ΚΟΣΜΟΣ

Το Ocean Viking διέσωσε 374 ανθρώπους σε 48 ώρες στη Μεσόγειο

Το Ocean Viking διέσωσε 374 ανθρώπους σε 48 ώρες στη Μεσόγειο

Η μη κυβερνητική οργάνωση SOS Mediterranee ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι το πλοίο της που διεξάγει επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στη Μεσόγειο, το Ocean Viking, διέσωσε 374 μετανάστες οι οποίοι διέτρεχαν κίνδυνο στα ανοικτά της Λιβύης τις προηγούμενες 48 ώρες.


Το πλήρωμα του σκάφους επικοινώνησε με τις αρχές της Μάλτας και της Ιταλίας, μεταξύ άλλων, ζητώντας τους να υποδεχθούν τους μετανάστες.

Η εκτελεστική διευθύντρια του παραρτήματος της SOS Mediterranee στη Γερμανία, η Φερένα Πάπκε, σημείωσε ότι «με 374 επιζήσαντες πάνω στο σκάφος και με τον καιρό να επιδεινώνεται ολοένα περισσότερο, χρειάζεται να αποβιβάσουμε τους διασωθέντες το συντομότερο δυνατόν στο κοντινότερο ασφαλές λιμάνι, όπως ορίζει το δίκαιο της θάλασσας».

«Ασφαλές λιμάνι μπορεί να είναι μόνο ένα ευρωπαϊκό λιμάνι», συμπλήρωσε η κυρία Πάπκε. Οι άνθρωποι που διασώθηκαν είναι κυρίως από τη Γουινέα, το Μαλί, το Καμερούν, την Ακτή Ελεφαντοστού, το Σουδάν και τη Σιέρα Λεόνε, διευκρίνισε. Ανάμεσα στους ανθρώπους που διασώθηκαν, 168 είναι ανήλικοι, οι 131 ασυνόδευτοι, ανέφερε η SOS Mediterranee.

Το πλοίο διεξήγαγε αρκετές επιχειρήσεις την Παρασκευή για να διασώσει άνδρες, γυναίκες και παιδιά που επέβαιναν σε φουσκωτές βάρκες. Μόνο προχθές, περισυνέλεξε 106 ανθρώπους. Το Ocean Viking αναχώρησε από τη βάση του, τη Μασσαλία, για την κεντρική Μεσόγειο, την 11η Ιανουαρίου, έπειτα από διακοπή των επιχειρήσεών του για έναν μήνα.

Στην εμπόλεμη Λιβύη, όπου επικρατεί χάος από το 2011, πολλαπλασιάζονται τελευταία οι προσπάθειες μεταναστών να περάσουν τη Μεσόγειο για φθάσουν στην Ευρώπη.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Χειροπέδες σε έξι πρόσωπα - Εντοπίστηκαν από την Αστυνομία να διαμένουν παράνομα στη Δημοκρατία

Eurovision 2024: Απόψε ο δεύτερος ημιτελικός - Διαγωνίζεται η Ελλάδα με την Μαρίνα Σάττι και το Zari

Μονή Αββακούμ: Κλητεύθηκαν όλοι οι μοναχοί στην Ανακριτική Επιτροπή - Ανεβαίνουν σήμερα τα σκαλιά της Αρχιεπισκοπής - Ποιος ο λόγος

Χειροπέδες σε ζευγάρι για ναρκωτικά - Σακουλάκια και κάνναβη σε σπίτι 70χρονου - Φωτογραφία

Μπήκαν οι αυξήσεις στο χοιρινό - «Ξεπούλησε» το αρνάκι το Πάσχα παρά τις υψηλές τιμές

Κέντρα αναψυχής: Η νέα τάση που «εκπλήσσει» τους ιδιόκτητες - «Καμπανάκι» για την βιωσιμότητα αρκετών επιχειρήσεων



ΠτΔ για «όχι» Τατάρ: «Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν κάθεται στο τραπέζι των συζητήσεων»

ΠτΔ για «όχι» Τατάρ: «Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν κάθεται στο τραπέζι των συζητήσεων»

Την απόρριψη του κατοχικού ηγέτη Ερσίν Τατάρ, κλήθηκε να σχολιάσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφορικά την πρόταση της Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, για τριμερή συνάντηση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top