LIFESTYLE

Βενετία 2016: Η εκδίκηση της Μόστρα…

Βενετία 2016: Η εκδίκηση της Μόστρα…

Το αγαπημένο βενετσιάνικο κινηματογραφικό event, το οποίο σηκώνει ­αυλαία την Τετάρτη 31/8, έχει ετοιμάσει το ανταγωνιστικότερο πρόγραμμα της τελευταίας δεκαετίας και θυμίζει παλιότερες –ένδοξες– εποχές του. Διαβάστε αναλυτικά παρακάτω τι θα δούμε στο 73ο Φεστιβάλ Βενετίας.

Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Δεν υπάρχει κάτι πιο δύσκολο από το να διατηρήσεις ένα πρωτοκλασάτο κινηματογραφικό φεστιβάλ ανταγωνιστικό απέναντι στις Κάνες. Γιατί μπορεί π.χ. το Φεστιβάλ Βενετίας να αποτελεί την αρχαιότερη διοργάνωση­ στον κόσμο, με υψηλό πρεστίζ και παραμυθένιο σκηνικό, όμως η Κρουαζέτ είναι αυτή που κρατά –με τη βοήθεια των μεγάλων στούντιο– τα κινηματογραφικά σκήπτρα όχι μόνο στη Γηραιά Ήπειρο αλλά και σε ολόκληρο τον πλανήτη. Η Μπιενάλε, η οποία παρουσίαζε τα τελευταία χρόνια μια σταθερά πτωτική πορεία, φαίνεται να ανακάμπτει κι έχει ετοιμάσει ένα χορταστικό πρόγραμμα που θυμίζει τις παλιές, ένδοξες εποχές της. Πρόκειται για έκλαμψη ή για μια αναγέννηση εκ βάθρων; Ο καιρός θα δείξει.

Αμερικανική απόβαση

Εντάξει, όταν κάποιος κάνει λόγο για «ιδανικό ξεκίνημα» εννοεί κάτι τέτοιο… Ο δημιουργός του «Χωρίς Μέτρο» Ντάμιεν Σαζέλ σηκώνει φέτος τη βενετσιάνικη αυλαία με το παραληρηματικά ποπ La La Land, ένα μεταμοντέρνο μιούζικαλ πλημμυρισμένο στο χρώμα. Ο Ράιαν Γκόσλινγκ και η Έμα Στόουν αποτελούν το καλλιτεχνικό πρωταγωνιστικό ντουέτο της ταινίας και ήδη έχουμε… τυφλωθεί από τα φλας των δημοσιογράφων που αναμένεται να φωτίσουν το κόκκινο χαλί της λαμπερής πρεμιέρας! Άλλος ένας πρωτοκλασάτος πρέσβης του αμερικανικού ανεξάρτητου σινεμά, ο Ντέρεκ Σίανφρανς («Blue Valentine» ), πατά στο ιταλικό έδαφος για να αφηγηθεί μια ερωτική ιστορία εποχής με τίτλο The Light Between Oceans. Μετά την αληθινή ζωή ο Μάικλ Φασμπέντερ και η Αλίσια Βικάντερ γίνονται ζευγάρι και στην οθόνη, για να ερμηνεύσουν έναν φαροφύλακα και τη γυναίκα του οι οποίοι βρίσκουν ένα εγκαταλελειμμένο μωρό στο απομονωμένο νησί όπου ζουν και το μεγαλώνουν.

«Nocturnal Animals»

Αφού πιάσαμε την κουβέντα για το αμερικανικό indie σινεμά, δεν πρέπει να αφήσουμε απέξω την καινούργια ταινία της νέας μεγάλης ελπίδας που ακούει στο όνομα «Άννα-Λίλι Αμιρπούρ» («Ένα Κορίτσι Γυρίζει Σπίτι Μόνο του τη Νύχτα» ), που παρουσιάζει το The Bad Batch, ένα δυστοπικό λαβ στόρι το οποίο λαμβάνει χώρα σε μια κοινότητα κανιβάλων που ζει σε ένα σκουπιδότοπο του Τέξας! Επτά χρόνια μετά το «Single Man» ο πατριάρχης της haute couture Τομ Φορντ επιστρέφει με την αγωνιώδη ιστορία εκδίκησης Nocturnal Animals, την οποία αναμένεται να ντύσει με ένα σικ κινηματογραφικό ένδυμα.


Jackie

Ο Καναδός Ντενί Βιλνέβ («Sicario», «Μέσα από τις Φλόγες» ) απομακρύνεται από τη φόρμα του δράματος για να πειραματιστεί με το sci fi στο Arrival, μια ιστορία που φέρνει την ανθρωπότητα σε κατάσταση έκτατης ανάγκης μετά την προσγείωση ενός UFO στη Γη. Θα καταφέρουν οι Έιμι Άνταμς, Τζέρεμι Ρένερ και Φόρεστ Γουιτάκερ να βγάλουν άκρη με τους εξωγήινους; Το ελπίζουμε για το καλό όλων μας… Πρώτη αγγλόφωνη απόπειρα για τον Χιλιανό κορυφαίο δημιουργό Πάμπλο Λαραΐν με τη φιλόδοξη βιογραφία Jackie, στην οποία η Νάταλι Πόρτμαν ερμηνεύει τη διά­σημη κ. Κένεντι. Α, τι ξεχάσαμε; Ο Τέρενς Μάλικ είπε να γυρίσει ένα ντοκιμαντέρ για να σπάσει την ποιητική μονοτονία... Ετοιμαστείτε για το Voyage of Time λοιπόν!

Ωραίοι και οι Ευρωπαίοι

Μπορεί να πήρε βραβείο στις Κάνες με την προηγούμενη ταινία του «Ο Νόμος της Αγοράς», όμως ο Γάλλος Στεφάν Μπριζέ προτιμά τώρα να ταξιδέψει στη Βενετία, για να παρουσιάσει το ολοκαίνουργιο Une Vie, τη μεταφορά του μυθιστορήματος «Μια ζωή» του Γκι ντε Μοπασάν. Ακόμη και ο διάσημος συμπατριώτης του Φρανσουά Οζόν ψηφίζει φέτος Μόστρα, αποκαλύπτοντας εκεί την ασπρόμαυρη ταινία τουFrantz με φόντο τη Γερμανία του Μεσοπολέμου. 

Αν δεν έχετε εγκαταλείψει ήδη το δύσκολο κινηματογραφικό άθλημα που λέγεται «Εμίρ Κουστουρίτσα», ο Σέρβος θα σας ανταμείψει με το ολοκαίνουργιο On the Milky Road, μια ιστορία που συνδέει «τον πόλεμο με έναν ανθηρό έρωτα και τη μοναχική ζωή». Ό,τι καταλάβατε καταλάβατε... Να σας πούμε μόνο ότι ο νέος Κουστουρίτσα έχει και μπόλικη Μόνικα Μπελούτσι για να… αναπτερώσουμε το ηθικό σας. Ένας άλλος σκηνοθέτης που (μυθοπλαστικά ) βρίσκεται εδώ και χρόνια σε ελεύθερη πτώση, ο Βιμ Βέντερς, συνεχίζει τις τρισδιάστατες κινηματογραφικές του περιπέτειες με το The Beautiful Days of Aranjuez, άλλη μία σεναριακή σύμπραξη με τον Αυστριακό συνεργάτη του Πέτερ Χάντκε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top