ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φτου σου εθνικιστή Τσουρούλη!

Φτου σου εθνικιστή Τσουρούλη!

Ο Χρύσανθος Τσουρούλης, στις 20/9/2015, δημοσίευσε άρθρο με τίτλο ,« Τι ψάχνει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στην Αμερική». Στο εν λόγω άρθρο γίνεται μια εκτενής ανάλυση 1,900 λέξεων περίπου από τον αρθρογράφο, τόσο για το ταξίδι Αναστασιάδη στην Αμερική, καθώς και τις εξελίξεις στο Κυπριακό και όχι μόνο.

Διαβάζοντας το κανείς ανάλογα με την πολιτική του τοποθέτηση και κριτική του άποψη απέναντι σ’ αυτό που ονομάζουμε «Κυπριακό πρόβλημα», μπορεί να συμφωνήσει ή να διαφωνήσει μαζί του. Άλλωστε απαραίτητο είναι στην δημοκρατία να διαφωνούμε, να προβληματιζόμαστε και να συζητούμε.  Δεν θα ήθελα να σχολιάσω την ουσία των όσων ζητημάτων αγγίζει. Όχι γιατί δεν τα θεωρώ εξόχως σημαντικά, αλλά επειδή τα σχόλια στα όσα παραθέτει, έχουν ίσως μεγαλύτερη αξία.

Tο σχόλιο του George είναι ενδεικτικό, «ο  αρθρογράφος εκφράζει τον εθνικιστικό κατ΄ευφημισμό αυτοαποκαλούμενο “Κεντρώο” χώρο». Άρα, ο Τσουρούλης είναι ένας εθνικιστής (ίσως και φασίστας) εκφραστής  των κομμάτων του «κεντρώου» χώρου,  που όμως δεν είναι στην πραγματικότητα κεντρώα, επειδή και μόνο διαφωνούν με την προτεινόμενη λύση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.

 

Αλήθεια με πόση άνεση και αδιαφορία μπορεί κάποιος να προσπεράσει αυτό το σχόλιο; Με μεγάλη άνεση! Πόσο σωστό όμως θα ήταν; Καθόλου, αφού τίποτα δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ένα τυχαίο και ασύνδετο γεγονός μακριά από τις αντιλήψεις και τις νοοτροπίες της ίδιας της κοινωνίας.

Όντως, σύμφωνα πάντα με τα όσα ακούγονται επίσημα και ανεπίσημα η άνοιξη του 2016 θα είναι κρίσιμη για το Κυπριακό, αφού εάν όλα κυλίσουν «ομαλά» στις διαπραγματεύσεις, τότε θα έχουμε δημοψήφισμα, όπως γράψαμε στο ThemaOnline και μπορείτε να διαβάσετε εδώ. Αυτή την έντονη κινητικότητα την αντιλαμβάνονται οι πολίτες, άλλοι με ελπίδα και άλλοι με επιφύλαξη. 

Ο διχασμός της κυπριακής κοινωνίας σε προδότες και διχοτομιστές, νενέκους και απορριπτικούς, προσκυνημένους και εθνικιστές, μάλλον δεν οδηγεί πουθενά. Ο Τσουρούλης και ο κάθε Τσουρούλης από την αντίθετη πλευρά, έχει το αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα να εκφράσει ελεύθερα την άποψη του. Ασφαλώς και να κριθεί για τα όσα θα γράψει. Στην βάση όμως αντεπιχειρημάτων και όχι αφορισμών και κρεμώντας επικίνδυνες ταμπέλες.

Ως πολίτες πρωτίστως, δεν πρέπει να επιτρέψουμε στους εαυτούς μας να μοιραστεί ξανά η πατρίδα μας σε καλούς και κακούς, προδότες και πατριώτες ,παρά την κρισιμότητα των στιγμών και των σκληρών διλλημάτων που αναπόφευκτα θα τεθούν. Ο εθνικός διχασμός αποτελεί την αιώνια κατάρα του Ελληνισμού, που ιστορικά προκαλούσε πάντα μεγαλύτερα δεινά απ’ ότι ο εξωτερικός «εχθρός». 

Ναι, θα έρθει η στιγμή που ιστορία θα χτυπήσει ξανά την πόρτα μας και επιβάλλεται να είμαστε ενημερωμένοι, για να είμαστε ήσυχοι με την συνείδηση μας και να τοποθετηθούμε με ένα μεγάλο «ναι» ή με ένα μεγάλο «όχι».

 Όμως, ας μην ξεχνάμε ότι όλοι στο ίδιο καράβι αρμενίζουμε και στις μπόρες χρειάζεται πάντα νηφαλιότητα και ψυχραιμία..

Τάσος Χριστοδούλου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: Προανήγγειλε ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους - «Θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας»

ΠτΔ: Προανήγγειλε ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους - «Θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας»

Την ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους προανήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά την διάρκεια ομιλίας του στη Γιορτή της Πολύτεκνης Μάνας στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top