ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Στο «μικροσκόπιο» του ΤΑΕ εταιρεία ισραηλινών συμφερόντων που πωλεί κατασκοπευτικά όργανα

Στο «μικροσκόπιο» του ΤΑΕ εταιρεία ισραηλινών συμφερόντων που πωλεί κατασκοπευτικά όργανα

Υπό το μικροσκόπιο του Τμήματος Καταπολέμησης Εγκλημάτων τίθεται η εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας που φέρεται να πωλεί κατασκοπευτικές συσκευές στην Κύπρο.

Του Φάνη Μακρίδη

Αυτό αποφασίστηκε από την ηγεσία της Αστυνομίας μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του ThemaOnline, σύμφωνα με τοποθετήσεις που μας έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου του σώματος, Ανδρέας Αγγελίδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Εταιρεία ισραηλινών συμφερόντων φέρεται να πωλεί παράνομα κατασκοπευτικά όργανα στην Κύπρο

 

Ο κ. Αγγελίδης σε δηλώσεις του μας ανέφερε πως κατόπιν ενημέρωσης του Αρχηγού Αστυνομίας Ζαχαρία Χρυσοστόμου για το περιεχόμενο του δημοσιεύματος του ThemaOnline, δόθηκαν αμέσως οδηγίες για διερεύνηση του θέματος από το Τμήμα Καταποκλέμησης Εγκλημάτων (ΤΑΕ Αρχηγείου).

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας πρόσθεσε πως με την ολοκλήρωση των εξετάσεων θα γίνει έκθεση, που θα τύχει του ανάλογου χειρισμού.
Το ThemaOnline απεκάλυψε την Τετάρτη (08/02) πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες οι κυπριακές Αρχές φέρονται να είναι πεπεισμένες ότι η συγκεκριμένη εταιρεία πωλεί συσκευές που χρησιμοποιούνται για κατασκοπευτικούς λόγους.

Η εν λόγω εταιρεία όπως είχαμε γράψει εδρεύει στη Λάρνακα και ανήκει σε άτομο ισραηλινής καταγωγής.

Μάλιστα, αποκαλύψαμε ότι σε τουλάχιστον μια περίπτωση κατά το παρελθόν η Αστυνομία διερεύνησε υπόθεση ενδεχόμενης παραβίασης του περί Προστασίας του Απόρρητου της Ιδιωτικής Επικοινωνίας Νόμο (παρακολούθηση συνδιαλέξεων), με την εταιρεία να φερόταν ως άμεσα εμπλεκόμενη.

Πιο συγκεκριμένα, το καλοκαίρι του 2014 μετά από έλεγχο που είχε διενεργήσει η Αστυνομία σε δυο οχήματα, είχε εντοπίσει τέσσερις ηλεκτρονικές συσκευές σε δερμάτινη τσάντα. Οι οδηγοί των οχημάτων, δυο Ελληνοκύπριοι αστυνομικοί των Βάσεων, όπως είχαν καταθέσει σε μεταγενέστερο στάδιο, είχαν προγραμματισμένη συνάντηση με υψηλόβαθμο στέλεχος της Εθνικής Φρουράς για εξετάσεις στο γραφείο του, μέσω των εν λόγω οργάνων.

Μάλιστα, τα δυο αυτά άτομα είχαν προβάλει τον ισχυρισμό ότι είχαν εξασφαλίσει τις εν λόγω συσκευές από την εταιρεία NCIS Intelligence and Security Services LTD.

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, η κυπριακή Αστυνομία εξέτασε στο παρελθόν πληροφορίες που έφεραν την εν λόγω εταιρεία ισραηλινών συμφερόντων, να έχει συνεργαστεί και με άτομο το οποίο έχει απασχολήσει αρκετές φορές τις Αρχές.

Πιο συγκεκριμένα, φέρεται να συνεργάστηκε με γνωστό εγκληματικό στοιχείο, παρέχοντας μέσω αυτού υπηρεσίες ασφαλείας σε διάφορα υποστατικά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας αναμένεται να καταχωρηθεί στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο από τη νομική ομάδα του Γενικού Εισαγγελέα, αίτημα για παύση του Γενικού Ελεγκτή, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top