ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Άναψαν το 'πράσινο φως' για άνοιγμα των οδοφραγμάτων – Στο «πορτοκαλί» η πρώτη μέρα διέλευσης

Άναψαν το 'πράσινο φως' για άνοιγμα των οδοφραγμάτων – Στο «πορτοκαλί» η πρώτη μέρα διέλευσης

Την επαναλειτουργία των σημείων διέλευσης από και προς τα κατεχόμενα αρχής γενομένης την Παρασκευή ανακοίνωσαν τα Ηνωμένα Έθνη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων επιβεβαίωσαν την συμφωνία για επαναλειτουργία των σημείων διέλευσης λαμβάνοντας μέτρα και από τις δύο πλευρές κατά της πανδημίας.
Οι δύο πλευρές συμφώνησαν όπως η Δικοινοτική Τεχνική Επιτροπή για την Υγεία αξιολογεί κάθε δεύτερη βδομάδα τα επιδημιολογικά δεδομένα της κάθε πλευράς κατάσταση και αναλόγως θα την κατηγοριοποιεί σε τρία επίπεδα


Τα επίπεδα έχουν ως εξής:
1 ΠΡΑΣΙΝΟ : που δεν προϋποθέτει οποιουσδήποτε περιορισμούς
2 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ: απαιτείται αρνητικό PCR ή RAPID τεστ προ 7 ημερών.
3. ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ: Στην κατηγορία αυτή τα οδοφράγματα κλείνουν για το ευρύ κοινό, θα επιτρέπονται οι διελεύσεις μόνο για σκοπούς υγείας με αρνητικό PCR προ 72 ωρών, ενώ οι διελεύσεις για σκοπούς εργασίας, εκπαίδευσης και διαμονής θα επιτρέπονται με την επίδειξη ραπιτ τεστ η PCR 7 ημερών.


Την πρώτη μέρα επαναλειτουργίας των σημείων διέλευσης θα ανοίξουν με βάση την ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ κατηγορία δηλαδή όσοι θα διέλθουν θα πρέπει να έχουν μαζί τους αρνητικό PCR ή RAPID τεστ προ 7 ημερών.


Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη Τα μέτρα για όσους έχουν εμβολιαστεί είναι υπό μελέτη και θα ανακοινωθούν σε μεταγενέτερο στάδιο.


Να υπενθυμίσουμε ότι σήμερα είχαν τηλεδιάσκεψη επι του θέματος οι διαπραγματευτές των δύο πλευρών Ανδρέας Μαυρογιάννης και Ερκιουν Ολγκιούν υπό την αιγίδα της ειδικής αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ κ. Σπέχαρ.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top