ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραδοχή Κ.Ε: «Ναι, θα συνεργαστούμε με την Τουρκία.. μετά την λύση»

Παραδοχή Κ.Ε: «Ναι, θα συνεργαστούμε με την Τουρκία.. μετά την λύση»

Τοποθετήσεις στο τρίτο πρόγραμμα του ΡΙΚ έκανε ο κυβενρητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τις δηλώσεις του Μουσταφά Ακιντζί, ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συναντήθηκε με τούρκικες εταιρείες για πώληση και μεταφορά αγωγού φυσικού αερίου στην Τουρκία

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι δεν αντιλαμβάνεται τις δηλώσεις που γίνονται περί μυστικών συναντήσεων και περί αποκαλύψεων από τον Μουσταφά Ακιντζί για το φυσικό αέριο.

Μιλώντας στο Τρίτο, ο κύριος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι ήταν γνωστό ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και άλλοι αξιωματούχοι είχαν συναντήσεις με τουρκικές εταιρείες, οι οποίες εξέφρασαν ενδιαφέρον για αγορά κυπριακού φυσικού αερίου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είπε, δημόσια έχει αναφέρει ότι ο ίδιος, ο Υπουργός Ενέργειας και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης που ασχολείται με ενεργειακά θέματα είχαν αυτές τις συναντήσεις.

Μάλιστα, σημείωσε, στην μία περίπτωση η εταιρεία ήταν κρατική.

Η απάντηση σε όλες τις περιπτώσεις, πρόσθεσε, ήταν ότι τέτοιο ενδεχόμενο μπορεί να διερευνηθεί μόνο μετά την επίλυση του Κυπριακού.

Ο κύριος Χριστοδουλίδης χαρακτήρισε θετική εξέλιξη το γεγονός ότι τουρκικές εταιρείες ενδιαφέρονται για το κυπριακό φυσικό αέριο.

Είναι, τόνισε, το κίνητρο που έχει η Τουρκία, ώστε να εργαστεί για επίλυση του Κυπριακού, γιατί γνωρίζει, ότι χωρίς λύση, δεν μπορεί εξεταστεί τέτοιο ενδεχόμενο.

Πηγή riknews.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοσκόπηση Sigma: «Κονταροχτυπιούνται» ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ- Ποια πρόσωπα προηγούνται στις Ευρωεκλογές και Δημοτικές

Δημοσκόπηση Sigma: «Κονταροχτυπιούνται» ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ- Ποια πρόσωπα προηγούνται στις Ευρωεκλογές και Δημοτικές

Την τελευταία του Δημοσκόπηση για τις εκλογές της 9ης Ιουνίου, παρουσίασε το βράδυ της Πέμπτης 30 Μαΐου η τηλεόραση Sigma, στο πλαίσιο της εκπομπής «Χωρίς Περιστροφές».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top