ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μπορούν οι Κύπριοι να αγοράσουν ένα πλήρες γεύμα; Δείτε τα στοιχεία

Μπορούν οι Κύπριοι να αγοράσουν ένα πλήρες γεύμα; Δείτε τα στοιχεία

Με τον πληθωρισμό να αυξάνεται όλο και περισσότερο όσο περνάει ο καιρός, και οι τιμές των αγαθών να «σκαρφαλώνουν» επικίνδυνα, τόσο πιο δύσκολο είναι πλέον για τους Κύπριους να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν οικονομικά. Ταυτόχρονα, μια μερίδα συμπολιτών μας βρέθηκαν στη δύσκολη θέση να αδυνατούν οικονομικά, να παρέχουν στον εαυτό τους ακόμη και ένα πλήρες γεύμα.

Σύμφωνα με την Eurostat, το 2022 το 8,3% του πληθυσμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν ήταν σε θέση οικονομικά να αγοράσει ένα πλήρες γεύμα το οποίο να περιέχει κρέας, ψάρι ή ισοδύναμο για χορτοφάγους κάθε δεύτερη ημέρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι, το εν λόγω ποσοστό αυξήθηκε κατά μία ποσοστιαία μονάδα σε σύγκριση με το 2021 όπου βρισκόταν στο 7,3%.

Επιπλέον, λαμβάνοντας υπόψη τα άτομα που διατρέχουν κίνδυνο φτώχειας, το 2022 το μερίδιο σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν 19,7%, 2,2% υψηλότερο από το 2021 που ανερχόταν στο 17,5%.

Τι ισχύει στην Κύπρο

Στην Κύπρο 1 στους 100 Κύπριους ή αλλιώς το 1,5% του πληθυσμού το 2022, δεν μπορούσε να αγοράσει ένα πλήρες γεύμα το οποίο να περιέχει κρέας, ψάρι ή ισοδύναμο για χορτοφάγους κάθε δεύτερη ημέρα. Το εν λόγω ποσοστό, ήταν κατά 1,1 ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερο σε σχέση με το 2021 όπου ανερχόταν στο 0,4%.

Παράλληλα, 5 στους 100 Κύπριους ή αλλιώς το 5,6%, διέτρεχαν κίνδυνο φτώχειας το 2022 ποσοστό που είχε επίσης αυξηθεί σε σχέση με το 2021 όπου ανερχόταν στο 2,4%.

Τι ισχύει στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Το 2022, η διαφορά μεταξύ του συνολικού πληθυσμού και του πληθυσμού που κινδυνεύει από τη φτώχεια όσον αφορά την ικανότητα να αγοράσει ένα πήρες γεύμα ήταν επίσης ορατή σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το υψηλότερο ποσοστό ατόμων που κινδυνεύουν από τη φτώχεια και δεν μπορούσαν οικονομικά να αγοράσουν ένα πλήρες γεύμα, καταγράφηκε στη Βουλγαρία κατά 44,6%, ακολουθούμενη από τη Ρουμανία κατά 43% και τη Σλοβακία κατά 40,5%.

Από την άλλη πλευρά, το χαμηλότερο μερίδιο καταγράφηκε στην Ιρλανδία κατά 5,0%, ακολουθούμενο από το Λουξεμβούργο κατά 5,1% και την Κύπρο κατά 5,6%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απειλητικά emails στάλθηκαν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες - Τι αναφέρει η Αστυνομία

«Πρωτοβουλίες Νέων»: «Άδειασε» το ταμείο - Μεγάλος ο όγκος των αιτήσεων – Χρειάζεται ενίσχυση του κονδυλίου

Ξενοδοχεία: Έτσι κατέληξε χωρίς άδεια λειτουργίας το 93% - Οι λόγοι καθυστέρησης και οι εκτιμήσεις για τον τουρισμό φέτος το καλοκαίρι

Επεισοδιακή καταδίωξη στην Πάφο - Τον τσάκωσαν «φτιαγμένο» και με χιλιάδες ευρώ στην κατοχή του

Εντοπισμός ανθρώπινου ποδιού: Φαίνεται να ανήκει σε άνδρα και να ξεβράστηκε από τη θάλασσα - Επαναρχίζουν οι έρευνες

Ανάλυση Guardian: Η επόμενη δύσκολη μέρα για το Ιράν μετά τον θάνατο του Ραϊσί



Ιράν: Βρέθηκε η σορός του Εμπραχίμ Ραΐσι, σύμφωνα με Ιρανό αξιωματούχο - Σταματούν οι έρευνες

Ιράν: Βρέθηκε η σορός του Εμπραχίμ Ραΐσι, σύμφωνα με Ιρανό αξιωματούχο - Σταματούν οι έρευνες

Εντοπίστηκε η σορός του προέδρου του Ιράν, Εμπραίμ Ραϊσί και του υπουργού Εξωτερικών της χώρας Χουσέιν Αμιραμπντολαχιάν αλλά και των υπόλοιπων επιβαινόντων στο ελικόπτερο Bell 212 που συνετρίβη την Κυριακή (19/5).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top