ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Επιστολές Εισαγγελέα της Ρωσίας για δοσοληψίες Κύπριου πρώην αξιωματούχου! – Κινήσεις 700.000 ευρώ με Γ.Α. – ΕΓΓΡΑΦΟ

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Επιστολές Εισαγγελέα της Ρωσίας για δοσοληψίες Κύπριου πρώην αξιωματούχου! – Κινήσεις 700.000 ευρώ με Γ.Α. – ΕΓΓΡΑΦΟ

Οι πρόσφατες αποκαλύψεις σε σχέση με την επικοινωνία μεταξύ Εισαγγελέων της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ρωσίας, επιβεβαιώνουν τις στενές επαφές και συνεργασία μεταξύ τους.

Του Φάνη Μακρίδη

Υπήρχαν, ασφαλώς, και περιπτώσεις κατά τις οποίες οι εισαγγελικές αρχές της Ρωσίας συνέδραμαν στην προσπάθεια των Κυπριακών Αρχών να διερευνήσουν περιπτώσεις που αφορούσαν την κυπριακή Πολιτεία.

Μια απ΄ αυτές αποκαλύπτει και το ThemaOnline στο παρόν δημοσίευμα. Ο λόγος για την υπόθεση των αξιοπερίεργων κινήσεων σε τραπεζικούς λογαριασμούς του πρώην διευθυντή του Τμήματος Εσωτερικών Προσόδων, Γιώργου Πούφου, σε Ελλάδα και Ρωσία. Υπόθεση την οποία αποκάλυψε το ThemaOnline τον Αύγουστο του 2016 (19/08/2016).

700.000 ευρώ στην UNIASTRUM της Ρωσίας
Από έρευνες της Μονάδας Καταπολέμησης Αδικημάτων Συγκάλυψης (Μ.Ο.Κ.Α.Σ.) που έγιναν μέχρι τον Οκτώβριο του 2013, προέκυψε ότι εντός του 2007 ο κ. Πούφος μετέφερε από λογαριασμό της Τράπεζας Κύπρου στην Ελλάδα, ποσό πέραν των 700.000 ευρώ σε δυο λογαριασμούς στην ρωσική UNIASTRUM. Ο ένας λογαριασμός στην ρωσική τράπεζα ανήκε στον ίδιο και σ΄ αυτόν μετέφερε ποσό πέραν των 440.000 ευρώ, ενώ ο άλλος ανήκε σε κάποιον Γ.Α., ο λογαριασμός του οποίου πιστώθηκε με 250.000 ευρώ.

Ακόμη από την έρευνα που έγινε, διαπιστώθηκε ότι ο Γιώργος Πούφος και ο Γ. Α. άνοιξαν ταυτόχρονα τους λογαριασμούς τους στην Uniastrum, καθώς οι αριθμοί τους είναι διαδοχικοί.

Εδώ να σημειωθεί ότι τα ποσά που διακίνησε σε Ελλάδα και Ρωσία ο Γιώργος Πούφος ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και κίνησαν υποψίες των αρχών. Πρώτον γιατί δεν δόθηκαν επαρκείς εξηγήσεις για την προέλευσή τους και δεύτερον γιατί ο κ. Πούφος δεν δήλωσε στις τράπεζες την πραγματική του ιδιότητα. Είπε πως είναι ορκωτός λογιστής αποφεύγοντας να αποκαλύψει ότι ήταν υπεύθυνος του τμήματος φορολογίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σχεδιάγραμμα που ετοιμάστηκε από την Μ.Ο.Κ.Α.Σ. και δείχνει τις αξιοπερίεργες κινήσεις σε τέσσερις λογαριασμούς του Πούφου σε Ελλάδα και Ρωσία. 

 

Δυο επιστολές από τον Ρώσο Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα
Οι κυπριακές Αρχές είχαν ζητήσει βοήθεια από τον Γενικό Εισαγγελέα της Ρωσίας το 2012 και είχαν λάβει απαντήσεις σε δυο περιπτώσεις από τον Βοηθό Γεν. Εισαγγελέας της αχανούς χώρας:

*Συγκεκριμένα στις 09/04/2012 ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας είχε απαντήσει ότι από τον λογαριασμό του κ. Πούφου στην Ρωσία μεταφέρθηκαν πέραν των 440.000 ευρώ σε λογαριασμό του στην Ελλάδα.
*Στις 16/07/2012 και πάλι ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας της Ρωσίας είχε απαντήσει ότι στις 16/07/2008 έγινε μεταφορά ύψους 448.407 ευρώ από τον λογαριασμό που διατηρεί ο κ. Πούφος στην ρωσική τράπεζα Uniastrum προς λογαριασμό που διατηρεί συγγενικό του πρόσωπο στην Ελλάδα.

Όλα οι πιο πάνω πληροφορίες είναι καταγεγραμμένες από την Μ.Ο.Κ.Α.Σ., που έχει διερευνήσει εις βάθος την υπόθεση.

Θυμίζουμε ότι μετά τις αποκαλύψεις του ThemaOnline που συνομίλησε με όλους τους αρμόδιους και εμπλεκόμενους, ο νυν Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης έδωσε οδηγίες προκειμένου να διερευνηθεί πλήρως το όλο θέμα. Ωστόσο, μέχρι στιγμής η υπόθεση δεν έχει προχωρήσει στον αναμενόμενο βαθμό.

Μετά τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ της ιστοσελίδας μας, το θέμα απασχόλησε και την Βουλή, που όμως δεν κατέληξε κάπου στην επίμαχη συνεδρία.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γ. Πούφος για 800.000 σε Ελλάδα και UNIASTRUM: «Ό,τι είχα να πω το είπα στους αρμόδιους»

Σιζόπουλος για αποκάλυψη ThemaOnline: «Ορκωτούς λογιστές για έλεγχο συγγενικών προσώπων ανώτερων κρατικών λειτουργών»

800.000 ευρώ στους λογαριασμούς του Γ. Πούφου σε Ελλάδα και Ρωσία – «Κληρονομιά απ΄ τη μητέρα» είχε πει στον Π. Κληρίδη

Οι Οικολόγοι για την αποκάλυψη με την Γιωρκάτζη: «Να απαντήσει για τις 800.000€ πρώην υψηλόβαθμου αξιωματούχου»

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Τραυματισμός 29χρονου: Καταζητείται ο 33χρονος συγκάτοικος του - Τον μαχαίρωσε έπειτα από λογομαχία

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Δίκη για το Μάτι: Φυλάκιση από 111 έως 3 έτη στους 6 ενόχους - Εξαγοράσιμη η ποινή, αφέθηκαν ελεύθεροι

Εκλογές 2024: Αυτή είναι η κοινότητα με τους λιγότερους εκλογείς



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top