ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπουργικό: Ενέκρινε δύο νέα λεωφορεία για τους εγκλωβισμένους

Υπουργικό: Ενέκρινε δύο νέα λεωφορεία για τους εγκλωβισμένους

Την αγορά δύο νέων λεωφορείων που θα εξυπηρετούν τις ανάγκες των εγκλωβισμένων σε Ριζοκάρπασο, Κορμακίτη και Καρπάσια και θα τεθούν σε λειτουργία τους επόμενους 18-20 μήνες ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο, ανέφερε ο Υπουργός Μεταφορών, Αλέξης Βαφεάδης, μιλώντας την Τρίτη μετά το τέλος της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Μετά από αίτημα της Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων Αγνοουμένων και Εγκλωβισμένων τον Νοέμβριο του 2023, έχουμε εξετάσει το ενδεχόμενο προμήθειας δύο νέων λεωφορείων για τις ανάγκες των εγκλωβισμένων στον Κορμακίτη, στο Ριζοκάρπασο και στην Καρπάσια», είπε αρχικά ο κ. Βαφεάδης, σημειώνοντας ότι το Υπουργικό Συμβούλιο σήμερα ενέκρινε την αγορά δύο νέων λεωφορείων, τριάντα θέσεων για τον Κορμακίτη και την Καρπάσια και πενήντα θέσεων για το Ριζοκάρπασο. 

Αναμένουμε, συνέχισε ο Υπουργός, «ότι αυτά θα τεθούν σε κυκλοφορία τους επόμενους 18-20 μήνες και θα εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των εγκλωβισμένων μας για διακίνηση από και προς τα νοσοκομεία στις ελεύθερες περιοχές και για οποιαδήποτε άλλη χρήση υπάρχει και προκύπτει στις κοινότητές τους». 

Όπως εξήγησε, η ανάγκη έχει προκύψει γιατί τα λεωφορεία που υπάρχουν και λειτουργούν ήδη έχουν αυξημένο κόστος συντήρησης και επιδιόρθωσης και τα έξοδα που χρειάζονται τα καθιστούν πλέον ασύμφορα. «Συνεπώς, προχωρούμε με αυτήν την αντικατάσταση για να έχουν (Σ.Σ. οι εγκλωβισμένοι) καλύτερα μέσα στη διάθεσή τους», ανέφερε καταληκτικά.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έτρεχε η Πυροσβεστική: Κατοικίες «τυλίχθηκαν» στις φλόγες από αναμμένο καντήλι και κερί

Σήμερα η ένσταση Οδυσσέα στο αίτημα Σαββίδη για παύση του - Πολυσέλιδη η έκθεση

Εκστρατεία Αστυνομίας: Στους δρόμους για ελέγχους φορτηγών και λεωφορείων – Τι προνοεί η νομοθεσία

Βρέθηκε εκτός δρόμου, έχασε τον έλεγχο και προσέκρουσε σε όχημα - Τραυματίστηκαν 5 πρόσωπα - Η κατάσταση της υγείας τους  

Βίντεο που κόβει την ανάσα: Φορτηγό συγκρούεται με αυτοκίνητο και κρέμεται στο κενό από γέφυρα στις ΗΠΑ - Ο τρόμος της οδηγού

Μενίδι: «Όταν την είδα έβγαλα το μαχαίρι και άρχισα να την μαχαιρώνω» - Η κυνική ομολογία του δολοφόνου της 40χρονης - Βίντεο



Στη Λευκωσία σήμερα η Υπουργική Σύνοδος για το μεταναστευτικό - Στο επίκεντρο το ζήτημα της Συρίας

Στη Λευκωσία σήμερα η Υπουργική Σύνοδος για το μεταναστευτικό - Στο επίκεντρο το ζήτημα της Συρίας

Το ζήτημα της Συρίας και η επαναξιολόγηση του καθεστώτος περιοχών της χώρας, θα βρεθούν σήμερα στο επίκεντρο της Υπουργικής Συνόδου για το μεταναστευτικό, το οποίο πραγματοποιείται στη Λευκωσία με πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στη Σύνοδο θα συμμετάσχουν υπουργοί και αξιωματούχοι από την Ελλάδα, την Τσεχία, την Αυστρία, την Πολωνία, τη Δανία, την Ιταλία και τη Μάλτα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top