ΚΟΣΜΟΣ

Νέα επίθεση με ρουκέτες στην πρεσβεία των ΗΠΑ - Τραυματίστηκαν ένα παιδί και μια γυναίκα

Νέα επίθεση με ρουκέτες στην πρεσβεία των ΗΠΑ - Τραυματίστηκαν ένα παιδί και μια γυναίκα

Τουλάχιστον δύο ρουκέτες Κατιούσα εκτοξεύτηκαν σήμερα προς την πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βαγδάτη, αλλά καταρρίφθηκαν πριν φτάσουν στο κτιριακό συγκρότημα, χωρίς να προκληθούν θύματα ή ζημιές, δήλωσαν δύο ιρακινοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι.

Οι αξιωματούχοι που μίλησαν στο Reuters υπό τον όρο να μην κατονομαστούν, δεν υπεισήλθαν σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ιρακινού στρατού, η επίθεση με ρουκέτα κατά της πρεσβεία των ΗΠΑ είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν ένα παιδί και μια γυναίκα. Είναι σπάνια περίπτωση Ιρακινοί να τραυματιστούν σε ένα τέτοιο περιστατικό.

Η ανακοίνωση δεν αναφέρεται σε λεπτομέρειες της επίθεσης αλλά σημειώνει ότι η μια ρουκέτα έπεσε σε σχολείο, ενώ δεν διευκρινίζει κατά πόσον είναι αυτή η ρουκέτα που τραυμάτισε το παιδί και την γυναίκα. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε τη νύχτα.

Πολλές επιθέσεις, για ορισμένες από τις οποίες οι Ηνωμένες Πολιτείες κατηγορούν παραστρατιωτικές οργανώσεις που στηρίζονται από το Ιράν, είχαν στόχους φέτος βάσεις ή εγκαταστάσεις που φιλοξενούν στρατιωτικό και διπλωματικό προσωπικό των ΗΠΑ, χωρίς πάντως να προκληθούν θύματα.

Φιλο-ιρανικές παραστρατιωτικές οργανώσεις έχουν πραγματοποιήσει τα προηγούμενα χρόνια δεκάδες παρόμοιες επιθέσεις, προκαλώντας ως επί το πλείστον μικρής κλίμακας ζημιές.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ολγκίν: Eνημερώνει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της στην Κύπρο

Ολγκίν: Eνημερώνει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της στην Κύπρο

Η Ειδική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ θα ενημερώσει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της, δήλωσε ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Γραμματέα, Φαρχάν Χακ, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top