ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανέλαβε εκ νέου καθήκοντα ο Χάρης Γεωργιάδης - «Το καλύτερο Υπουργείο» - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Ανέλαβε εκ νέου καθήκοντα ο Χάρης Γεωργιάδης - «Το καλύτερο Υπουργείο» - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Με πλήρη συναίσθηση των δυσκολιών, που αντιμετωπίζει ακόμα η Κύπρος, αλλά και των θετικών προοπτικών που διαθέτει, δήλωσε ότι αναλαμβάνει εκ νέου από την Πέμπτη (1/3) τη θέση του Υπουργού Οικονομικών ο Χάρης Γεωργιάδης, τονίζοντας την ετοιμότητα του ιδίου και των συνεργατών του να κρατήσουν σταθερή την πορεία του τόπου.

Σε ειδική τελετή στο Υπουργείο Οικονομικών, με την ευκαιρία της ανάληψης εκ νέου των καθηκόντων του, παρουσία των συνεργατών του και του προσωπικού του Υπουργείου, ο κ. Γεωργιάδης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο προσωπικό του Υπουργείου, ευχαριστώντας τους για την προσπάθειά τους, τη δουλειά τους, καθώς και για τη συνέπεια και τη συνεργασία που είχαν τα τελευταία πέντε χρόνια.

Σημείωσε πως όταν ανέλαβε καθήκοντα το 2013, η οικονομία ήταν υπό κατάρρευση, ωστόσο από νωρίς διαπίστωσε ότι σε αυτό το Υπουργείο και τις υπηρεσίες του υπήρχαν άνθρωποι πάνω στους οποίους θα μπορούσε να βασιστεί.

«Περάσαμε και έπρεπε να διαχειριστούμε δύσκολες καταστάσεις. Είχαμε μια δύσκολη αποστολή. Αλλά μέσα κι από τη δική σας προσπάθεια, μέσα από τη δική σας συμβολή έχουμε πετύχει πολλά. Η χώρα μας στέκεται στα πόδια της. Δημιουργήσαμε συνθήκες σταθερότητας και εμπιστοσύνης που επέτρεψαν στις παραγωγικές δυνάμεις της οικονομίας μας να μας οδηγήσουν σε έξοδο από την πιο βαθιά ύφεση που αντιμετώπισε η χώρα μας μετά το 1974», είπε.



Βεβαίως υπάρχουν δυσκολίες, συνέχισε, «αλλά είμαστε πανέτοιμοι να τις διαχειριστούμε, όπως είμαστε και πανέτοιμοι να δουλέψουμε για να εδραιώσουμε και να ενδυναμώσουμε και τις θετικές προοπτικές που η χώρα μας διαθέτει».

«Είμαι βέβαιος, το ξέρω, ότι και για το επόμενο διάστημα θα μπορώ να βασιστώ πάνω σας, ότι θα συνεχίσουμε τη συνεργασία μας, ότι θα συνεχίσουμε την κοινή προσπάθεια, ότι θα κρατήσουμε σταθερή την πορεία για το καλό του τόπου μας, για το καλό των συμπολιτών μας», κατέληξε ο Υπουργός.

Απευθυνόμενος στον Υπουργό Οικονομικών, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Χρήστος Πατσαλίδης, ανέφερε πως ο επαναδιορισμός του είναι αποτέλεσμα της καθολικής αναγνώρισης και της καθοριστικής συμβολής του στο χειρισμό της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης που αντιμετώπισε η Κυπριακή Δημοκρατία μετά το 1974, της επιτυχούς εξόδου από το μνημόνιο και της επιστροφής της οικονομίας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, σε δημοσιονομικό πλεόνασμα και σε μείωση της ανεργίας.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή - Για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή - Για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top