ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Προσοχή σε αναπάντητες κλήσεις από το εξωτερικό

Προσοχή σε αναπάντητες κλήσεις από το εξωτερικό

ta ενημερώνει για νέο σοβαρό σε έκταση περιστατικό και συστήνει την προσοχή στο κοινό, σχετικά με αναπάντητες κλήσεις από άγνωστους αριθμούς εξωτερικού. Οι κακόβουλες ενοχλητικές κλήσεις εμφανίζουν διάφορους καλούντες αριθμούς, με πρόθεμα +213 (Αλγερία), +242(Κόνγκο), +372(Εσθονία), +387(Βοσνία-Ερζεγοβίνη), +674(Ναούρου), +960(Μαλδίβες), +881(Δορυφορικό Δίκτυο GlobalStar). Οι κλήσεις πραγματοποιούνται κατά κανόνα σε μη εργάσιμες ή μεταμεσονύχτιες ώρες, ώστε να εμφανίζονται σκόπιμα ως αναπάντητες. Σύμφωνα με το σενάριο της απάτης, οι επιτήδειοι επωφελούνται των τελών τερματισμού, παραπλανώντας ανυποψίαστους πολίτες, οι οποίοι  ανταποκρινόμενοι στις αναπάντητες κλήσεις, διενεργούν εξερχόμενες κλήσεις σε αυτούς τους αριθμούς και χρεώνονται ανάλογα. Για την προστασία των ανυποψίαστων πολιτών, ta, ενεργώντας υπεύθυνα και θέλοντας να προστατεύσει το κοινό, ενημερώνει ότι έχει ήδη προχωρήσει σε ενέργειες καταστολής του περιστατικού. Ενημερώνει, επίσης, ότι παρά τα μέτρα που λαμβάνονται για εντοπισμό των κακόβουλων αυτών αριθμών και άμεση ενεργοποίηση φραγής, το περιστατικό ενδέχεται να έχει συνέχεια, αφού οι επιτήδειοι μεταπηδούν σε καινούργιους αριθμούς. Διαβεβαιώνει όμως, ότι στα πλαίσια των καθημερινών και συστηματικών ελέγχων που διενεργεί στο δίκτυό της, με τη χρήση εξειδικευμένων συστημάτων ανίχνευσης της απάτης, θα προβαίνει σε όλα τα αποτρεπτικά μέτρα για τον έγκαιρο εντοπισμό και ελαχιστοποίηση των κινδύνων που προκύπτουν για το κοινό. Παρά τα μέτρα που λαμβάνονται, ta συστήνει την προσοχή στο κοινό και συμβουλεύει τους αποδέκτες τέτοιων κλήσεων: •     να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην ανταποκρίνονται •     να αποφεύγουν να καλούν πίσω •     να ενημερώνουν αμέσως τις αρμόδιες αρχές, όπως είναι το Γραφείο Καταπολέμησης  Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αστυνομίας στους αριθμούς 22607250 ή 22808200 και τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη στον αριθμό 1460, καθώς και τον τηλεπικοινωνιακό παροχέα τους. Για τta, ο αριθμός στον οποίο οι πελάτες της μπορούν να καλούν χωρίς χρέωση, είναι το Κέντρο Τηλεξυπηρέτησης 132.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Δίκη στο Μάτι: Συγκλονίζει ο Άρης Χερουβείμ που έχασε μάνα, αδερφή και δίδυμες ανιψιές στη φωτιά

Μονή Αββακούμ: Σε προχωρημένο στάδιο οι εξετάσεις της Αστυνομίας

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες



Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Ενώπιον μιας πρωτοφανούς σύγκρουσης θεσμών βρίσκεται η κυπριακή κοινωνία η οποία παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη και του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Ενδιαφέρον Συνταγματικό, Πολιτειακό και Πολιτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top