ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Εφιαλτικές ευρωπαϊκές βραδιές, μας γύρισε χρόνια πίσω το 0-10, αλλά ίσως μας κάνει καλό

Εφιαλτικές ευρωπαϊκές βραδιές, μας γύρισε χρόνια πίσω το 0-10, αλλά ίσως μας κάνει καλό

Ρεαλιστικά ομιλούντες, δεν περιμέναμε και «θαύματα» από τον ΑΠΟΕΛ και τον Απόλλωνα αυτή την αγωνιστική, κόντρα σε Ρεάλ Μαδρίτης και Λιόν αντίστοιχα.

Από τη μία, οι «γαλαζοκίτρινοι» είχαν να αντιμετωπίσουν την Πρωταθλήτρια Ευρώπης των πολλών αστέρων, Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία μάλιστα είχε και βαθμολογικό κίνητρο και προερχόταν και από αρνητικά αποτελέσματα, με αποτέλεσμα να… «ξεσπάσει» πάνω στην κυπριακή ομάδα.

Από την άλλη, οι «γαλάζιοι» της Λεμεσού ταξίδέψαν στη Γαλλία για να αντιμετωπίσουν μία πολύ ποιοτική ομάδα, όπως η Λιόν, η οποία σύμφωνα με τις εταιρείες στοιχημάτων, είναι ανάμεσα στα φαβορί για την κατάκτηση του Γιουρόπα Λιγκ, όπου σημειωτέον, ο τελικός της διοργάνωσης θα γίνει στην έδρα της και αυτό από μόνο του, αποτελεί έξτρα κίνητρο!

Περιμέναμε όμως καλύτερα αποτελέσματα, αφού οι δύο βαριές ήττες με συνολικό συντελεστή τερμάτων… 0-10, μας γύρισαν πολλά χρόνια πίσω και μας «προσγείωσαν» θα λέγαμε στην πραγματικότητα, αφού οι επιτυχίες των τελευταίων χρόνων δημιούργησαν ένα κλίμα υπέρ-αισιοδοξίας, ακόμα και αλαζονείας σε πολλούς Κύπριους ποδοσφαιρόφιλους.

Πάντως, ο Απόλλωνας είχε σαφώς καλύτερη παρουσία από τον ΑΠΟΕΛ και ήταν πιο ανταγωνιστικός (έχοντας πάνω από δέκα τελικές και μεγαλύτερο ποσοστό κατοχής μπάλας!), όμως το γεγονός ότι ηττήθηκε και αυτός με βαρύ σκορ, δείχνει ότι το κυπριακό ποδόσφαιρο απέχει ακόμα… έτη φωτός από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Και σε αυτό το επίπεδο, ακόμη και το παραμικρό λάθος κοστίζει ακριβά. Αυτές οι ομάδες άλλωστε, έχουν αποδείξει πολλάκις στο παρελθόν, πως έχουν τον τρόπο, την εμπειρία και την ικανότητα, ακόμη και να σε διασύρουν, αν βρουν το κατάλληλο «έδαφος».

Για το παιχνίδι των «γαλαζοκιτρίνων» με τη Ρεάλ, δεν μπορούμε να πούμε και πολλά πράγματα, παρά μόνο ότι ευτυχώς που η «Βασίλισσα» πάτησε «φρένο» μετά το 0-6 και δεν ξέφυγε και άλλο το σκορ. Ο ΑΠΟΕΛ ήθελε, αλλά ήταν φανερό πως δεν μπορούσε να ακολουθήσει αυτούς τους ρυθμούς, αφού απέναντι του είχε μία ομαδάρα που ήταν αρκετές ταχύτητες πιο πάνω από τη δική μας.

Παρ΄ όλα αυτά, τόσο ο ΑΠΟΕΛ όσο και ο Απόλλωνας, έχουν πετύχει πολλά φέτος στην Ευρώπη και η πολύ καλή πορεία τους (για τα κυπριακά δεδομένα πάντα), δεν μπορεί να «αμαυρωθεί» από μία βαριά ήττα.

Μακάρι κάθε χρόνο οι κυπριακές ομάδες να δίνουν το παρών στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα και ας μην παίρνουν βαθμό (που λέει ο λόγος).

Πλέον, αμφότεροι οφείλουν να ανασυνταχθούν ενόψει των ερχόμενων αγωνιστικών υποχρεώσεων τους για το πρωτάθλημα, όπου ο μεν ΑΠΟΕΛ θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό και ο δε Απόλλωνας τον Εθνικό και εκτός από τη νίκη, θέλουν και την καλή εμφάνιση για να διασκεδάσουν τις (αρνητικές) εντυπώσεις από τις συντριβές που υπέστησαν.

Όσον αφορά στην επόμενη υποχρέωση τους στην Ευρώπη, τα δεδομένα είναι διαφορετικά για ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνα, αφού οι «γαλαζοκίτρινοι» είναι ακόμα μέσα στο κόλπο της πρόκρισης στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ, μέσω της κατάκτησης της 3ης θέσης, παρότι έχουν συγκεντρώσει μόλις δύο πόντους!

Πιθανόν να τους αρκεί και μία ισοπαλία κόντρα στη βαθμολογικά αδιάφορη Τότεναμ στο «Γουέμπλεϊ», αφού η προβληματική Ντόρτμουντ που επίσης έχει δύο βαθμούς, θα αντιμετωπίσει στο «Μπερναμπέου» την επίσης αδιάφορη βαθμολογικά Ρεάλ.

Όσον αφορά τον Απόλλωνα, τα πράγματα είναι σαφώς πιο ξεκάθαρα, αφού οι «γαλάζιοι» έχουν αποκλειστεί και μαθηματικά και δεν θα έχουν το παραμικρό άγχος στην τελευταία αγωνιστική.

Θα έχουν όμως ισχυρό κίνητρο, που είναι φυσικά η νίκη κόντρα στην αγγλική Έβερτον, για να ολοκληρώσουν με θετικό πρόσημο το φετινό ευρωπαϊκό τους ταξίδι, τερματίζοντας στην τιμητική 3η θέση με έξι βαθμούς, στον πιο δύσκολο ίσως όμιλο στη φετινή διοργάνωση του Γιουρόπα Λιγκ…

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ολγκίν: Eνημερώνει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της στην Κύπρο

Ολγκίν: Eνημερώνει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της στην Κύπρο

Η Ειδική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ θα ενημερώσει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της, δήλωσε ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Γραμματέα, Φαρχάν Χακ, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top