ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Είναι τα Ηνωμένα Έθνη που συγκαλούν τη Διάσκεψη για την Κύπρο διευκρινίζει ο 'Ειντε σε συνομιλία του με τον Χριστοδουλίδη

Είναι τα Ηνωμένα Έθνη που συγκαλούν τη Διάσκεψη για την Κύπρο διευκρινίζει ο 'Ειντε σε συνομιλία του με τον Χριστοδουλίδη

Είναι τα Ηνωμένα `Εθνη που συγκαλούν τη Διάσκεψη για την Κύπρο ανέφερε ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ `Εσπεν Μπαρθ `Ειντε σε συνομιλία που είχε με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Νίκο Χριστοδουλίδη.

Διαβάστε επίσης: ΓΕΝΕΥΗ: Ή ο Χριστοδουλίδης μας δουλεύει ή ο Έιντε – Αδιανόητο αλαλούμ ακόμα και για το ποιος έχει συγκαλέσει την περιβόητη διάσκεψη

Οπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, σε συνομιλία του με τον κ. `Ειντε ο κ. Χριστοδουλίδης ζήτησε διευκρινίσεις για την αναφορά του Νορβηγού διπλωμάτη κατά τη δημοσιογραφική διάσκεψη που έδωσε τη Δευτέρα στη Γενεύη, πως ο κ. Αναστασιάδης και ο κ. Ακιντζί αποφάσισαν μαζί του την πραγματοποίηση της Διάσκεψης και έτσι δεν προσκαλούν τους εαυτούς τους σε αυτήν, αλλά έχουν προσκαλέσει άλλο κόσμο. Θέση της Λευκωσίας είναι πως η διεθνής Διάσκεψη συγκαλείται από τα Ηνωμένα `Εθνη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. `Ειντε είπε στον κ. Χριστοδουλίδη πως είναι ξεκάθαρο πως είναι τα Ηνωμένα `Εθνη που συγκαλούν τη Διάσκεψη.

Επεσήμανε πως αυτό που είπε στη δημοσιογραφική διάσκεψη ήταν ότι δεν υπήρχε ανάγκη να προσκληθούν ο Νίκος Αναστασιάδης και ο Μουσταφά Ακιντζί, καθώς ο κ. Αναστασίαδης, ο κ. Ακιντζί και ο ίδιος από κοινού συμφώνησαν να συναντηθούν στη Γενεύη, κατά το δείπνο της 1ης Δεκεμβρίου.

Σημείωσε εξάλλου πως ακόμη και στη νεκρή ζώνη, “εμείς τα Ηνωμένα `Εθνη συγκαλούμε τις συναντήσεις, αλλά όταν για παράδειγμα συναντιόμαστε την Πέμπτη και μετά συμφωνούμε να συναντηθούμε ξανά τη Δευτέρα δεν αποστέλλουμε ασφαλώς επιστολή πρόσκλησης”.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

«Είμαι σε επαφή μαζί της και ο ίδιος προσωπικά, αλλά και με κάποια κράτη μέλη της ΕΕ, και εκτός της ΕΕ, όπως με Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, για να δούμε πώς μπορούν να δημιουργηθούν οι προοπτικές για επανέναρξη των συνομιλιών», είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top