LIKE ONLINE

Απίστευτη ιστορία: Ναυαγός επέζησε επί 24 μέρες στην Καραϊβική έχοντας μόνο ένα μπουκάλι… κέτσαπ

Απίστευτη ιστορία: Ναυαγός επέζησε επί 24 μέρες στην Καραϊβική έχοντας μόνο ένα μπουκάλι… κέτσαπ

Κινηματογραφική ταινία θυμίζει η ιστορία του 47χρονου Έλβις Φρανσουά που ναυάγησε στην Καραβαϊκή και, αφού πάλευε 24 ώρες με τα κύματα, κατάφερε να παραμείνει στη ζωή μέχρι να τον εντοπίσει και να τον περισυλλέξει το ναυτικό της Κολομβίας.

Τι τον βοήθησε; Ένα μπουκάλι κέτσαπ!

«Δεν είχα φαγητό. Είχα απλά ένα μπουκάλι κέτσαπ στο σκάφος, σκόνη σκόρδου και κύβους λαχανικών και τα ανακάτεψα με λίγο νερό», λέει ο ίδιος.

Έπειτα από σχεδόν ένα μήνα στη θάλασσα της Καραϊβικής χωρίς τρόφιμα, ο Έλβις απέδειξε ότι η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.
«24 μέρες χωρίς στεριά, κανέναν για να μιλήσεις, χωρίς να ξέρεις τι να κάνεις, χωρίς να ξέρεις πού βρίσκεσαι. Ήταν πολύ δύσκολο.

Κάποια στιγμή άρχιζα να χάνω την ελπίδα μου. Σκεφτόμουν την οικογένειά μου», συνεχίζει ο 47χρονος από τη Δομινικανή Δημοκρατία.

Πώς εντοπίστηκε

Ο Φρανσουά παρασύρθηκε στη θάλασσα λόγω της κακοκαιρίας, την ώρα που επισκεύαζε ένα σκάφος στο νησί του Αγίου Μαρίνου. Έπρεπε συνεχώς να απομακρύνει το νερό από το σκάφος για να μη βουλιάξει.

Προσπάθησε να στείλει ακόμη και μηνύματα καπνού, αλλά μάταια. Τελικά εντοπίστηκε σώος 120 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά του Πουέρτο Μπολιβάρ της Κολομβίας, δηλαδή περίπου 1.000 μίλια μακριά από το σημείο που παρασύρθηκε.

Πηγή: mynews.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έτρεχε η Πυροσβεστική: Κατοικίες «τυλίχθηκαν» στις φλόγες από αναμμένο καντήλι και κερί

Σήμερα η ένσταση Οδυσσέα στο αίτημα Σαββίδη για παύση του - Πολυσέλιδη η έκθεση

Εκστρατεία Αστυνομίας: Στους δρόμους για ελέγχους φορτηγών και λεωφορείων – Τι προνοεί η νομοθεσία

Βρέθηκε εκτός δρόμου, έχασε τον έλεγχο και προσέκρουσε σε όχημα - Τραυματίστηκαν 5 πρόσωπα - Η κατάσταση της υγείας τους  

Βίντεο που κόβει την ανάσα: Φορτηγό συγκρούεται με αυτοκίνητο και κρέμεται στο κενό από γέφυρα στις ΗΠΑ - Ο τρόμος της οδηγού

Μενίδι: «Όταν την είδα έβγαλα το μαχαίρι και άρχισα να την μαχαιρώνω» - Η κυνική ομολογία του δολοφόνου της 40χρονης - Βίντεο



Στη Λευκωσία σήμερα η Υπουργική Σύνοδος για το μεταναστευτικό - Στο επίκεντρο το ζήτημα της Συρίας

Στη Λευκωσία σήμερα η Υπουργική Σύνοδος για το μεταναστευτικό - Στο επίκεντρο το ζήτημα της Συρίας

Το ζήτημα της Συρίας και η επαναξιολόγηση του καθεστώτος περιοχών της χώρας, θα βρεθούν σήμερα στο επίκεντρο της Υπουργικής Συνόδου για το μεταναστευτικό, το οποίο πραγματοποιείται στη Λευκωσία με πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στη Σύνοδο θα συμμετάσχουν υπουργοί και αξιωματούχοι από την Ελλάδα, την Τσεχία, την Αυστρία, την Πολωνία, τη Δανία, την Ιταλία και τη Μάλτα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top