ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Μπαλάκι του πινγκ- πονγκ ανήλικα παιδιά ανάμεσα σε μητέρα και πεθερά - Πήρε θέση το Δικαστήριο

ΚΥΠΡΟΣ: Μπαλάκι του πινγκ- πονγκ ανήλικα παιδιά ανάμεσα σε μητέρα και πεθερά - Πήρε θέση το Δικαστήριο

Διάταγμα ρύθμιζε το θέμα της επικοινωνίας παιδιών με τη γιαγιά τους, τη μάνα του πατέρα τους, ωστόσο η μητέρα τους, λόγω διαμαχών με την πρώην πεθερά της, κατέληξαν στα δικαστήρια για την υπόθεση. 

Αρχικά, η υπόθεση εξετάστηκε από το Πρωτόδικο Δικαστήριο, όπου υπήρχαν δύο θέσεις. Όπως αναφέρει δημοσίευμα του "Φιλελεύθερου", η πλευρά της γιαγιάς, απέδιδε στην πρώην νύφη της, «επανειλημμένη και ηθελημένη παράλειψη συμμόρφωσης με τις πρόνοιες του διατάγματος», περιορίζοντας όμως τους ισχυρισμούς της, σε δύο περιπτώσεις. Η πλευρά της μητέρας ωστόσο, αρνείτο τις αποδιδόμενες κατηγορίες σε βάρος της. Ωστόσο αποφασίστηκε ότι η μάνα, εσκεμμένα παράκουσε το δικαστικό διάταγμα. Στη συνέχεια η υπόθεση οδηγήθηκε στο Εφετείο από την πλευρά της μάνας των παιδιών, όπου μετά από μελέτη των δεδομένων, έκρινε ότι το Δικαστήριο έσφαλλε στην απόφασή του. Κρίθηκε λοιπόν ότι, «με λανθασμένη αφετηρία το Δικαστήριο οδηγείται σε λανθασμένη κατάληξη» ενώ πρόσθεσε ότι, «επί σαθρού νομικού υποβάθρου χτίστηκε η συλλογιστική που ακολούθησε». Όπως φάνηκε από το περιεχόμενη της απόφασης του Εφετείου, στο Πρωτόδικο Δικαστήριο, υπήρχε μαρτυρία που ανάφερε ότι λίγες μέρες προηγουμένως από την ισχυριζόμενη παρακοή του διατάγματος, η γιαγιά των παιδιών από την πλευρά της μητέρας τους, είχε πάρει τα παιδιά στους άλλους παππούδες του (γονείς πατέρα), και αρνήθηκαν να κατεβούν να τα πάρουν. Έτσι, υποστηρίζεται ότι, με αυτά τα δεδομένα τα παιδιά δεν παραδόθηκαν την επόμενη φορά στους παππούδες τους. Το Εφετείο λοιπόν, αποφάσισε ότι λανθασμένα κρίθηκε ότι υπήρχε εσκεμμένη παρακοή του διατάγματος από πλευράς της μητέρας και ως εκ τούτου, ανέτρεψε την καταδικαστική απόφαση του Πρωτόδικου Δικαστηρίου. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ρωσία: Τουλάχιστον επτά νεκροί από πτώση λεωφορείου σε ποταμό της Αγίας Πετρούπολης - Δείτε απίστευτα βίντεο

Γιορτή της μητέρας: Κάντε τη μέρα της ξεχωριστή - Προτάσεις για δώρα, από γλυκά μέχρι λουλούδια και κοσμήματα - Φωτογραφίες

Τα έσοδα και οι δαπάνες του κράτους το πρώτο τρίμηνο του 2024 - Πόσα ξόδεψε και πόσα έβαλε στα ταμεία

Με μια βαλίτσα στο χέρι οι Κύπριοι – Πού σπατάλησαν τα περισσότερα χρήματα και ποιοι οι κυριότεροι λόγοι ταξιδιών

Eurovision 2024: Αυτή η χώρα κέρδισε το βραβείο καλύτερου στίχου - Oι νικητές των προηγούμενων ετών - Δείτε βίντεο



Ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα: Ανοιχτά της Ασντόντ το πλοίο Sagamore - Έτοιμες οι πλατφόρμες

Ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα: Ανοιχτά της Ασντόντ το πλοίο Sagamore - Έτοιμες οι πλατφόρμες

Το εμπορικό φορτηγό πλοίο Sagamore, το οποίο είχε αναχωρήσει από το λιμάνι Λάρνακας φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, έφτασε ανοιχτά των ακτών της Ασντόντ (18 μίλια βόρεια της Γάζας) όπου βρίσκεται το μηχανοκίνητο σκάφος Roy P. Benavidez, και μεταφόρτωσε τις προμήθειες για να ξεκινήσει η διαδικασία της παράδοσης τους στους Παλαιστίνιους, όταν λειτουργήσουν οι πλατφόρμες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top