ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμική δόνηση 4,9 Ρίχτερ στα Ψαχνά Ευβοίας - Έγινε αισθητή στην Αττική

Σεισμική δόνηση 4,9 Ρίχτερ στα Ψαχνά Ευβοίας - Έγινε αισθητή στην Αττική

Ισχυρός σεισμός 4,9 Ρίχτερ σημειώθηκε στην Εύβοια κι έγινε αισθητός στην Αττική. Σε επικοινωνία που είχε το protothema.gr με τον σεισμολόγο, Γεράσιμο Χουλιάρα, η δόνηση σημειώθηκε σε μια περιοχή χωρίς ιδιαίτερη δραστηριότητα.

Ακολούθησε μικρού μεγέθους μετασεισμική δόνηση 2,4 Ρίχτερ ενώ λίγο αργότερα σημειώθηκε πιο έντονος μετασεισμός της τάξεως των 3,4 Ρίχτερ που έγινε επίσης αισθητός στην Αττική.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το εστιακό βάθος του σεισμού των 4,9 Ρίχτερ είναι στα 13,2 χλμ ενώ το επίκεντρο 5 χλμ ανατολικά νοτιοανατολικά των Ψαχνών Ευβοίας.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 5,2 Ρίχτερ, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 2 χλμ.

Οι κάτοικοι έσπευσαν να βγουν στους δρόμους λόγω της ισχυρής δόνησης, ενώ έσπασαν τζαμαρίες.

Δείτε βίντεο:

«Ο σεισμός ήταν ιδιαίτερα αισθητός με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να φοβηθούν και να βγουν στους δρόμους αυτή την ώρα είμαστε σε επιφυλακή με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου προκειμένου να καταγράψουμε ζημιές. Για την ώρα αυτό που γνωρίζουνε είναι ότι έχουν σπάσει τζαμαρίες», είπε ο δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς στο evima.gr

Οι δηλώσεις σεισμολόγων

Όπως αναφέρει στο protothema.gr ο γεωλόγος- σεισμολόγος διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθανάσιος Γκανάς «δεν υπάρχει κάποιο μεγάλο ρήγμα εκεί που να μπορεί να δώσει σεισμό της τάξης των 6 Ρίχτερ και άνω. Είναι μια γνωστή εστία από το παρελθόν με σεισμούς μεσαίου μεγέθους».

Όπως είπε ο κ. Γκανάς από τα πρώτα στοιχεία δεν προκύπτει συσχετισμός με τους σεισμούς που είχαμε πριν από καιρό στην Νότια Εύβοια ενώ ακόμη δεν μπορεί να γίνει εκτίμηση αν τα 4,9 Ρίχτερ είναι ο κύριος σεισμός» δήλωσε ο σεισμολόγος Αθανάσιος Γκάνας.

«Βρισκόμαστε στην κεντρική Εύβοια, που η εστία είναι διαφορετική από αυτή που ενεργοποιήθηκε τον προηγούμενο μήνα. Στα Ψαχνά Ευβοίας. Είναι στα 4,9 Ρίχτερ», ήταν οι πρώτες δηλώσεις του σεισμολόγου Γεράσιμου Παπαδόπουλου στον ΣΚΑΪ.

«Είναι γνωστή αλλά όχι η ίδια εστία με τη Νότια Εύβοια», ξεκαθάρισε.

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Τέσσερις συλλήψεις στη Λεμεσό: Toυς τσάκωσαν με την «πραμάτεια» τους - Ανάμεσα τους γυναίκα

Kαιρός: Πότε αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και βροχές - Η πρόγνωση μέχρι την Δευτέρα του Πάσχα



Ανάβουν φλας από σήμερα έξι νέες κάμερες τροχαίας στη Λευκωσία - Δείτε σε ποια σημεία

Ανάβουν φλας από σήμερα έξι νέες κάμερες τροχαίας στη Λευκωσία - Δείτε σε ποια σημεία

Από σήμερα Παρασκευή, 03 Μαΐου, το σύστημα φωτοεπισήμανσης επεκτείνεται περαιτέρω στην επαρχία Λευκωσίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top