ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΡΧΙΟΥΡΜΑΝ: Μη εποικοδομητικές οι δηλώσεις του Προέδρου Αναστασιάδη

ΕΡΧΙΟΥΡΜΑΝ: Μη εποικοδομητικές οι δηλώσεις του Προέδρου Αναστασιάδη

Σε καμία περίπτωση οι δηλώσεις του Προέδρου Αναστασιάδη δεν είναι εφικτό να αξιολογηθούν ως εποικοδομητικές δήλωσε ο Τουφάν Ερχιουρμάν κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην αναφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Βουλή ότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή οι συνθήκες για να επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο «πρωθυπουργός» προέβη σε δηλώσεις μετά το τέλος της πρώτης εβδομαδιαίας συνάντησης που είχε με τον Τ/κ ηγέτη με τον οποίο – όπως είπε – συζήτησαν εσωτερικά ζητήματα αλλά αντάλλαξαν απόψεις και για τις χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου Αναστασιάδη. Εκφράζοντας την προσωπική του άποψη, όπως είπε, ο κ. Ερχιουρμάν δήλωσε ότι η δήλωση αυτή προκαλεί τον συνειρμό ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ακόμα και μετά τις εκλογές δεν έχει πρόθεση να εγκαταλείψει τον δρόμο που ακολουθούσε προεκλογικά. Και αυτό, πρόσθεσε, είναι μια μη εποικοδομητική δήλωση.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στην πραγματικότητα προέβαλλε εμπόδια στην διαδικασία των συνομιλιών, πρόσθεσε ο κ. Ερχιουρμάν λέγοντας ότι θα παρακολουθούν τις εξελίξεις και θα τις αξιολογούν.

Ο νέος «πρωθυπουργός» εξήγησε ότι εάν χρειάζεται να συνέρχονται και οι 4 της «συγκυβέρνησης» με τον Τ/κ ηγέτη για το Κυπριακό, αυτό θα γίνεται εκτάκτως ενώ ο ίδιος θα έχει μία φορά την εβδομάδα συνάντηση με τον Μουσταφά Ακιντζί, τον οποίο θα ενημερώνει για εσωτερικά ζητήματα και ο Τ/κ ηγέτης για το Κυπριακό.

Όσον αφορά δηλώσεις και σχόλια που έγιναν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αλλού για τα οδοφράγματα Απλικίου – Δερύνειας θα συντονιστούν «προεδρικό» και «πρωθυπουργία» ενώ για τα μαρωνίτικα χωριά και την επιστροφή σε αυτά, ο Τουφάν Ερχιουρμάν είπε ότι το συζήτησαν στην τελευταία συνάντηση των 4 «συγκυβερνώντων» με τον κ. Ακιντζί και συμφώνησαν να επιταχύνουν τις εργασίας σε συντονισμό και πάλι των δύο «θεσμών».

Ο κ. Ερχιουρμάν ανέφερε επίσης ότι σήμερα ότι ενημέρωσε τον κ Ακιντζί πως από αύριο θα κρατήσουν την υπόσχεση που έδωσαν προεκλογικά και περιλαμβάνεται και στο πρωτόκολλο συνεργασίας των 4 και θα ζητήσουν από την «αστυνομία» και την «γενική εισαγγελία» στοιχεία για το που βρίσκονται και ποια στοιχεία περιλαμβάνουν φάκελοι για περιπτώσεις ατασθαλιών από το παρελθόν.

Ανακοίνωσε τέλος ότι αύριο ο ίδιος θα δώσει την καθιερωμένη εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου για διάφορα θέματα.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top