ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Οι χειρότερες ομάδες στην ιστορία των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ! Πότε ήταν ο ΑΠΟΕΛ

Οι χειρότερες ομάδες στην ιστορία των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ! Πότε ήταν ο ΑΠΟΕΛ

Ο φετινός ευρωπαϊκός εφιάλτης του Ολυμπιακού ολοκληρώθηκε με τους «ερυθρόλευκους» να συγκεντρώνουν μόλις ένα βαθμό και το SDNA σας παρουσιάζει το ευρωπαϊκό… περιθώριο με τα χειρότερα ρεκόρ στην ιστορία των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Ολυμπιακός του Μπέσνικ Χάσι ξεκίνησε γεμάτος όνειρα και φιλοδοξίες την φετινή ευρωπαϊκή του πορεία, με την υπερκέραση των εμποδίων των Παρτιζάν και Ριέκα στα προκριματικά και την συνεπακόλουθη επιστροφή των «ερυθρολεύκων« στους ομίλους της κορυφαία διασυλλογικής διοργάνωσης μετά από διάλειμμα ενός έτους, να γεμίζουν με αισιοδοξία τους οπαδούς τους.

Οι Πειραιώτες πάντως λογάριαζαν χωρίς την… κληρωτίδα, που τους έφερε αντιμέτωπους με μερικά μεγαθήρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, θέτοντας πια ως ζητούμενο περισσότερο την αξιοπρεπή παρουσία και λιγότερο την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Η πορεία του ευρωπαϊκού ονείρου εξελίχθηκε σε εφιάλτη μέσα σε μόλις 13′, όσα χρειάστηκε δηλαδή η Σπόρτινγκ Λισαβόνας για να προηγηθεί με 2-0 μέσα στο «Γ. Καραισκάκης» στην πρεμιέρα των ομίλων, τερματίζοντας ουσιαστικά κάθε ελπίδα των γηπεδούχων ακόμη και για κατάληψη της τρίτης θέσης.

Η χθεσινή αυλαία του ομίλου με την ήττα με 2-0 από την Γιουβέντους έθεσε το τελευταίο… καρφί στο «ερυθρόλευκο» φέρετρο, τη στιγμή που μεσολάβησαν μερικές αξιοπρεπείς αλλά και… αμαχητί ήττες σε Τορίνο, Λισαβόνα και Βαρκελώνη, με το σύνολο του αντικαταστάτη του Χάσι, Τάκη Λεμονή να περηφανεύεται μονάχα για την λευκή ισοπαλία επί της Μπαρτσελόνα του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Η σωρεία των φετινών αρνητικών ρεκόρ που κατέρριψαν οι Πειραιώτες αναμένεται να τους ακολουθεί σαν στοιχειό για αρκετό χρονικό διάστημα, με τον Ολυμπιακό να πιάνει ελληνικό… πάτο, ούσα πια η ελληνική ομάδα με την χειρότερη συγκομιδή στην διοργάνωση, ενώ εξασφάλισε και ένα εισιτήριο στο ευρωπαϊκό… περιθώριο, με τις ομάδες που είχαν την τιμή να τελειώσουν την φάση των ομίλων με μόλις ένα βαθμό.

Ιδού οι ομάδες που τερμάτισαν στον πάτο της βαθμολογίας με 0 ή 1 βαθμό απ΄ τη σεζόν 1997-1998, τη στιγμή που περίοπτη θέση στη λίστα κατέχουν και οι φετινοί… απόκληροι, Ολυμπιακός και Μπενφίκα, με ερωτηματικό να αποτελεί ακόμη η Φέγενορντ, που φλερτάρει επίσης με το «χρυσό βατόμουρο» έχοντας μηδέν βαθμούς και φιλοξενώντας απόψε την Νάπολι.

Σεζόν Ομάδα Βαθμοί
1997-98 Κόσιτσε 0
  Λιρς
1998-99 Στουρμ Γκρατς
1999-00 Ρόσενμποργκ 1
2002-03 Λεβερκούζεν 0
  Λοκομοτίβ Μόσχας 1
2004-05 Ρόμα 1
  Σπάρτα Πράγας 1
  Άντερλεχτ 0
2005-06 Ραπίντ Βιέννης 0
2006-07 Λέφσκι Σόφιας 0
2007-08 Ντιναμό Κιέβου 0
  ΤΣΣΚΑ Μόσχας 1
  Στεάουα Βουκουρεστίου 1
2008-9 Βασιλεία 1
  Στεάουα Βουκουρεστίου 1
2009-10 Μακάμπι Χάιφα 0
  Ντέμπρετσεν 0
2010-11 Μπούρσασπορ 1
  Ζίλινα 0
  Παρτιζάν 0
2011-12 Βιγιαρεάλ 0
  Γκαλάτι 0
  Ντιναμό Ζάγκρεμπ 0
2012-13 Ντιναμό Ζάγκρεμπ 1
  Νόρντζελαντ 1
2013-14 Σοσιεδάδ 1
  Άντερλεχτ 1
  Μαρσέιγ 0
2014-15 Γαλατασαράι 1
  ΑΠΟΕΛ 1
2015-16 Μακάμπι Τελ Αβίβ 0
2016-17 Ντιναμό Ζάγκρεμπ 0
  Μπριζ 0
2017-18 Μπενφίκα 0
  Ολυμπιακός 1
  Φέγενορντ* 0
 

Πηγή: www.sdna.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεμσοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Τραυματισμός 29χρονου: Καταζητείται ο 33χρονος συγκάτοικος του - Τον μαχαίρωσε έπειτα από λογομαχία

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Δίκη για το Μάτι: Φυλάκιση από 111 έως 3 έτη στους 6 ενόχους - Εξαγοράσιμη η ποινή, αφέθηκαν ελεύθεροι

Εκλογές 2024: Αυτή είναι η κοινότητα με τους λιγότερους εκλογείς



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top