ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Οι κυπριακές αρχές ήταν έτοιμες να παραδώσουν «στα μπουντρούμια» της Τουρκίας Κούρδο μέλος του PKK - Την γλύτωσε τελευταία στιγμή

Οι κυπριακές αρχές ήταν έτοιμες να παραδώσουν «στα μπουντρούμια» της Τουρκίας Κούρδο μέλος του PKK - Την γλύτωσε τελευταία στιγμή

Κούρδος μέλος του PKK ήταν έτοιμος να παραδοθεί στην Τουρκία από τις κυπριακές αρχές τον περασμένο Αύγουστο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Πολίτης και του δημοσιογράφου Μανώλη Καλατζή ο Κούρδος Μεχμέτ Τανμπόγκα στάθηκε τυχερός γιατί η Τουρκία δεν απάντησε στο μήνυμα που στάλθηκε από τις Κυπριακές αρχές αφού κάτι τέτοιο σύμφωνα με την λογική της κατοχικής δύναμης θα σήμαινε αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο Mehmet Tandoga είναι αναγνωρισμένος πολιτικός πρόσφυγας στην Ελλάδα και ταξίδεψε στην Κύπρο με νόμιμο ελληνικό ταξιδιωτικό έγγραφο για να παραστεί στην παρουσίαση του βιβλίου του Enver Zeren στη Λευκωσία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι κυπριακές αρχές παρά το ότι επρόκειτο για αναγνωρισμένο πολιτικό πρόσφυγα εκτέλεσαν ένταλμα σύλληψης που είχε εκδώσει η Τουρκία μέσα της Interpol και τον οδήγησαν στις φυλακές ως φυγόδικο.

Ο Τανμπόγκα κατηγορείται από τις τουρκικές αρχές ότι μεταξύ 1998 και 1999 ως μέλος του ΠΚΚ και ένοπλης οργάνωσης διέπραξε μαζί με άλλα δύο πρόσωπα ένοπλη επίθεση και εμπρησμό σε όχημα της εταιρείας «Tokbetsan».

Μετά από κράτηση λίγων ημερών στην Κύπρο ο Κούρδος αφέθηκε ελεύθερος και μπόρεσε να επιστρέψει στην Ελλάδα όπου διαμένει μόνιμα εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Όπως σημειώνει ο δημοσιογράφος της εφημερίδα Πολίτης ο τρόπος με τον οποίο ενήργησαν οι κυπριακές αρχές δημιουργεί ερωτηματικά καθώς η Κυπριακή Δημοκρατία δεν εκτελεί από το 1974 κανένα ένταλμα σύλληψης, έκδοσης ή αίτημα δικαστικής συνδρομής εκ μέρους της Τουρκίας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μαρίνα Λεμεσού: Επιχείρησαν να φύγουν από το parking χωρίς να πληρώσουν - Πρόταξαν μαχαίρι σε αστυνομικούς

Επεισόδια έξω από ΑΔΕ Λεμεσού: Αύριο η απόφαση για τους 10 που συνελήφθησαν - Τα αδικήματα που τους βαραίνουν

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Ιωάννα Τούνη: Ο προβληματισμός που μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους – «Δεν ξέρω τι πάει λάθος»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top