ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπέβαλε την υποψηφιότητά του για τις Προεδρικές ο Αβέρωφ - «Ο ΔΗΣΥ θα είναι και πάλι στην εξουσία»

Υπέβαλε την υποψηφιότητά του για τις Προεδρικές ο Αβέρωφ - «Ο ΔΗΣΥ θα είναι και πάλι στην εξουσία»

Την υποψηφιότητά του για τις Προεδρικές εκλογές του 2023, υπέβαλε σήμερα (10/1) ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου.

Όπως αναμενόταν ο Αβέρωφ Νεοφύτου είναι ο μοναδικός υποψήφιος του ΔΗΣΥ που θα διεκδικήσει την Προεδρία της Δημοκρατίας.

«Υπέβαλα σήμερα τη δήλωσή μου για το χρίσμα της παράταξης για τις προεδρικές εκλογές του 2023. Το επόμενο διάστημα θα έχουμε την ευκαιρία να αναβαθμίσουμε το μέλλον των πολιτών μας. Βασισμένοι σε ένα σύγχρονο μοντέλο ψηφιακό. Με ένα κοινωνικό κράτος που θα αγκαλιάσει τους πολίτες. Να ζήσουμε σε μια ελεύθερη και ενωμένη Κύπρο που θα διασφαλίζει την ελευθερία των Κυπρίων. Η χώρα θα αντιμετωπίσει τεράστιες προκλήσεις».

«Ευελιξία για σωστές λύσεις και πιο δύσκολες συναινέσεις. Πιστεύω βαθιά στις απεριόριστες δυνατότητες του λαού μας να βλέπει πάντα μπροστά, να μετατρέπει τις προκλήσεις σε μεγάλες ευκαιρίες. Πιστεύω στις απεριόριστες δυνατότητες της πατρίδας μας. Θα το κάνουμε πράξη το καλύτερο μέλλον με ελπίδα και αισιοδοξία. Με τον ΔΗΣΥ θεματοφύλακα ακόμα μια φορά της σταθερότητας. Ταυτόχρονα και θέλω να το υπογραμμίσω δίκαιο σε πολιτικές συνεργασίες για μια καλύτερη Κύπρο. Σας ευχαριστώ», είπε ανάμεσα σε άλλα ο Αβέρωφ.

«Με λένε Αβέρωφ Νεοφύτου. Νομίζω σε άλλον πρέπει να υποβάλετε την ερώτηση αν έχει διαφορετικές απόψεις ή διαφορές πολίτικες με αυτά που πρεσβεύει αυτή η ιστορική παράταξη, που κυβέρνησε δέκα χρόνια με τον Γλαύκο Κληρίδη που πέτυχε τη μεγαλύτερη ιστορική επιτυχία που ενέταξε τη χώρα μας τη μεγάλη Ευρωπαϊκή οικογένεια. Κερδίσαμε μια δεύτερη δεκαετία ως ΔΗΣΥ, μέσα από τις διαδικασίες της παράταξης μας αναδεικνύοντας μια νέα Κυβέρνηση με τον Νίκο Αναστασιάδη, πετυχαίνοντας οικονομική ανάκαμψη και διασφαλίζοντας την οικονομία εν μέσω πανδημίας».

Για πιθανή υποψηφιότητα του Νίκου Χριστοδουλίδη είπε ότι «άκουσα και χάρηκα ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης είναι συναγερμικός. Θα τον ήθελα να είχε βάλει την υποψηφιότητα στο δικό του κόμμα. Από εκεί και πέρα πήρε την απόφαση να μην διεκδικήσει μέσω των διαδικασιών του κόμματος. Με σεμνότητα λέω ότι ο ΔΗΣΥ θα είναι και πάλι στην εξουσία».

«Την ακούσαμε ψες από τον ΓΓ του ΑΚΕΛ. Αντί πρόταση να φράξουν τον δρόμο στον ΔΗΣΥ. Με το ΑΚΕΛ υπάρχει θέμα. Για να πετύχουν τι, να επαναφέρουν τις πολιτικές του ΑΚΕΛ που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία. Και έκτοτε να παλεύουμε με το λαό για να σταθούμε στις δικές μας δυνάμεις και με το ΑΚΕΛ να βάζει προσκόμματα. Σίγουρα δεν θα συνεργαστούμε με το ΑΚΕΛ. Η χώρα θέλει κάποιον που να αντιμετωπίζει τους καρχαρίες. Η Τουρκία που είναι απέναντι μας είναι ένας καρχαρίες. Και θέλουμε ένα ηγέτη που να αντιμετωπίζει καρχαρίες».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συνεχίζεται η διαμάχη στη Δρομολοξιά - «Χτύπησε τη σύζυγό μου» - «Όλα όσα ακούστηκαν δεν ευσταθούν στην πραγματικότητα»

Στην Αστυνομία για κατάθεση με τους γονείς του ο 10χρονος για τις ζημιές στο Δημοτικό Λιβαδιών - Ψάχνουν και άλλα πρόσωπα

Απεβίωσε Κύπριος κατάδικος των Φυλακών - Ποια η αιτία

«Μίλησε» η νεκροτομή του 30χρονου Ευτύχιου Χαρίτου – Τα ευρήματα

Δίκη για το Μάτι: Ασκήθηκε έφεση από την Εισαγγελία για την απόφαση

Eurovision 2024: Ξεπέρασε το 50% στην τηλεθέαση το ΡΙΚ - Το εντυπωσιακό ποσοστό την ώρα της ανακοίνωσης



Το μήνυμα της Ολγκίν σε ΠτΔ και Τατάρ -  «Εύχομαι να δουν την υποστήριξη που έχουν και να προχωρήσουν μπροστά»

Το μήνυμα της Ολγκίν σε ΠτΔ και Τατάρ - «Εύχομαι να δουν την υποστήριξη που έχουν και να προχωρήσουν μπροστά»

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top