ΦΙΛΟΖΩΟΙ

ΛΑΡΝΑΚΑ: τέσσερις μήνες φυλάκιση και 100 ευρώ πρόστιμο στην Μιχάλη Λυσγάρη! Κρίθηκε ένοχος για τον φρικτό θάνατο σκύλων

ΛΑΡΝΑΚΑ: τέσσερις μήνες φυλάκιση και 100 ευρώ πρόστιμο στην Μιχάλη Λυσγάρη! Κρίθηκε ένοχος για τον φρικτό θάνατο σκύλων

Ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών επέβαλε το Επ.Δικαστήριο Λάρνακας για κακοποίηση σκύλων

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας επέβαλε σήμερα ποινή φυλάκισης 4 μηνών και 100 ευρώ πρόστιμο στον Μιχάλη Λυσγάρη, 41 χρόνων από την Ελλάδα αφού τον βρήκε ένοχο ύστερα από δική του παραδοχή στις κατηγορίες της παράλειψης πλήρωσης των βασικών υποχρεώσεων έναντι των ζώων, της υποβολής των ζώων σε πόνο και ταλαιπωρία, της γενικής φροντίδας ζώων, το μόνιμο περιορισμό ζώων που προκαλεί πόνο και ταλαιπωρία, της περιαγωγής ζώων σε κατάσταση επέλευσης φρικτού θανάτου και της κατοχής σκύλου χωρίς άδεια.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, στον Αστυνομικό Σταθμό Αραδίππου λήφθηκε στις 18 Ιουνίου του 2015 τηλεφώνημα στο οποίο αναφερόταν ότι ο κατηγορούμενος είχε να εμφανιστεί στο υποστατικό των σκύλων του για τρεις βδομάδες και ότι κανένας δεν φρόντιζε τους σκύλους.

Μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Αραδίππου μετέβησαν στο υποστατικό και διαπιστώθηκε ότι σε κλουβιά υπήρχαν πέντε σκύλοι που ήταν σε άθλιες συνθήκες. Στο μέρος υπήρχε έντονη ακαταστασία και έντονη δυσοσμία από νεκρά πτώματα σκύλων.

Ειδοποιήθηκαν οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες λειτουργοί των οποίων συνοδευόμενοι από Αστυνομικούς επισκέφθηκαν το χώρο όπου διαπιστώθηκε ότι στη σκηνή υπήρχαν δύο αδέσποτοι σκύλοι, νεκρά ζώα από δαγκώματα, 17 νεκροί σκύλοι σε κλουβιά σε προχωρημένη σήψη και αποσύνθεση, πέντε ζωντανοί σκύλοι σε μικρά κλουβιά, ενώ ένα από τα ζωντανά σκυλιά είχε καταναλώσει το πτώμα άλλου νεκρού σκύλου.

Οι πέντε ζωντανοί σκύλοι ήταν λιποβαρείς, είχαν πληγές και σε άθλια κατάσταση ενώ οι συνθήκες διαβίωσης τους ήταν επίσης άθλιες. Επίσης διαπιστώθηκε ότι τα κλουβιά στα οποία ζούσαν τα σκυλιά όχι μόνο ήταν ακατάλληλα, δηλαδή ήταν μικρά αλλά εντός αυτών υπήρχαν και οστά άλλων ζώων δηλαδή χοίρων.

Οι ζωντανοί σκύλοι παραλήφθηκαν για φροντίδα, ενώ ύστερα από έρευνες της Αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι ο ιδιοκτήτης του υποστατικού ήταν ο Μιχάλης Λυσγάρης ο οποίος συνελήφθηκε και τέθηκε υπό κράτηση. Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο υποστατικό έχει κλείσει.

Σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου η επιβολή ποινής είναι όχι μόνο η τιμωρία του δράστη και η αναμόρφωση του αλλά και η αποτροπή τόσο του ιδίου όσο και άλλων επίδοξων παραβατών από τη διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.
Προστίθεται ακόμα ότι διαπιστώνεται μια αυξητική τάση διάπραξης αυτού του είδους των αδικημάτων ενώ σημειώνεται πως η ανάγκη επιβολής αποτρεπτικών ποινών στις περιπτώσεις όπου παρατηρείται αύξηση στη συχνότητα με την οποία διαπράττεται ένα αδίκημα, είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Για μετριασμό της ποινής το Δικαστήριο έλαβε υπόψη το λευκό ποινικό μητρώο του κατηγορουμένου, την ηλικία του, τις προσωπικές και οικογενειακές του υποχρεώσεις καθώς και τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει η ανήλικη κόρη του η οποία διαγνώστηκε στα επτά της χρόνια με σακχαρώδη διαβήτη και είναι ινσουλινο-εξαρτώμενη.

Στην απόφαση του το Δικαστήριο αναφέρει επίσης ότι ο εγκλεισμός των επτά σκύλων σε μικρά κλουβιά γεμάτα οστά, χωρίς φαγητό και με πληγές είναι συνθήκες που μόνο απέχθεια και ντροπή προκαλούν. Τέτοιες συμπεριφορές προς τα ζώα δεν μπορούν να δικαιολογηθούν, με κανένα τρόπο δεν μπορούν να γίνουν ανεχτές και πρέπει να αποτραπούν με την επιβολή αυστηρών ποινών που αντικατοπτρίζουν την αποστροφή και την απέχθεια.

Το Δικαστήριο επέβαλε στον Μιχάλη Λυσγάρη ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών και πρόστιμο ύψους 100 ευρώ για την κατηγορία της κατοχής σκύλου χωρίς άδεια.

Το Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης του Λυσγάρη για αναστολή εκτέλεσης της ποινής φυλάκισης, σημειώνοντας πως δεν υπάρχουν οποιαδήποτε περιστατικά στην υπόθεση που να συνηγορούν υπέρ της αναστολής της εκτέλεσης της ποινής.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top