – Τα ευρήματα

Δίκη για το Μάτι: Ασκήθηκε έφεση από την Εισαγγελία για την απόφαση

Eurovision 2024: Ξεπέρασε το 50% στην τηλεθέαση το ΡΙΚ - Το εντυπωσιακό ποσοστό την ώρα της ανακοίνωσης



Το μήνυμα της Ολγκίν σε ΠτΔ και Τατάρ -  «Εύχομαι να δουν την υποστήριξη που έχουν και να προχωρήσουν μπροστά»

Το μήνυμα της Ολγκίν σε ΠτΔ και Τατάρ - «Εύχομαι να δουν την υποστήριξη που έχουν και να προχωρήσουν μπροστά»

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top