ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπογράφονται οι συμφωνίες με ΕΝΙ και ΤΟΤΑL τις επόμενες ημέρες

Υπογράφονται οι συμφωνίες με  ΕΝΙ και ΤΟΤΑL τις επόμενες ημέρες

Ερωτηθείς ο Εκπρόσωπος είπε ότι «η αρμόδια Υφυπουργός του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών για θέματα Ενέργειας θα έρθει στην Κύπρο για να είναι παρούσα στην υπογραφή των συμβολαίων μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της κοινοπραξίας ExxonMobil-Qatar Petroleum.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στον Άγιο Θεόδωρο Λάρνακας, ο Εκπρόσωπος ανέφερε ότι «αυτό το διήμερο θα υπογραφούν και οι σχετικές συμφωνίες και με την ENI και με την TOTAL και, γενικότερα, η παρουσία ενεργειακών κολοσσών, και αμερικανικών και ευρωπαϊκών, στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους αμφισβητούν την άσκηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι θα υπάρξουν και έσοδα για τα ταμεία του κράτους, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι «είναι και η οικονομική πτυχή, είναι και η απόδειξη της υλοποίησης των ενεργειακών σχεδιασμών της Κυπριακής Δημοκρατίας».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

«Είμαι σε επαφή μαζί της και ο ίδιος προσωπικά, αλλά και με κάποια κράτη μέλη της ΕΕ, και εκτός της ΕΕ, όπως με Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, για να δούμε πώς μπορούν να δημιουργηθούν οι προοπτικές για επανέναρξη των συνομιλιών», είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top