ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καλό ταξίδι ήρωα! Τελέστηκε η κηδεία του Μάριου Αριστοτέλους - Πολύ μικρή η Εκκλησία να χωρέσει το πλήθος κόσμου

Καλό ταξίδι ήρωα! Τελέστηκε η κηδεία του Μάριου Αριστοτέλους - Πολύ μικρή η Εκκλησία να χωρέσει το πλήθος κόσμου

Η Κύπρος, απεύθυνε το απόγευμα της Τετάρτης (22/6) το ύστατο χαίρε στον 44χρονο δασοπυροσβέστη Μάριο Αριστοτέλους, ο οποίος έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος, στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην περιοχή της Σολέας.

Η κηδεία του 44χρονου δασοπυροσβέστη τελέστηκε, δημοσία δαπάνη, στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους στη Δένεια, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, του Υπουργού Άμυνας Χριστόφορου Φωκαϊδη, του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Νίκου Κουγιάλη, του Υπουργού Υγείας Γιώργου Παμπορίδη, αρχηγών ή εκπροσώπων όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων, πολιτειακών αξιωματούχων, του Πρέσβη της Ελλάδας στην Κύπρο, Ηλία Φωτόπουλου, των συναδέλφων του αδικοχαμένου Μάριου, συγγενών, φίλων και πλήθους κόσμου.

Επικήδειο λόγο εκφώνησε ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Νίκος Κουγιάλης. Στην είσοδο του χωριού υπήρχε πανό στο οποίο έγραφε: «Καλό παράδεισο Μάριε».

Ο 44χρονος Μάριος Αριστοτέλους και ο 49χρονος συνάδελφος του Ανδρέας Σοφοκλέους έχασαν τη ζωή τους όταν το βυτιοφόρο όχημα στο οποίο επέβαιναν ανατράπηκε και έπεσε σε γκρεμό στην περιοχή του Αγίου Θεοδώρου, Σολέας,ενώ επιχειρούσαν για κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Στεφάνια κατέθεσαν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο βουλευτής της Αλληλεγγύης, Μιχάλης Γιωργάλλας, εκ μέρους του Προέδρου της Βουλής, Δημήτρη Συλλούρη, και αρχηγοί ή εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Στον επικήδειο λόγο του, ο κ. Κουγιάλης έδωσε την υπόσχεση πως η Πολιτεία θα βρίσκεται δίπλα στην οικογένεια του ήρωα, και πρόσθεσε ότι «ο Μάριος Αριστοτέλους χάθηκε εν ώρα καθήκοντος προστατεύοντας την γη και τους συμπολίτες του. Από την πρώτη κιόλας στιγμή που ήρθε το μαντάτο για την πυρκαγιά ο Μάριος δήλωσε παρών. Την ώρα της μάχης ο ίδιος ο Μάριος ζήτησε να είναι παρών ενώ θα μπορούσε να βρισκόταν εκτός υπηρεσίας. Και εδώ ακριβώς φαίνεται το μεγαλείο της θυσίας του», είπε ο κ. Κουγιάλης.

Για όλους εμάς στο Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και στο Τμήμα Δασών ιδιαίτερα, τους συνάδελφους, συνεργάτες και φίλους σου, η απώλεια είναι τεράστια, πρόσθεσε.

Αναφέρθηκε στον αλτρουισμό και την αυτοθυσία του εκλιπόντος, ο οποίος «ως πραγματικός ήρωας» έδινε τιτάνια μάχη με τις φλόγες, μέχρι και την τελευταία στιγμή μαζί με τους φίλους και συνάδελφους του.

Ακολούθως αναφέρθηκε στην προσωπικότητά του, λέγοντας ότι υπήρξε άνθρωπος φιλότιμος, απλός και γλυκομίλητος, γεμάτος ήθος και ανιδιοτέλεια.

«Ο Μάριος είχε αυξημένη την αίσθηση του καθήκοντος. Μέχρι και την υστάτη του πράξη, οπόταν αψηφώντας τον κίνδυνο πολεμούσε για να σώσει τα δάση μας», είπε. Πρόσθεσε ότι υπήρξε σωστός πολίτης, και ξεχωριστός άνθρωπος που ήξερε να τιμά και να σέβεται τις ανθρώπινες αξίες, ένας άνθρωπος που έβαζε πάνω από όλα την οικογένεια και τα δύο παιδιά του.

Απευθυνόμενος στους οικείους του, ο κ. Κουγιάλης εξέφρασε θερμά συλλυπητήρια, ενώ απηύθυνε προς τους δύο γιούς του, τον Γιώργο και τον Αντρέα, ένα μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους της Πολιτείας και της κοινωνίας ολόκληρης, καθώς, όπως είπε, «ο πατέρας σας χάθηκε την στιγμή που έδινε τον αγώνα για όλους εμάς».

«Ο πόνος και η λύπη από τον χαμό του πατέρα σας είναι μεγάλη. Ανάλογη με το μέγεθος του ανδρός. Μεγάλη όμως είναι και η περηφάνια που πρέπει να νιώθετε για την ζωή και το παράδειγμα του. Μέσα από την ζωή του παρέδωσε μαθήματα για όλους μας και για αυτό σήμερα τον αποχαιρετούμε με απόλυτο σεβασμό και θαυμασμό» είπε ο Υπουργός Γεωργίας.

Πηγή/Φωτογραφία: KYΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Ανατολίτικο παζάρι» στη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν τη Δευτέρα- Το μοίρασμα φυσικού πλούτου στην Ανατολική Μεσόγειο και το Κυπριακό

Ερχονται βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες - Ολα όσα περιλαμβάνει το καιρικό «μενού»

Σάβια Ορφανίδου στο «Τ» : «Δεν θυμάμαι πως ήμουν πριν την κόρη μου, είναι σαν να μην υπήρχα»

Eurovision 2024: Σκόνη και θρύψαλα έκανε ο Ελβετός το βραβείο του - Η viral στιγμή με το «ατύχημα»

Νότια Αφρική: Άνδρας ανασύρθηκε ζωντανός από τα ερείπια, πέντε ημέρες μετά την κατάρρευση κτιρίου στην πόλη Τζορτζ



«Ανατολίτικο παζάρι»  στη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν τη Δευτέρα- Το μοίρασμα φυσικού πλούτου στην Ανατολική Μεσόγειο και το Κυπριακό

«Ανατολίτικο παζάρι» στη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν τη Δευτέρα- Το μοίρασμα φυσικού πλούτου στην Ανατολική Μεσόγειο και το Κυπριακό

Καθοριστική θεωρείται η επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην Άγκυρα, τη Δευτέρα 13 Μαΐου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top