ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μεγάλο ντέρμπι στον δεύτερο γύρο βγάζει η δημοσκόπηση του ANT1 – ΠΙΝΑΚΕΣ

Μεγάλο ντέρμπι στον δεύτερο γύρο βγάζει η  δημοσκόπηση του ANT1 – ΠΙΝΑΚΕΣ

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος θα είναι ο αντίπαλος του Νίκου Αναστασιάδη στο δεύτερο γύρω των Προεδρικών Εκλογών του 2018, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση κάλπης που διενήργησε για τον Αντ1 η Cypronetwork, μεταξύ 19 Οκτωβρίου και 6 Νοεμβρίου 2017.

Ο Νίκος Αναστασιάδης προηγείται με 26,3% στην πρόθεση ψήφου, ενώ ο Νικόλας Παπαδόπουλος βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 19,7%. Ακολουθούν, ο Σταύρος Μαλάς με 17%, ο Γιώργος Λιλλήκας με 4%, Χρίστος Χρίστου με 3,6%, ο Φοίβος Μαυροβουνιώτης με 0,9%, ενώ ποσοστό 15% ανέφεραν ότι δεν θα ψηφήσουν. Στη παράσταση νίκης, τα ποσοστά είναι: Νίκος Αναστασιάδης 48,4% Νικόλας Παπαδόπουλος 15,9% και Σταύρος Μαλάς 8,6%. Δεν γνωρίζω/Δεν απαντώ απάντησε το 25,2%. Οι μισοί πολίτες εκτιμούν ότι τα πράγματα στη Κύπρο πάνε προς λανθασμένη κατεύθυνση, ενώ αντίστοιχο ποσοστό δηλώνει ότι δέχθηκε περικοπές μισθών λόγω οικονομικής κρίση, με ένα στους τρεις πολίτες περίπου να εκτιμούν ότι η οικονομική κατάσταση, παραμένει η ίδια σε σχέση με 12 μήνες πριν. Την πρώτη μεγάλη δημοσκόπηση του παρουσίασε ο Αντ1 την Παρασκευή 10/11 για τις Προεδρικές εκλογές του 2018. Οι μισοί πολίτες, ποσοστό 51,1% σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, εκτιμούν ότι η κατάσταση πραγμάτων πάνε σε λάθος κατεύθυνση. Ένας στους τέσσερις, ποσοστό 25,7% δήλωσε, ούτε σωστή ούτε λανθασμένη, ενώ ένα ποσοστό 20,2 πιστεύει ότι τα πράγματα πάνε στη σωστή κατεύθυνση. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Αντ1, οι μισοί ψηφοφόροι του Δημοκρατικού Συναγερμού δήλωσαν ότι τα πράγματα προς την αντίθετη κατεύθυνση, ενώ αντίθετη εικόνα δίνουν οι ψηφοφόροι ΑΚΕΛ και Δημοκρατικού Κόμματος. Περικοπές μισθών και ανεργία βρίσκονται στις δύο πρώτες θέσεις, ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης για τους ψηφοφόρους. Μόνο το 15% των πολιτών, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση εκτιμούν ότι η οικονομική κατάσταση της Κύπρου είναι χειρότερη σε σχέση με 12 μήνες πριν. Η ίδια ή καλύτερη οικονομική κατάσταση, εκτιμά το 38,3% και το 37,6% αντίστοιχα. Μεγαλύτερη προτεραιότητα για την Κύπρο σήμερα είναι το Κυπριακό με ποσοστό 45,8% και οικονομική ανάπτυξη με ποσοστό 27,7%.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ σε νέους Πρέσβεις: «Δέσμευση για λύση στη βάση ΔΔΟ»

ΠτΔ σε νέους Πρέσβεις: «Δέσμευση για λύση στη βάση ΔΔΟ»

Τη δέσμευσή του για μια λύση στη βάση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως ορίζεται στα αντίστοιχα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τις τελετές επίδοσης διαπιστευτηρίων Πρέσβεων ξένων χωρών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top