ΚΟΣΜΟΣ

Μαρτυρία ταξιτζή: «Εγώ τους μετέφερα στο αεροδρόμιο» ​

Μαρτυρία ταξιτζή: «Εγώ τους μετέφερα στο αεροδρόμιο» ​

Ο δήμαρχος των Βρυξελλών Φράνσις Βερμέιρεν, δίνοντας λεπτομέρειες για το μακελειό, αναφέρθηκε στο πώς έφθασαν οι μακελάρηδες στο αεροδρόμιο, ενώ βελγική εφημερίδα αναφέρεται και στη μαρτυρία ενός ταξιτζή που υποστηρίζει ότι μετέφερε τους τρομοκράτες στο Ζάβεντεμ.

«Ηρθαν με ταξί, στο οποίο είχαν φορτώσει τις βαλίτσες που περιείχαν τις βόμβες. Φόρτωσαν τις εν λόγω βαλίτσες σε καρότσια. Οι δύο πρώτες εξερράγησαν. Η τρίτη είχε τοποθετηθεί επίσης σε καρότσι, αλλά ο τρομοκράτης πανικοβλήθηκε και δεν την πυροδότησε», είπε ο δήμαρχος.  

Βελγική εφημερίδα, από την άλλη, υποστηρίζει ότι ένας ταξιτζής είπε στην αστυνομία πως ο ίδιος, χωρίς να το γνωρίζει βέβαια, μετέφερε τους βομβιστές στο αεροδρόμιο. Μάλιστα, υποστηρίζει ότι όταν προσφέρθηκε να τους βοηθήσει με τις αποσκευές τους, απότομα τον διέταξαν να μην τις αγγίζει. 

Η μαρτυρία είναι σοκαριστική αφού αποδεικνύει ότι οι τρομοκράτες, ανενόχλητοι, πήραν ταξί για να μεταφέρουν τις βόμβες στο αεροδρόμιο, χωρίς να νοιάζονται μήπως αποκαλύψει κάποιος το κρυσφήγετό τους!

Η λάθος συνεννόηση τρομοκρατών-εταιρείας ταξί

Η κακή συνεννόηση πάντως που φέρεται να έγινε μεταξύ των τρομοκρατών και της εταιρείας ταξί απέτρεψε από ακόμη μεγαλύτερο μακελειό.

Σύμφωνα με πληροφορίες της βελγικής DH.de, οι τρεις καμικάζι αυτοκτονίας που πήγαν στο αεροδρόμιο Ζαβεντεμ, είχαν ναυλώσει ένα φορτηγάκι από εταιρεία ταξί. Ωστόσο η εταιρεία είχε διαθέσιμο μόνο ένα αυτοκίνητο τύπου σεντάν. Με αποτέλεσμα, οι 3 τρομοκράτες να μην μπορέσουν να πάρουν όλα τα εκρηκτικά που είχαν προετοιμάσει. Μια ακόμη βόμβα θα είχε προκαλέσει ακόμη μεταλύτερα θύματα και καταστροφές.


 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

«Είμαι σε επαφή μαζί της και ο ίδιος προσωπικά, αλλά και με κάποια κράτη μέλη της ΕΕ, και εκτός της ΕΕ, όπως με Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, για να δούμε πώς μπορούν να δημιουργηθούν οι προοπτικές για επανέναρξη των συνομιλιών», είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top