ΚΟΣΜΟΣ

Βίαιες συγκρούσεις ξανά ανατολικά της Δαμασκού

Βίαιες συγκρούσεις ξανά ανατολικά της Δαμασκού

Βίαιες συγκρούσεις ξέσπασαν την Κυριακή 19/3 στα ανατολικά της Δαμασκού, μετά την αιφνιδιαστική επίθεση που εξαπέλυσαν τζιχαντιστές και αντάρτες οι οποίοι επιχείρησαν να προωθηθούν προς το κέντρο της συριακής πρωτεύουσας.

Οι μαχητές αυτοί, με επικεφαλής τους τζιχαντιστές του Μετώπου Φάταχ αλ Σαμ (το πρώην παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία) εξαπέλυσαν την επίθεσή τους εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων από τον κοντινότερο αντάρτικο θύλακα στη Δαμασκό, τη συνοικία Τζόμπαρ, όπως ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, στόχος αυτής της επίθεσης-αστραπής ήταν να δημιουργηθεί ένα νέο μέτωπο ώστε να χαλαρώσει η πίεση που υφίστανται οι άλλοι αντάρτες, σε τρεις άλλες συνοικίες στα βόρεια της πρωτεύουσας, που βομβαρδίζονται από τις δυνάμεις του καθεστώτος.

Οι μάχες κοντά στη Δαμασκό μαίνονται λίγα μόλις 24ωρα πριν ξεκινήσει στη Γενεύη ο νέος γύρος των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και με τη συμμετοχή εκπροσώπων τόσο του καθεστώτος του Μπασάρ αλ κσαντ όσο και της αντιπολίτευσης. Μέχρι στιγμής όλες οι διπλωματικές προσπάθειες που έχουν γίνει δεν κατέληξαν στην εξεύρεση μιας λύσης ώστε να τερματιστεί ο πόλεμος από τον οποίο έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 320.000 άνθρωποι ενώ εκατομμύρια άλλοι εκτοπίστηκαν.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έτρεχε η Πυροσβεστική: Κατοικίες «τυλίχθηκαν» στις φλόγες από αναμμένο καντήλι και κερί

Σήμερα η ένσταση Οδυσσέα στο αίτημα Σαββίδη για παύση του - Πολυσέλιδη η έκθεση

Εκστρατεία Αστυνομίας: Στους δρόμους για ελέγχους φορτηγών και λεωφορείων – Τι προνοεί η νομοθεσία

Βρέθηκε εκτός δρόμου, έχασε τον έλεγχο και προσέκρουσε σε όχημα - Τραυματίστηκαν 5 πρόσωπα - Η κατάσταση της υγείας τους  

Βίντεο που κόβει την ανάσα: Φορτηγό συγκρούεται με αυτοκίνητο και κρέμεται στο κενό από γέφυρα στις ΗΠΑ - Ο τρόμος της οδηγού

Μενίδι: «Όταν την είδα έβγαλα το μαχαίρι και άρχισα να την μαχαιρώνω» - Η κυνική ομολογία του δολοφόνου της 40χρονης - Βίντεο



Στη Λευκωσία σήμερα η Υπουργική Σύνοδος για το μεταναστευτικό - Στο επίκεντρο το ζήτημα της Συρίας

Στη Λευκωσία σήμερα η Υπουργική Σύνοδος για το μεταναστευτικό - Στο επίκεντρο το ζήτημα της Συρίας

Το ζήτημα της Συρίας και η επαναξιολόγηση του καθεστώτος περιοχών της χώρας, θα βρεθούν σήμερα στο επίκεντρο της Υπουργικής Συνόδου για το μεταναστευτικό, το οποίο πραγματοποιείται στη Λευκωσία με πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στη Σύνοδο θα συμμετάσχουν υπουργοί και αξιωματούχοι από την Ελλάδα, την Τσεχία, την Αυστρία, την Πολωνία, τη Δανία, την Ιταλία και τη Μάλτα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top