ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πάει για «συντροφικό» χαστούκι το ΚΚΕ σε ΑΚΕΛ - Πρόθεση επίσημης αμφισβήτησης της Δ.Δ.Ο

Πάει για «συντροφικό» χαστούκι το ΚΚΕ σε ΑΚΕΛ - Πρόθεση επίσημης αμφισβήτησης της Δ.Δ.Ο

Νέα προβλήματα στις σχέσεις ΚΚΕ και ΑΚΕΛ φαίνεται να δημιουργούνται αναφορικά με την επιδιωκόμενη λύση στο Κυπριακό, δηλαδή την Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία.

Του Τάσου Χριστοδούλου

Σε παλαιότερο μας άρθρο, με ημερομηνία 26/1/2016, το οποίο προκάλεσε αντιδράσεις, γράφαμε με αφορμή συνέντευξη της Λιάνας Κανέλλη, την απόσταση που χωρίζει το ΚΚΕ και το ΑΚΕΛ για την εν εξελίξει διαδικασία στο Κυπριακό.

Συγκεκριμένα τότε, είχαμε θίξει την διαφορετική προσέγγιση του ΚΚΕ όσο αφορά την Δ.Δ.Ο μέσα από τα λεγόμενα της Λιάνας Κανέλη και όχι μόνο. Η ίδια, σε τηλεοπτική συνέντευξη στον ΣΚΑΙ ανέφερε:

«Η πατρίδα δεν είναι φέιγ βολάν σαν το “δεν ξεχνώ” της Κύπρου. Αυτή την στιγμή η Κύπρος πάει να κλείσει και να τελειώσει ανοίγοντας ασκούς του Αιόλου με τρόπο όπου το σχέδιο Ανάν, θα μοιάζει αγιογραφία… Συνεχίζεται η εισβολή και η κατοχή ως έννοιες μη κουβεντιαζόμενες… Μιλάνε κάποιοι για τον Ελληνισμό και την Ελλάδα και την Κύπρο, αυτή την στιγμή, την παίζει στο μπεγλέρι του ο Ακιντζί!».

Σύμφωνα λοιπόν με την εφημερίδα «Πολίτης», ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού ενημερώθηκε από τον «σύντροφο» Γ.Γ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, ότι τα όργανα του κόμματος θα αποφασίσουν για την επίσημη πλέον εγκατάλειψη της Δ.Δ.Ο.

Μιλώντας στο τρίτο πρόγραμμα του ΡΙΚ, ο Άντρος Κυπριανού επιβεβαίωσε την πρόθεση του ΚΚΕ να απορρίψει την Δ.Δ.Ο, χωρίς να προβαίνει σε οποιοδήποτε άλλο σχόλιο.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι αυτή η πρόθεση του ΚΚΕ αν και εφόσον γίνει πράξη θα επισημοποιήσει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο την ιδεολογική και πολιτική απόσταση που χωρίζει τα δυο πρώην αδερφικά κόμματα.

Και λέμε πρώην, διότι στο ΚΚΕ εδώ και χρόνια δεν βλέπουν το ΑΚΕΛ ως ένα αδελφό κομμουνιστικό κόμμα αλλά ως τον ΣΥΡΙΖΑ της Κύπρου… 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς η Λιάνα Κανέλλη εξέθεσε το ΑΚΕΛ και γιατί έκανε την Θεοχάρους να «ντρέπεται» - ΒΙΝΤΕΟ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Ανάβουν φλας από σήμερα πέντε νέες κάμερες τροχαίας στη Λεμεσό - Δείτε σε ποια σημεία

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για Κοινοτάρχες και Κοινοτικούς Συμβούλους



Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Τον λόφο του προεδρικού ανεβαίνουν το απόγευμα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, σε μία συνεδρία πολύ σημαντική τόσο για τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, όσο και για τους υπουργούς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top