ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΒΕΡΩΦ: 'Ο Κύπριος πολίτης έχει κρίση΄- Aπαράδεκτη η προσπάθεια Ακιντζι΄'

ΑΒΕΡΩΦ: 'Ο Κύπριος πολίτης έχει κρίση΄- Aπαράδεκτη η προσπάθεια Ακιντζι΄'

Για απαράδεκτη προσπάθεια εμπλοκής στις εκλογές από πλευράς του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί έκανε λόγο ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, σημειώνοντας παράλληλα ότι «ο Κύπριος πολίτης έχει κρίση».

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο επίσκεψης στον όμιλο εταιρειών Centaur Trust, στη Νήσου, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ αναφέρθηκε στη σημαντικότητα του δεύτερου γύρου των εκλογών, προσθέτοντας ότι «θα κρίνουν οι πολίτες την πορεία της χώρας». Σύμφωνα με τον ίδιο «ο εφησυχασμός είναι επικίνδυνος γι` αυτό καλούμε τους πολίτες να μην αφήσουν στην τύχη την πορεία της χώρας, αλλά στέλνουμε την έκκληση να προσέλθουν στις κάλπες». Τίποτα, ανέφερε, «να μην θεωρείται δεδομένο, αν δεν πάμε να ψηφίσουμε».

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου είπε ακόμη ότι «πρέπει να μας ενώσει όλους ο στόχος να συνεχιστεί η ελπίδα και η προοπτική για μια καλύτερη Κύπρο. Μια καλύτερη Κύπρο που πρέπει να είναι η επανενωμένη και η ελεύθερη Κύπρος». Αλλά, πρόσθεσε, «για να πετύχουμε αυτό τον εθνικό στόχο υπάρχουν και τα εθνικά όρια. Πρέπει όπως είπε και ο ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών να ζήσουμε σε μια κανονική και φυσιολογική χώρα». Και δεν μπορεί, ανέφερε, «να υπάρξει λύση του Κυπριακού με συνέχιση των Συνθηκών Εγγυήσεων, των μονομερών επεμβατικών δικαιωμάτων και παραμονή του τουρκικού κατοχικού στρατού. Θέλουμε τη λύση αλλά γνοιαζόμαστε και για την αξιοπρέπεια του κυπριακού ελληνισμού, την βιωσιμότητα αλλά και το μέλλον του κυπριακού ελληνισμού σε αυτή την πατρίδα», σημείωσε.

Σε ερώτηση για το θέμα της απόσυρσης του χάρτη για το εδαφικό από την τουρκοκυπριακή πλευρά, ο Πρόεδρος ΔΗΣΥ είπε ότι «ο Κύπριος πολίτη έχει κρίση. Δεν μπορεί με αυτό τον άγαρμπο τρόπο ο κ. Ακιντζί να παρεμβαίνει στην εκλογική διαδικασία που θα έχουμε την  Κυριακή», τόνισε. «Θυμήθηκε τρεις μέρες πριν από τις εκλογές να μας πει ότι απέσυρε τον χάρτη τον περασμένο Δεκέμβριο», είπε. Ένα χάρτη, πρόσθεσε, «που κατέθεσε πριν 14 μήνες στη Γενεύη». «Ο Κύπριος πολίτης έχει κρίση», επανέλαβε, προσθέτοντας ότι «είναι απαράδεκτη αυτή η προσπάθεια να εμπλακούν στο δημοκρατικό δικαίωμα των Κυπρίων πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Σε ερώτηση για τις αποφάσεις του ενδιάμεσου χώρου ο κ. Νεοφύτου εξέφρασε απόλυτο σεβασμό στις αποφάσεις του ενδιάμεσου χώρου. «Η επόμενη μέρα πρέπει να μας βρει όλους ενωμένους», είπε, προσθέτοντας ότι «κόμματα του ενδιάμεσου χώρου - το λέγαμε και πριν από την πρώτη Κυριακή - επέδειξαν υπευθυνότητα και χωρίς αυτούς και τη συνεργασία τους δεν θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει την οικονομική χρεοκοπία». 

Απαντώντας σε ερώτηση για δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για εκδικητική ψήφο την Κυριακή, ο κ. Νεοφύτου ανέφερε ότι «δεν θεωρώ ότι υπάρχει Κύπριος πολίτης με όσα έχουμε βιώσει την πενταετία 2008 – 2013, ότι θα προσέλθει στην κάλπη με αυτή την στόχευση. Πιστεύω και πιστώνω τον Κύπριο πολίτη, τους συμπατριώτες και τις συμπατριώτισσες μας, πως αυτό που θα καθοδηγήσει την ψήφο τους είναι η συνέχιση της ασφάλειας, της σταθερότητας και της ανάπτυξης, η συνέχιση των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων και η αποφυγή στην επιστροφή του χθες της αβεβαιότητας και των εθνικών κινδύνων», είπε.

Η Κύπρος της ελπίδας και της προοπτικής

Στο πλαίσιο των δηλώσεων του για την επίσκεψη την οποία πραγματοποίησε, ο κ. Νεοφύτου συνεχάρη «τον Δημήτρη Παπαπροδρόμου για την ιδέα του να δημιουργήσει ένα σύνολο προσφερομένων υπηρεσιών, ούτως ώστε ο οποιοσδήποτε πελάτης να παίρνει ολοκληρωμένες υπηρεσίες». Πάντα, είπε, «χρησιμοποιώντας και την τεχνολογία, την επιστημοσύνη αλλά προπάντων τον επαγγελματισμό. Είναι αυτές οι μικρές – μικρές μονάδες είτε στη βιομηχανία, είτε στις  υπηρεσίες, είτε στην έρευνα που προσθέτουν αξία στην κυπριακή οικονομία».

Πρόσθεσε ότι «εργοδοτεί 55 άτομα όλοι επιστήμονες και ο μέσος όρος ηλικίας 30 – 35 χρονών». Και έχουμε τους νέους μας, είπε, «να δουλεύουν για το αντικείμενο που σπούδασαν και το ταλέντο να αξιοποιείται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αυτή η Κύπρος της ελπίδας και της προοπτικής θέλουμε να συνεχιστεί», ανέφερε. Είπε ακόμη ότι το σύμφωνα με τον κ. Παπαπροδρόμου «το μεγαλύτερο του όπλο όταν προσπαθεί να πείσει κόσμο να χρησιμοποιήσει την Κύπρο είναι ότι όλοι αναγνωρίζουν ότι η Κύπρος είναι πλέον μια αξιόπιστη χώρα». Αξιοπιστία, ανέφερε ο Πρόεδρος ΔΗΣΥ, «μεγάλη υπόθεση και αυτό το στοίχημα το έχουμε κερδίσει».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top