ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ούτε ο Πέτεφ έφερε την… ανάσταση (photos)

Ούτε ο Πέτεφ έφερε την… ανάσταση (photos)

Η Ομόνοια Λευκωσίας μπορεί να άλλαξε προπονητή, μπορεί να ανέβηκε ψυχολογικά, διότι όλοι οι παίκτες με την έλευση του Πέτεφ θα έχουν νέα ευκαιρία να δείξουν την αξία τους, ωστόσο, τίποτε δεν άλλαξε όσον αφορά τα αποτελέσματα.

Οι «πράσινοι» άφησαν βαθμούς και στο Δασάκι απέναντι στον τοπικό Εθνικό για την 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Το εντυπωσιακό 2-2 «σφράγισε» τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών, που έκαναν ένα εξωπραγματικό πρώτο μέρος, ενώ στο δεύτερο έπεσε ο ρυθμός, με τους φιλοξενούμενους να ψάχνονται για τρίτο συνεχόμενο ματς δίχως νίκη.

Το ματς:

Οι δύο ομάδες μπήκαν στο γήπεδο έχοντας μπόλικη διάθεση για μπάλα, ωστόσο, τα δέκα πρώτα λεπτά πέρασαν δίχως κάτι το ιδιαίτερο. Και εκεί που δε «μύριζε» γκολ, ήρθε ο Πιντσέλι να σημειώσει ένα τέρμα που θα μείνει στις μνήμες όλων. Ο παίκτης των γηπεδούχων, «κάρφωσε» τον Φελτχούιζεν από μακρινή απόσταση με απευθείας εκτέλεση φάουλ (11΄) «γράφοντας» το 1-0. Οι «Πράσινοι» προσπάθησαν να απαντήσουν άμεσα, όμως το σουτ του Τζαρζίνιο εντός της περιοχής, σταμάτησε στο δοκάρι με τον κόσμο να απογοητεύεται.

Η συνέχεια στο πρώτο ημίχρονο ήταν εντυπωσιακή, με τρία τέρματα από τους δύο αντιπάλους. Πριν το ημίωρο, η Ομόνοια έκανε μια υποδειγματική φάση, που οδήγησε στην ισοφάριση. Ο Ντάρμπισάϊρ μοιράζει με το κεφάλι στον Χριστοφή, αυτός από δεξιά να κάνει μια ντρίμπλα και σκάψιμο στην περιοχή, με τον Λόπεζ να μην «λαθεύει» και με κεφαλιά να σημειώνει το 1-1.

Οι γηπεδούχοι όμως, έδειξαν απίθανο πρόσωπο, αφού ήταν αποφασισμένοι να μην ηττηθούν για ακόμη μία φορά. Από το βολέ του Μπογκαντίνοφ, ο Ενέσκου (32΄) υποδέχτηκε τη μπάλα, «πάτησε» περιοχή, και απέναντι σε αρκετό κόσμο, βρήκε χώρο, πλάσαρε, βάζοντας μπροστά την ομάδα του.

Ο Χριστοφή απάντησε αμέσως (33΄), αφού εκμεταλλεύτηκε την κακή απομάκρυνση του Αρέστη και με δυνατό σουτ νίκησε τον πορτιέρο του Εθνικού που δεν μπορούσε να κάνει πολλά πράγματα. Οι φιλοξενούμενοι μετά το 2-2 προσπάθησαν να δημιουργήσουν, ωστόσο, δεν κατάφεραν να απειλήσουν μπροστά στα «καρέ» του έμπειρου τερματοφύλακα.

Το δεύτερο ημίχρονο, ξεκίνησε το ίδιο εντυπωσιακά, με την Ομόνοια να ψάχνει τρίτο τέρμα που θα την έφερνε πίσω στα θετικά αποτελέσματα. Μάλιστα, στο 56΄ απώλεσε και πέναλτι με τον Ματ Ντάρμπισαϊρ να βλέπει τη μπάλα να χτυπά στο δοκάρι του Εθνικού και να φεύγει μακριά. Η ποινή εξετάζεται, διότι, ο Λόπεζ φαίνεται να πατά πάνω στο πόδι του Αρέστη, με τον παίκτη των γηπεδούχων να μην πράττει κάτι μεμπτό, σύμφωνα με τα replay της CytaVision.

Ύστερα από αυτό το σοκ, οι δύο ομάδες έχασαν τον ρυθμό τους. Σπάνια «πατούσαν» περιοχή, με τα σουτ των Χριστοφή – Μαργκάσα να ξεχωρίζουν, αλλά να μη φέρνουν αποτελέσματα. Το «τρυφίλλι» δεν άλλαξε εικόνα ούτε όταν έκανε κινήσεις από τον πάγκο ο Πέτεφ, και έτσι έμεινε για τρίτο ματς μακριά από τη νίκη. Από την άλλη πλευρά, ο Εθνικός Άχνας «καρπώθηκε» δεύτερο σερί 0-0, αυτή τη φορά, σε δυνατότερο αντίπαλο.

Την επόμενη αγωνιστική, η Ομόνοια υποδέχεται την Πάφο σε μία «μάχη» με φόντο την εξάδα, και ο Εθνικός Άχνας ταξιδεύει στη Λευκωσία για να παίξει με τον Ολυμπιακό, σε μία δοκιμασία που θα… επιζήσει μονάχα ένας.

Οι συνθέσεις:

Εθνικός Άχνας (Τσιχράντζε): Μπογκαντίνοφ, Πιντσέλι, Κιπιάνι, Χάτζιαρος, Χαραλάμπους, Ενέσκου, Κυπριανού, Σικάρσκι, Μουλαζίμης, Αρέστη, Ντοβμπνια.

Ομόνοια (Πέτεφ): Φελτχούιζεν, Γουίλιαμ, Άλεξ, Τζαϊλσον, Τζαρζίνιο, Λόπες, Μαντούρο, Ντάρμπισαϊρ, Μαργκάσα, Κατελάρης, Χριστοφή.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top