ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μονή Αββακούμ: Μπορούν να επιστρέψουν οι μοναχοί; - «Θα έπρεπε να ελεγχθούν αυτοί που έφεραν τα βίντεο στην Ιερά Σύνοδο»

Μονή Αββακούμ: Μπορούν να επιστρέψουν οι μοναχοί; - «Θα έπρεπε να ελεγχθούν αυτοί που έφεραν τα βίντεο στην Ιερά Σύνοδο»

Χωρίς τέλος το σήριαλ με το σκάνδαλο στη Μονή Αββακούμ που συγκλόνισε το παγκύπριο.

Μιλώντας στην εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι», ο κ. Αναστάσιος Βαβούσκος, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση της Μονής Οσίου Αββακούμ ως προς την εκπροσώπηση των μοναχών ενώπιον των εκκλησιαστικών δικαστηρίων, ανέφερε ότι δεν είναι γνωστό πότε θα καταθέσουν οι μοναχοί.

«Εγώ ήλπιζα ότι η διαδικασία θα σταματήσει, ιδίως μετά την γνωστοποίηση σε όλους ότι ήδη η υπόθεση έχει δικαστεί και έχουν ήδη τιμωρηθεί από τον Μητροπολίτη Ταμασού. Απαγορεύεται η εκδίκαση της ίδια υπόθεσης», σημείωσε.

Όπως ανέφερε ο κ. Βαβούσκος, οι μοναχοί θα παραστούν μόνο και μόνο επειδή σέβονται των θεσμό της Ιεράς Συνόδου και θα απαντήσουν επί τον πάντων

Αναφορικά με την επιστροφή των μοναχών πίσω στη μονή, σημείωσε ότι δεν έχει ληφθεί ουδεμιά απάντηση.

«Από η στιγμή που παρανόμως απομακρυνθήκαν ,έχουν κάθε δικαίωμα να επιστρέψουν. Έχουν κάθε νόμιμο δικαίωμα να επιστρέψουν στην μονή. Με βάση τον καταστατικό χάρτη, για να απομακρυνθούν δυο μοναχοί μπορούν κατόπιν δική τους επιθυμίας εφόσον διαλυθεί η μονή και δηλώσουν με δική τους βούληση την μονή που θέλουν να πάνε», επεσήμανε.

«Τα παράνομα αποδεικτικά μέσα τα οποία έπρεπε να απορριφθούν, λανθασμένος λαμβάνονται υπόψη. Θα έπρεπε να ελεγχθούν αυτοί που έφεραν τα βίντεο στην Ιερά Σύνοδο», είπε καταληκτικά.

Δείτε όσα ανέφερε στο πιο κάτω απόσπασμα:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top