ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Δολοφόνησαν δημοσιογράφο και μητέρα τριών αγοριών - Μαχόταν κατά της διαφθοράς

Δολοφόνησαν δημοσιογράφο και μητέρα τριών αγοριών - Μαχόταν κατά της διαφθοράς

Συγκλονίζει την Ευρώπη και όχι μόνο η στυγνή δολοφονία της 53χρονης δημοσιογράφου και μητέρας τριών παιδιών, Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία.

Η Ντάφνι σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», είχε συνδέσει το όνομα της με αποκαλύψεις αδιαφάνειας και διαφθοράς  πολιτικών προσώπων στην χώρα της, την Μάλτα. Η ίδια είχε εργαστεί κυρίως στα γνωστά ως «panama papers» μέσα από τα οποία αποκάλυψε περίεργες δοσοληψίες Μαλτέζων πολιτικών. Το διεθνούς φήμης έντυπο «Politico» την είχε συμπεριλάβει πρόσφατα στις «28 προσωπικότητες που δονούν την Ευρώπη». Η ίδια αποκάλυψε σειρά σκανδάλων στα οποία εμπλέκονταν στενοί συνεργάτες και συγγενείς του πρωθυπουργού οδηγώντας με τα δημοσιεύματα της την χώρα σε πρόωρες βουλευτικές εκλογές. Το απόγευμα της Δευτέρας 16/10 η δημοσιογράφος και μπλόκερ έχασε τη ζωή της μετά από έκρηξη βόμβας στο αυτοκίνητο της. Στην Μάλτα κάνουν λόγο για πολιτική δολοφονία που σχετίζεται με τις αποκαλύψεις και τα δημοσιεύματα της. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top