ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το μήνυμα του Αρχιεπίσκοπου για τα Χριστούγεννα - «Οι ψευδαισθήσεις να μην χαλαρώσουν το αγωνιστικό μας φρόνημα»

Το μήνυμα του Αρχιεπίσκοπου για τα Χριστούγεννα - «Οι ψευδαισθήσεις να μην χαλαρώσουν το αγωνιστικό μας φρόνημα»

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β' καλεί τους πιστούς να μην αφήσουν τις ψευδαισθήσεις να χαλαρώσουν το αγωνιστικό τους φρόνημα, σημειώνοντας ότι η μέχρι σήμερα συμπεριφορά του εισβολέα δεν επιτρέπει κανένα απολύτως εφησυχασμό.


Στην Χριστουγεννιάτικη του Εγκύκλιο ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, είπε ότι η γέννηση του Χριστού στη γη δεν είναι απλά ένα από τα μεγάλα γεγονότα του κόσμου αλλά το μέγιστο γεγονός που καθόρισε και διαμόρφωσε την Ιστορία και έδωσε νόημα στο παρελθόν και δημιούργησε το πιο ελπιδοφόρο μέλλον του ανθρώπου για την αιώνια σωτηρία του.
 
Φέτος, είπε, "είναι η 47η χρονιά που γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα με μοιρασμένη την πατρίδα μας και το ένα τρίτο του λαού ξεριζωμένο από τις πατρογονικές του εστίες καθώς πρόσωπα που εξακολουθούν να αγνοούνται".

Σημειώνει ότι το γεγονός ότι ο Χριστός ήλθε στη γη να προστατεύσει τον αδικημένο και να βοηθήσει εκείνους που αγωνίζονται για τη δικαιοσύνη, δεν μας επιτρέπει να χάνουμε τις ελπίδες μας αλλά επιβάλλεται να συνεχίσουμε τον αγώνα μας με τα μάτια στραμμένα στον Χριστό και με πίστη ακλόνητη στην ακαταμάχητη δύναμη των δικαίων μας να συνεχίσουμε την αγωνιστική μας πορεία.

Ο Μακαριότατος καλεί όλους "να μην αφήσουμε τις ψευδαισθήσεις να χαλαρώσουν μέσα μας το αγωνιστικό μας φρόνημα", σημειώνοντας ότι η μέχρι σήμερα συμπεριφορά του εισβολέα δεν μας επιτρέπει κανένα απολύτως εφησυχασμό. Πρέπει, είπε, να παραμείνουμε ενωμένοι και αμετακίνητοι στη διεκδίκηση των δικαίων μας, άκαμπτοι και ανυποχώρητοι στην απαίτησή μας για την απομάκρυνση των στρατευμάτων κατοχής, την  επιστροφή των προσφύγων στις πατρογονικές τους εστίες και παράλληλα έτοιμοι αμυντικά για κάθε ενδεχόμενο δυναμικής αναμέτρησης, «αφού όσο και αν το απευχόμαστε μια τέτοια αναμέτρηση δεν θα διστάσει να μας την επιβάλει η βουλιμία και τα επεκτατικά σχέδια του εισβολέα".
 
Με πίστη ακράδαντη προς τον Θεό, που ήλθε στη γη για τη σωτηρία μας και την επικράτηση της δικαιοσύνης και με πεποίθηση στην τελική κατίσχυση των δικαίων μας, εκφράζουμε, είπε, τα αισθήματα της αγάπης μας, κατά τη μεγάλη τούτη εορτή της Χριστιανοσύνης. 

"Ας πλουτίσουμε κι εμείς τις ψυχές των πονεμένων αδελφών μας με τη χαρά που δίνει το αίσθημα της αγάπης. Έτσι θα μπορέσουμε να προσφέρουμε τις ψυχές μας ως κατάλυμα στον Χριστό και να μετάσχουμε στη χαρά της θείας Ενανθρωπήσεώς Του", κατέληξε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Δίκη στο Μάτι: Συγκλονίζει ο Άρης Χερουβείμ που έχασε μάνα, αδερφή και δίδυμες ανιψιές στη φωτιά

Μονή Αββακούμ: Σε προχωρημένο στάδιο οι εξετάσεις της Αστυνομίας

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες



Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Ενώπιον μιας πρωτοφανούς σύγκρουσης θεσμών βρίσκεται η κυπριακή κοινωνία η οποία παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη και του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Ενδιαφέρον Συνταγματικό, Πολιτειακό και Πολιτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top