ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σώοι όλοι οι επιβαίνοντες σε ακυβέρνητο σκάφος ανοικτά του Ακάμα

Σώοι όλοι οι επιβαίνοντες σε ακυβέρνητο σκάφος ανοικτά του Ακάμα

Στις 22:40 το βράδυ της Πέμπτης, 31 Μαρτίου, ολοκληρώθηκε η επιχείρηση έρευνας - διάσωσης των επιβαινόντων σε αλιευτικό σκάφος που είχε εντοπιστεί νωρίτερα να πλέει ακυβέρνητο 14 ναυτικά μίλια βόρεια του Ακάμα.

Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας, στο σκάφος επέβαιναν 27 άτομα, μεταξύ τους έξι γυναίκες και τρία παιδιά. Όλοι αποβιβάστηκαν στο αλιευτικό καταφύγιο του Λατσιού στην Πάφο και είναι καλά στην υγεία τους.

Όλοι οι επιβαίνοντες εξετάζονται από ιατρική ομάδα που βρίσκεται στο λιμανάκι.  Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας, το Κέντρο Διάσωσης Λάρνακας που είχε λάβει αρχικά την επείγουσα τηλεφωνική κλήση ενεργοποίησε άμεσα το Εθνικό Ειδικό Σχέδιο Έρευνας Διάσωσης «ΝΕΑΡΧΟΣ», αποστέλλοντας δύο σκάφη της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας Πάφου τα οποία έσπευσαν στο σημείο και ανέλαβαν την επιχείρηση διάσωσης. Παράλληλα, ενημερώθηκαν οι Ιατρικές Υπηρεσίες και η Πολιτική Άμυνα για παροχή φροντίδας στους διασωθέντες στο αλιευτικό καταφύγιο Λατσιού όπου αποβιβάστηκαν οι διασωθέντες.

Ενεργοποιήθηκαν επίσης οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους (Αστυνομία, Τμήμα Μετανάστευσης, Ιατρικές Υπηρεσίες, Πολιτική Άμυνα) σύμφωνα με το Σχέδιο ‘’ΝΑΥΚΡΑΤΗΣ’’ που αφορά στη διαχείριση και αρωγή ατόμων που χρήζουν βοήθειας και προστασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΚΤΑΚΤΟ: Επιχείρηση διάσωσης προσφύγων στην Κύπρο

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Τέσσερις συλλήψεις στη Λεμεσό: Toυς τσάκωσαν με την «πραμάτεια» τους - Ανάμεσα τους γυναίκα

Kαιρός: Πότε αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και βροχές - Η πρόγνωση μέχρι την Δευτέρα του Πάσχα



Ανάβουν φλας από σήμερα έξι νέες κάμερες τροχαίας στη Λευκωσία - Δείτε σε ποια σημεία

Ανάβουν φλας από σήμερα έξι νέες κάμερες τροχαίας στη Λευκωσία - Δείτε σε ποια σημεία

Από σήμερα Παρασκευή, 03 Μαΐου, το σύστημα φωτοεπισήμανσης επεκτείνεται περαιτέρω στην επαρχία Λευκωσίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top