ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κοινότητα «Τρεις Ελιές»: Τον διωχθούν με το έτσι θέλω από το σπίτι που του παραχώρησαν! Εξέδωσε επιταγές αλλά στο όνομα του κοινοτάρχη - ΕΓΓΡΑΦΑ

Κοινότητα «Τρεις Ελιές»: Τον διωχθούν με το έτσι θέλω από το σπίτι που του παραχώρησαν! Εξέδωσε επιταγές αλλά στο όνομα του κοινοτάρχη - ΕΓΓΡΑΦΑ

Σε καταγγελία στην ιστοσελίδα μας ToThemaOnline προέβη το δικηγορικό γραφείο Αγαθοκλέους & Νεοφύτου εκ μέρους του παραπονούμενου Ειρηναίου Κουμή, καθώς όπως ισχυρίζονται το Κοινοτικό Συμβούλιο Τριών Ελιών απαιτεί την έξωση από οικία που παραχωρήθηκε στον πελάτη τους.

Της Ιωάννας Μάντζιηπα

Σύμφωνα και με τα έγγραφα που έχει στην κατοχή της η ιστοσελίδα μας, ΤοThemaOnline, τον Οκτώβρη του 2011 το Κοινοτικό Συμβούλιο Τριών Ελιών μετά από απόφαση του παραχώρησε κτίριο το οποίο προοριζόταν για Μουσείο στο Ειρηναίο Κουμή για να διαμένει προσωρινά και δωρεάν μέχρι να αναγερθεί το σπίτι του στην κοινότητα. 

 

Όπως αναφέρουν σε επιστολή τους οι δικηγόροι του κ.Κουμή, ο πελάτης τους, προσφέρθηκε κατά τα έτη 2011 και 2012, να δώσει ένα χρηματικό πόσο σε επιταγές στο Κοινοτικό Συμβούλιο για την παραχώρηση που του έκανε σαν εισφορά (σ.σ στις επιταγές που επισυνάπτονται φαίνεται το όνομα του Κοινοτάρχη).

Τα δεδομένα όμως με την πάροδο του χρόνου άλλαξαν, δυστυχώς όπως μας επισημαίνεται στις επιστολές των δικηγόρων. Το ένα από τα παιδιά του πελάτη του αρρώστησε με αποτέλεσμα να καθυστερήσει και η ανέγερση της κατοικία του στο χωριό. 

Κατά το 2015, άρχισαν τα προβλήματα με την Κοινοτική Αρχή και τον παραπονούμενο, καθώς δημιουργήθηκε η εταιρεία E. CO. VILLAGE TRIS ELIES LTD η οποία σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των νομικών, είναι συμφερόντων μέλων του Κοινοτικού Συμβουλίου. 

Η εν λόγω εταιρεία έχει δημιουργηθεί για να μεταφέρει τουρίστες στην κοινότητα για επίσκεψη. Το Κοινοτικό Συμβούλιο τότε,  ζήτησε από το κ.Κουμή, να παραχωρήσει τις τουαλέτες του σπιτιού του για την διευκόλυνση των τουριστών.

Όπως αναφέρεται σε επιστολές των δικηγόρων του παραπονουμένου, όταν ο πελάτης τους αρνήθηκε να παραχωρήσει τις τουαλέτες του σπιτιού του για δημόσια χρήση προς την εταιρεία Ε.CO VILLAGE τότε άρχισαν οι προσπάθειες να τον διώξουν από το σπίτι (Μουσείο) με κάθε δυνατό τρόπο και δικαιολογία.  

Το πρόβλημα με το ρεύμα που εμφανίστηκε μετά από πέντε χρόνια

Στις 12 Μαρτίου 2016 στάλθηκε επιστολή στον κ. Ειρηναίο Κουμή από την Κοινοτική Αρχή, η οποία τον ενημέρωσε πως η ηλεκτρική εγκατάσταση έχει υποστεί σοβαρές παρεμβάσεις, δεν έχει επιθεωρηθεί από την ΑΗΚ και κρίνεται επικίνδυνη. Μάλιστα, αυτό έγινε μετά από την πάροδο πέντε ετών οπού η οικογένεια του παραπονούμενου διέμενε στο σπίτι που του έχει παραχωρηθεί.

Το δικηγορικό γραφείο του Αγαθοκλέους και Νεοφύτου,  απέστειλε επιστολή της ΑΗΚ (20 Απριλίου του 2016) όπως άμεσα προβεί σε ηλεκτρολογικό έλεγχο της ηλεκτρολογικής εγκατάσταση του κτίριο.

Μετά από επιτόπιο έλεγχο η ΑΗΚ ενημέρωση τόσο το Κοινοτικό Συμβούλιο αλλά και τους νομικούς του παραπονούμενου πως λόγω επικινδυνότητας που διαπιστώθηκε έγινε αφαίρεση του μετρητή. Ενώ για την επανασύνδεση της θα χρειαστεί η υποβολή σχεδίων από αδειούχο Ηλεκτρολόγο για έλεγχο και αφού επανεξεταστεί η κατοικία τότε θα γίνει επανασύνδεση του ρεύματος.

Οι επιστολές της ΑΗΚ 

 

 

Τα ερωτήματα που προκύπτουν: 

Τα ερωτήματα που προκύπτουν φυσικά είναι πως ενώ η Κοινοτική Αρχή παραχώρησε το κτίριο ( Μουσείο) στο κ. Κουμή και γιατί μετά από πέντε χρόνια προσπαθεί να τον βγάλει έξω.

Οι επιταγές που έχει δώσει ο παραπονούμενος, έχουν βγει στο όνομα του Προέδρου του Κοινοτικού Συμβουλίου και όχι στην Κοινοτική Αρχή, γιατί δεν έγινε κατάθεση σε λογαριασμό που διαθέτει η κοινότητα;.

Ο κ.Κουμής διέμενε ΔΩΡΕΑΝ για πέντε χρόνια σε κτίριο (Μουσείο) του οποίου η ηλεκτρολογική εγκατάσταση ήταν χωρίς έγκριση της ΑΗΚ. Γιατί μετά από την πάροδο πέντε χρονών η Κοινοτική Αρχή ενημέρωσε τον παραπονούμενο για το δεδομένο αυτό;

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως άτομο του Κοινοτικού συμβουλίου Τριών Ελιών έχει παραιτηθεί λόγω των ατασθαλιών που γίνονται στην κοινότητα και μάλιστα είναι στην διάθεση μας να αναφέρει ακόμη περισσότερα γεγονότα .

Οι δικηγόροι καλούν τον Γενικό Εισαγγελία και τον Γενικό Ελεγκτή όπως άμεσα προβούν σε έρευνες για την συγκεκριμένη κοινότητα ενώ όπως μας ανέφεραν έχουν στα χέρια του αρκετά στοιχεία και έγγραφα που αποδεικνύουν διάφορα γεγονότα για κατάχρηση δημοσίου χρήματος.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μαρίνα Λεμεσού: Επιχείρησαν να φύγουν από το parking χωρίς να πληρώσουν - Πρόταξαν μαχαίρι σε αστυνομικούς

Επεισόδια έξω από ΑΔΕ Λεμεσού: Αύριο η απόφαση για τους 10 που συνελήφθησαν - Τα αδικήματα που τους βαραίνουν

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Ιωάννα Τούνη: Ο προβληματισμός που μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους – «Δεν ξέρω τι πάει λάθος»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top