ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ: Πλαίσιο εφαρμογής προεκλογικών δεσμεύσεων συζήτησαν ΣΕΚ και Αναστασιάδης

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ: Πλαίσιο εφαρμογής προεκλογικών δεσμεύσεων συζήτησαν ΣΕΚ και Αναστασιάδης

To πλαίσιο εντός του οποίου μπορούν να δημιουργηθούν οι συνθήκες εκείνες που θα επιτρέψουν την υλοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεων του Προέδρου της Δημοκρατίας σε ό,τι αφορά τα εργασιακά και την κοινωνική πολιτική, τέθηκε στη σημερινή συνάντηση του Νίκου Αναστασιάδη με τη Γενική Γραμματεία της ΣΕΚ, στο Προεδρικό.

Ο ΓΓ της ΣΕΚ Ανδρέας Μάτσας δήλωσε μετά τη συνάντηση, ότι οι δομές του κοινωνικού διαλόγου θα λειτουργήσουν την επόμενη πενταετία σε μεγαλύτερο βαθμό και προς όφελος των εργαζομένων και των όσων δικαιούνται. Επανέλαβε ακόμα ότι η ΣΕΚ θα πολιτευτεί με στόχο την αποκατάσταση των αδικιών που έγιναν σε βάρος των εργαζομένων και εξέφρασε την πεποίθηση ότι το επόμενο διάστημα θα αρχίσει διάλογος για το θέμα του κατώτατου μισθού.

Κατά τη σημερινή πρώτη συνάντηση της Γενικής Γραμματείας της ΣΕΚ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μετά την επανεκλογή του στο αξίωμά του, ανταλλάγησαν απόψεις σε θέματα που αφορούν τα εργασιακά και την κοινωνική πολιτική, όπως ανέφερε ο κ. Μάτσας, προσθέτοντας πως «αναδείχθηκε η ανάγκη να υπάρχει περισσότερη συνεννόηση ανάμεσα στους κοινωνικούς εταίρους και ενότητα ανάμεσα στα πολιτικά κόμματα έτσι ώστε να μπορέσει να συνεχιστεί η πορεία ανάπτυξης της οικονομίας».

Είπε επίσης ότι συζητήθηκε ακροθιγώς του θέμα του καθορισμού κατώτατου μισθού σε όλα τα επαγγέλματα, συμπληρώνοντας ότι είναι κάτι που θα συζητηθεί σε μεγαλύτερη έκταση όταν η Εκτελεστική Επιτροπή της ΣΕΚ συναντηθεί τις επόμενες μέρες με τον Πρόεδρο. «Το θέμα του κατώτατου μισθού είναι ένα τεράστιο ζήτημα, το οποίο θα πρέπει να προσεγγιστεί μέσα σ’ ένα πλαίσιο ολοκληρωμένου διαλόγου και σωστής στόχευσης. Προηγουμένως θα πρέπει να ενισχυθούν οι δομές των επιθεωρήσεων έτσι ώστε να είμαστε σίγουροι ότι μπορούν να εφαρμοστούν και στην πράξη οι πρόνοιες που θα αποφασιστούν και θεωρούμε ότι το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει κι ένας διάλογος που θα έχει συγκεκριμένο ορίζοντα κατάληξης», εξήγησε ο ΓΓ της ΣΕΚ.

Απαντώντας σε ερώτηση, εξέφρασε τη θέση ότι την επόμενη 5ετία, με δεδομένη πλέον την θετική πορεία της οικονομίας, οι δομές του κοινωνικού διαλόγου θα λειτουργήσουν σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό έτσι ώστε να γίνουν επιλογές που, λαμβάνοντας υπόψιν και τα δεδομένα της οικονομίας, θα είναι προς όφελος των εργαζομένων σε σχέση με αυτά που τεκμηριωμένα δικαιούνται.

Υπενθυμίζοντας ότι στη Συμπληρωματική Συμφωνία της Συμφωνίας Πλαισίου για τον ευρύτερο δημόσιο τομέα καταγράφεται ότι οι αποκοπές δεν είναι μόνιμες, ο κ. Μάτσας είπε ότι στη βάση αυτής της παραδοχής θα πολιτευτεί η ΣΕΚ το επόμενο χρονικό διάστημα έτσι ώστε να αποκατασταθεί μια αδικία εις βάρος των εργαζομένων, λαμβάνοντας υπόψιν πάντα τις ανάγκες και τη δυναμική της οικονομίας έτσι ώστε να μην προκληθούν οποιεσδήποτε άλλες στρεβλώσεις.

Ο ΓΓ της ΣΕΚ είπε ότι «μετά τη σημερινή συνάντηση έχει τεθεί ένα πλαίσιο στο οποίο μπορούν να δημιουργηθούν ικανές και δυνατές συνθήκες ώστε οι προεκλογικές δεσμεύσεις να εφαρμοστούν».

Ερωτηθείς για τα όσα ακούγονται σε σχέση με το νέο κυβερνητικό σχήμα και πιο συγκεκριμένα το Υπουργείο Εργασίας, ο κ. Μάτσας επεσήμανε ότι το θέμα του καθορισμού του Υπουργικού Συμβουλίου αφορά αποκλειστικά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως «οι επιλογές που θα γίνουν θα είναι προς την κατεύθυνση της υλοποίησης της πρόθεσης του Προέδρου για προώθηση μιας πιο στοχευμένης κοινωνικής πολιτικής».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας αναμένεται να καταχωρηθεί στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο από τη νομική ομάδα του Γενικού Εισαγγελέα, αίτημα για παύση του Γενικού Ελεγκτή, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top