ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ: Οι απαγορεύσεις των τελευταίων ωρών – Οι ώρες της ψηφοφορίας της μεγάλης Κυριακής

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ: Οι απαγορεύσεις των τελευταίων ωρών – Οι ώρες της ψηφοφορίας της μεγάλης Κυριακής

Από τις 7:00 π.μ. μέχρι τις 6:00 μ.μ. θα λειτουργήσουν τα εκλογικά κέντρα στην Κύπρο κατά την ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τον Γενικό Έφορο Εκλογών, στο εξωτερικό οι ώρες ψηφοφορίας έχουν προσαρμοστεί ούτως ώστε να κλείσουν οι κάλπες στις 18:00 ώρα Κύπρου.

Όπως αναφέρεται, κατά τη διάρκεια της διαλογής και της καταμέτρησης των ψήφων δεν επιτρέπεται η επαφή επί της διαλογής αντιπροσώπων των υποψηφίων με τα ψηφοδέλτια, η χρήση εντύπων καταγραφής των αποτελεσμάτων και κινητών τηλεφώνων.

Επίσης, ο προεδρεύων υπάλληλος έχει εξουσία να απομακρύνει από το εκλογικό κέντρο οποιοδήποτε πρόσωπο κάνει χρήση του κινητού τηλεφώνου.

Πέραν τούτου, ανακοινώθηκε ότι, σύμφωνα με τον Εκλογικό Νόμο, το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Ιανουαρίου απαγορεύεται η μετάδοση, η διαφήμιση ή δημοσίευση οποιασδήποτε είδησης ή ανακοίνωσης, με πληρωμή ή χωρίς πληρωμή, που έχει άμεσα ή έμμεσα σχέση με τις εκλογές.

Οι παραβάτες θα διώκονται ποινικά και σε περίπτωση καταδίκης θα υπόκεινται σε φυλάκιση μέχρι ένα χρόνο ή πρόστιμο μέχρι 5000 ευρώ.

Με τις ίδιες ποινές τιμωρείται και η ρίψη φυλλαδίων, η ανάρτηση πανό, η τοιχοκόλληση πινακίδων και η αναγραφή συνθημάτων σχετικά με τις εκλογές, καθώς και οι δημόσιες συγκεντρώσεις και η τυχούσα διοργάνωση ομιλιών και δημόσιων συζητήσεων για οποιοδήποτε θέμα έχει άμεση ή έμμεση σχέση με τις εκλογές, την παραμονή ή τη μέρα διεξαγωγής της ψηφοφορίας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top