LIKE ONLINE

Οι Simpsons είχαν προβλέψει (και) την τραγωδία με το εξαφανισμένο υποβρύχιο - Δείτε το βίντεο

Οι Simpsons είχαν προβλέψει (και) την τραγωδία με το εξαφανισμένο υποβρύχιο - Δείτε το βίντεο

Τις τελευταίες ώρες οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης έχουν γεμίσει με σκηνές από επεισόδιο των Simpsons, που «φωτογραφίζει» το τραγικό φινάλε για το υποβρύχιο.

Σε μια αναπάντεχη τροπή των γεγονότων, φαίνεται ότι ένα επεισόδιο της σειράς «The Simpsons», το οποίο φαινομενικά προέβλεψε την ύπαρξη του υποβρύχιου σκάφους του Τιτανικού, δεν ήταν τελικά μια περίπτωση διορατικότητας. Πρόσφατες αποκαλύψεις έριξαν φως στην πραγματική έμπνευση πίσω από το επεισόδιο της σειράς κινουμένων σχεδίων, με τίτλο «Simpson Tide».

Αντίθετα με τη δημοφιλή πεποίθηση, δεν ήταν ένα χτύπημα προφητικής ιδιοφυΐας, αλλά μάλλον ένας φόρος τιμής στην ταινία του 1995 «Crimson Tide». Η αποκάλυψη αυτή προέρχεται απευθείας από τον Mike Reiss, βετεράνο σεναριογράφο και παραγωγό της σειράς, ο οποίος τυχαίνει να είχε μπει και ο ίδιος στο μοιραίο υποβρύχιο.

Ο Mike Reiss επιβεβαίωσε στην εφημερίδα The Post ότι ήταν ο εγκέφαλος πίσω από το επεισόδιο, που προβλήθηκε τον Μάρτιο του 1998. Η ιστορία ακολουθούσε τον Homer, ο οποίος είχε πρόσφατα απολυθεί από τη δουλειά του ως επιθεωρητής πυρηνικής ασφάλειας για ένα περιστατικό που σχετιζεται με ντόνατ, να ενταχθεί στην εφεδρεία του Ναυτικού. Το επεισόδιο εμπνεύστηκε από την ταινία «Crimson Tide», με πρωταγωνιστές τους Denzel Washington και Gene Hackman. Ο Reiss και η ομάδα των σεναριογράφων του ανέπτυξαν μια πλοκή στην οποία ο Homer και ο από καιρό χαμένος πατέρας του, Mason Fairbanks, ξεκινούν μια περιπέτεια που περιλαμβάνει υποβρύχια σκάφη βαθέων υδάτων.

Ο Reiss διευκρίνισε: «Κάναμε αυτό το επεισόδιο επειδή μόλις είχε βγει η ταινία 'Crimson Tide'. Δεν προβλέψαμε το μέλλον, απλά το κάναμε με βάση εκείνη την ταινία και 20 χρόνια αργότερα, κάτι τέτοιο συνέβη».

Στο επεισόδιο, το οποίο προβλήθηκε κατά τη διάρκεια της 9ης σεζόν, ο Homer και ο Fairbanks σκοντάφτουν σε ένα βυθισμένο πλοίο γεμάτο θησαυρούς. Χρησιμοποιούν ρομποτικούς βραχίονες για να περισυλλέξουν κάποια από τα τιμαλφή. Ωστόσο, η χαρά τους μετατρέπεται γρήγορα σε κίνδυνο όταν ο Χόμερ χάνεται και παγιδεύεται σε έναν κοραλλιογενή ύφαλο. Καθώς παλεύει να απελευθερωθεί, ένα κωμικά λαμπερό φως δεν καταφέρνει να βοηθήσει τη διαφυγή του. Τελικά, ο Χόμερ χάνει τις αισθήσεις του και ξυπνάει από το κώμα αρκετές μέρες αργότερα, φωνάζοντας τον πατέρα του.

Ο Reiss συνόψισε δηλώνοντας: «Αυτό είναι το σόου μου... Ακόμα κι εγώ το είχα ξεχάσει αυτό». Ενώ οι «Simpsons» έχουν συχνά πιστωθεί με αλλόκοτες προβλέψεις για το μέλλον, η συγκεκριμένη περίπτωση ήταν απλώς μια διασκεδαστική σύμπτωση που έχει τις ρίζες της στην επιρροή του «Crimson Tide».

ΠΗΓΗ: Gazzetta.gr

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top