ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΑΡΝΑΚΑ: Η ιστορία του ζεύγους που βρέθηκε πρόσφατα δολοφονημένο σε πηγάδι – Στις 11/2 η κηδεία τους - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΛΑΡΝΑΚΑ: Η ιστορία του ζεύγους που βρέθηκε πρόσφατα δολοφονημένο σε πηγάδι – Στις 11/2 η κηδεία τους - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Νέα τραγική ιστορία αγνοουμένων προσώπων, που έχασαν την ζωή τους από την Τουρκική εισβολή το 1974, βγαίνει στο φως της δημοσιότητας.

Της Μαρινέλλας Παναγιώτου

Ο λόγος για το ζεύγος Πάρπα, το ζεύγος Μελέχα και την Παρασκευού Χαραλάμπους και ακόμα ένα πρόσωπο, οι οποίοι έχασαν την ζωή τους κατά την διάρκεια της Τουρκικής εισβολής, στους Τρούλους της Λάρνακας.

Η περιοχή των Τρούλλων, είναι υπό ειδικό καθεστώς μετά τα τραγικά γεγονότα του 1974, αφού υπόκειται στην νεκρή ζώνη, δηλαδή δεν υπάρχουν στρατοί ούτε της Ελληνοκυπριακής ούτε της Τουρκικής δύναμης.

Τα πιο πάνω πρόσωπα, αγνοούνταν από τις 22 Αυγούστου το 1974, όπου την συγκεκριμένη μέρα, λίγο πριν το μεσημέρι ακούστηκε ένας εκκωφαντικός θόρυβος, κοντά στην περιοχή Κλεισούρα (βορειοανατολικά των Τρούλλων), ο οποίος προερχόταν από τον Τουρκικό στρατό που πλησίαζε την περιοχή.

Οι κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι ήταν ελάχιστοι και κυρίως ηλικιωμένοι (οι υπόλοιποι εγκατέλειψαν λόγω της εισβολής), όταν αντιλήφθηκαν τι ακριβώς συνέβαινε, τράπηκαν άρον άρον σε φυγή, είτε με τα οχήματά τους, είτε με τα πόδια, προς όποια κατεύθυνση μπορούσαν.

Ο Νικόλας Πάρπα, και ο Μελέχας, ήταν στο καφενείο του χωριού εκείνη την στιγμή και μόλις κατάλαβαν τι γινόταν, έτρεξαν στα σπίτια τους όπου ήταν οι γυναίκες τους για να τις βοηθήσουν.

Οι Τούρκοι στρατιώτες, συνέλαβαν τα δύο ζεύγη Πάρπα και Μελέχα και δύο ακόμη ηλικιωμένες γυναίκες, αφού δεν πρόλαβαν να εγκαταλείψουν και αυτοί την περιοχή.

Τα έξι πρόσωπα, εντοπίστηκαν πρόσφατα σε πηγάδι στην περιοχή Άσσος, δολοφονημένοι.

Η κηδεία του ζεύγους Πάρπα και της Παρασκευούς Χαραλάμπους είναι προγραμματισμένη για τις 11/2/17, ενώ το ζεύγος Μελέχα την ερχόμενη εβδομάδα.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

«Είμαι σε επαφή μαζί της και ο ίδιος προσωπικά, αλλά και με κάποια κράτη μέλη της ΕΕ, και εκτός της ΕΕ, όπως με Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, για να δούμε πώς μπορούν να δημιουργηθούν οι προοπτικές για επανέναρξη των συνομιλιών», είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top