ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Η Κανάρη κάνει αντιπολίτευση στην Κυβέρνηση με... Δούρειο Ίππο τον Κεραυνό- Δεν γνωρίζει, δεν απαντά

Η Κανάρη κάνει αντιπολίτευση στην Κυβέρνηση με... Δούρειο Ίππο τον Κεραυνό- Δεν γνωρίζει, δεν απαντά

Στον Υπουργό Οικονομικών "πετούσε" το μπαλάκι η Πόπη Κανάρη, μετά από κάθε ερώτηση που δεχόταν από Βουλευτές, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας.

Καλά γνωρίζοντες του παρασκηνίου, ανέφεραν ότι είναι συνεχείς οι παρεμβάσεις του ΥΠΟΙΚ στα της Υγείας, όμως η ικανότητα της Υπουργού να υπερασπιστεί τις αποφάσεις, αλλά και την εικόνα της Κυβέρνησης είναι μηδαμινή. 

Σε κάλεσμα του Γιώργου Λουκαϊδη να απαντήσει στις δηλώσεις Κεραυνού ο οποίος χαρακτήρισε τις προηγούμενες ημέρες το ΓεΣΥ ως τη δεύτερη μεγαλύτερη απειλή για τα δημόσια οικονομικά, η κυρία Κανάρη ανέφερε χαρακτηριστικά: «Όντως η Κύπρος βρίσκεται κάτω στον πίνακα των κρατών μελών της Ε.Ε. Ωστόσο θεωρώ ότι απάντηση στο ερώτημα σας πρέπει να δώσει το Υπουργείο Οικονομικών».

Όταν ο βουλευτής της ΕΔΕΚ, Αντρέας Αποστόλου, ανέφερε πως υπάρχει απουσία πρόνοιας που να αφορά την ίδρυση του Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας για το 2024, η...λαλίστατη κατα τ άλλα Υπουργός Υγείας, τον παρέπεμψε κι εκείνον στον Υπουργό Οικονομικών.

Ωστόσο ανέφερε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη διαβούλευση με το ΥΠΟΙΚ, για να γίνει τροποποίηση του προϋπολογισμού και να περιληφθεί και το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου.

Το θέμα που προκύπτει είναι, αφενός αν η Υπουργός Υγείας είναι σε θέση να υπερασπιστεί το έργο της Κυβέρνησης για την Υγείας και αφετέρου αν είναι σωστό να "καρφώνει" τον Υπουργό Οικονομικών για θέματα του Υπουργείου της. Διότι, ακόμη κι αν είναι δυσαρεστημένη με τον προϋπολογισμό που προορίζεται για την υγεία, εικάζουμε πως αυτό λύνεται εσωτερικά και εντός της Κυβέρνησης και όχι με τον τρόπο που το χειρίστηκε η ίδια. 

Οι... κακές γλώσσες πάντως, ανέφεραν ότι στην Κυβέρνηση δεν είδαν με καλό μάτι τον τρόπο με τον οποίο η Υπουργός χειρίστηκε το θέμα και πως "έπεσε κίτρινη κάρτα"...

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Famagusta: Δάφνη και Τεύκρος κάνουν το επόμενο βήμα στη σχέση τους



Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Κύπρος διαδραματίζει για την ΕΕ σημαντικό ρόλο - Τι είπε για Κυπριακό και Τουρκία

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Κύπρος διαδραματίζει για την ΕΕ σημαντικό ρόλο - Τι είπε για Κυπριακό και Τουρκία

Η Κύπρος διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο για την Ευρωπαϊκή Ένωση με τη βαθιά της γνώση για τη Μέση Ανατολή, ανέφερε η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην «Καθημερινή», φέρνοντας ως παράδειγμα την επίσκεψή της την ερχόμενη εβδομάδα στο Λίβανο με τον Πρόεδρο, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top