ΠΑΡΑ-THEMA

Πέντε μέτρα για την πάταξη του χουλιγκανισμού στα δημόσια νοσηλευτήρια - ΠΑΡΑ-ΤΗΕΜΑ

Πέντε μέτρα για την πάταξη του χουλιγκανισμού στα δημόσια νοσηλευτήρια - ΠΑΡΑ-ΤΗΕΜΑ

Μετά τα νέα περιστατικά βίας σε νοσοκομεία, έχουμε να προτείνουμε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης πέντε νέα μέτρα, με σκοπό βέβαια την καταπολέμηση και εξάλειψη των φαινομένων αυτών.

Προτείνουμε την τοποθέτηση μιας διμοιρίας ΜΜΑΔ έξω από κάθε δημόσιο νοσηλευτήριο, η οποία θα είναι πάντα σε ετοιμότητα, σε περίπτωση που κάποιος ασθενής-χούλιγκαν αρχίσει να πετάει αντικείμενα. Εκπαίδευση όλων των ιατρών από διακεκριμένους καθηγητές καράτε, έτσι ώστε σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο να μπορούν να προστατεύσουν τον εαυτό τους. “Κάρτα ασθενή” και αρίθμηση των θέσεων στις αίθουσες αναμονής, έτσι ώστε να είναι εύκολη η ταυτοποίηση κάθε “ταραχοποιού ασθενή”. Επίσης στη κάρτα, πέραν από δακτυλικά αποτυπώματα την φωτογραφία και όλα τα προσωπικά στοιχεία, να αναγράφεται το δημόσιο νοσηλευτήριο της προτίμησης του κάθε ασθενή. Εξονυχιστικός σωματικό έλεγχος κάθε ασθενή πριν την είσοδο του στο τμήμα επειγόντων περιστατικών. Τοποθέτηση ανιχνευτικών σκύλων σε περιπολία σε όλα τα δημόσια νοσηλευτήρια με σκοπό την έγκαιρη εντόπιση εκρηκτικών υλών και άλλων απαγορευμένων αντικειμένων. Τέλος, προτείνουμε την τιμωρία με αποκλεισμό για συγκεκριμένο αριθμό ημερών των ασθενουλιγκαν από τα δημόσια νοσηλευτήρια της πόλης του. Σε περίπτωση ανάγκης νοσηλείας ο ασθενούλιγκαν θα πρέπει να επισκέπτεται νοσηλευτήριο άλλης επαρχίας, χωρίς την παρουσία συγγενών του. Πέραν της σατιρικής διάθεσης με την οποία γράφτηκαν τα πιο πάνω, ο συντάκτης θέλει μέσω της υπερβολής να δείξει το τραγικό της υπόθεσης. Το ότι δηλαδή οι αρμόδιοι αναγκάζονται να συζητούν την τοποθέτηση καμερών, την ενίσχυση της παρουσίας της αστυνομίας σε χώρους όπως τα νοσοκομεία. Και όλα αυτά , τη στιγμή που σχεδόν καθημερινά συνάνθρωποι μας χάνουν τη ζωή τους στους δρόμους, πρέπει σαν κοινωνία να σπαταλούμε πόρους για να μην “δέρνουν” κάποιοι “νευρικόπελοι” τους γιατρούς και τους νοσοκόμους. Έλεος! Χρίστος Ζήνωνος

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά στην Επ. Λεμεσού - Προχώρησε με ανάκληση προσωπικού η Πυροσβεστική - Δείτε βίντεο

Δεύτερη τραγωδία στις Φυλακές: Απεβίωσε Κύπριος κατάδικος - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όμως δεν τα κατάφερε

Ανείπωτη θλίψη – Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι ο Παναγιώτης «Η μέρα δεν ξημέρωσε πολύ καλά»

Παραιτήθηκε από τους Οικολόγους η Έφη Ξάνθου - «Δεν μετανιώνω για τα 23 χρόνια που αφιέρωσα στο Κίνημα»

Καραγιάννης και Κωστρίκκης στο «Τ»: Να ανησυχούμε από την απόσυρση του AstraZeneca; - Όσα αναφέρουν



ΠτΔ για «όχι» Τατάρ: «Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν κάθεται στο τραπέζι των συζητήσεων»

ΠτΔ για «όχι» Τατάρ: «Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν κάθεται στο τραπέζι των συζητήσεων»

Την απόρριψη του κατοχικού ηγέτη Ερσίν Τατάρ, κλήθηκε να σχολιάσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφορικά την πρόταση της Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, για τριμερή συνάντηση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top