ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν θα στηρίξει μια συμφωνία με επιστροφή της Μόρφου, δηλώνει ο Οζγκιουργκιούν

Δεν θα στηρίξει μια συμφωνία με επιστροφή της Μόρφου, δηλώνει ο Οζγκιουργκιούν

Δεν θα στηρίξει μια συμφωνία που θα δίνει τη Μόρφου, δήλωσε ο “πρωθυπουργός” και πρόεδρος του ΚΕΕ, Χουσείν Οζγκιουργκιούν, υπενθυμίζοντας ότι και ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν το 2008 είχε πει ότι η Μόρφου δεν θα δοθεί και “σε αυτή του τη στάση δεν υπήρξε καμιά αλλαγή”.

Σε συνέντευξή του σε τηλεοπτική εκπομπή του καναλιού Τ στα κατεχόμενα, ο κ. Οζγκιουργκιούν ανέφερε ότι η ε/κ πλευρά πήρε ό,τι ήθελε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων είτε στη Διακυβέρνηση και Διαμοιρασμό της εξουσίας, είτε στην οικονομία.

“Αν μιλήσουμε για τα οικονομικά ανοίγματα, μέσα σε 10 χρόνια στην Κύπρο δεν θα μείνει τ/κ οικονομία, ούτε Τουρκοκύπριοι. Δεν θεωρώ ότι αυτά είναι τελεσίδικα λόγω του ότι εάν δεν συμφωνηθούν όλα τίποτε δεν θεωρείται ότι έχει συμφωνηθεί”.

Χωρίς να προκαλεί σύγχυση πρέπει να μιλήσει ξεκάθαρα, ανέφερε ο Χουσείν Οζγκιουργκιούν υποστηρίζοντας ότι η ε/κ πλευρά πήρε ό,τι ήθελε και αυτό που δεν μπόρεσε τώρα να πάρει είναι η αποχώρηση του τουρκικού στρατού από το νησί. “Όταν λένε για τερματισμό της κατοχής, αυτό εννοούν. Δηλαδή, στην πενταμερή διάσκεψη, να στριμώξουν την Τουρκία. Ξέρω ότι αυτό που θα πουν στην Τουρκία είναι `όλα είναι εντάξει, κάνε κι εσύ ένα βήμα στις εγγυήσεις`”. Η Τουρκία δεν θα πέσει σε μια τέτοια παγίδα, πρόσθεσε.

Ο κ. Οζγκιουργκιούν χαρακτήρισε πολύ σημαντική την παρουσία του Τούρκου Προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν στην Γενεύη ενώ για την πρόσκληση του Τ/κ ηγέτη προς τα “κοινοβουλευτικά” κόμματα για να τον συνοδεύσουν, είπε ότι αυτό θα το αξιολογήσει η κομματική βουλή, το ανώτατο όργανο του ΚΕΕ.

Η στάση του στο θέμα της Μόρφου είναι ξεκάθαρη, είπε. “Δεν μπορεί να δοθεί με κανέναν τρόπο η Μόρφου. Εμείς σε μια τέτοια συμφωνία ούτε υπογραφή βάζουμε ούτε συμφωνούμε, ούτε και θα στηρίξουμε. Θα είμαστε εναντίον”.

Η Τουρκία ποτέ δεν σκέφτηκε ότι το να δοθεί η Μόρφου θα είναι θετική στάση έναντι μιας λύσης, πρόσθεσε ο κ. Οζγκιουργκιούν προσθέτοντας ότι ο κ. Ερντογάν το 2008 είχε πει όταν είχε έρθει στα κατεχόμενα πως η Μόρφου δεν θα δοθεί και από τότε δεν υπήρξε αλλαγή σε αυτή τη στάση.

Αναφερόμενος στο τελευταίο πολύνεκρο τροχαίο με θύματα μαθήτριες λυκείου ο κ. Οζγκιουργκιουν υποστήριξε ότι έγινε πολιτική καπήλευση του πόνου που προκάλεσε το δυστύχημα και επανέλαβε ότι η “κυβέρνηση” για να αποτρέψει την κλιμάκωση της κατάστασης επέλεξε να μην μιλήσει αλλά πήρε ταχύτατα κάποια μέτρα για να αντιμετωπίσει κάποια προβλήματα.

Αναφέρθηκε επίσης στην απόφαση να γίνει “επαρχία” η περιοχή της Λεύκας, λέγοντας ότι ήταν προηγουμένως “επαρχία” και απλά επανέφεραν αυτό το δικαίωμα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεισαν ηλικιωμένη ότι χρειάζεται χειρουργική επέμβαση ο εγγονός της - Πέρασαν από το σπίτι της και πήραν τα χρήματα

Μεγάλη Πέμπτη: Οι καμπάνες χτυπούν πένθιμα σε κάθε Ορθόδοξη Εκκλησία για την Σταύρωση του Θεανθρώπου

Κάτι ψήθηκε στο «Τ»: Η κα Ανδρούλα μας μαθαίνει τα μυστικά της φλαούνας – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Η Χρύσω Λέφου αποκαλύπτει στο «Τ» πως να βάψεις τα πιο όμορφα αυγά - Το έθιμο, οι εκδοχές και οι συμβολισμοί



Στον Λίβανο ο ΠτΔ και η Φον ντερ Λάιεν για τη διαχείριση του μεταναστευτικού

Στον Λίβανο ο ΠτΔ και η Φον ντερ Λάιεν για τη διαχείριση του μεταναστευτικού

Στον Λίβανο μεταβαίνει την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, με την Πρόεδρο της ΕΥρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, προκειμένου να συζητήσουν τρόπους παροχής πολιτικής και οικονομικής στήριξης στη χώρα από την ΕΕ και την αποτελεσματική διαχείριση του μεταναστευτικού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top