ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Ποινή φυλάκισης για τους ιδιοκτήτες των αρτοποιείων Μαραγκός

Ποινή φυλάκισης για τους ιδιοκτήτες των αρτοποιείων Μαραγκός

Καταδικάστηκαν σε φυλάκιση για τρεις υποθέσεις παράλειψης καταβολής εισφορών, οι ιδιοκτήτες των αρτοποιείων Μαραγκός.

Μετά από περίπου 10 χρόνια από τότε που τα αρτοποιεία Μαραγκός έβαλαν λουκέτο, έπεσε η αυλαία για τους ιδιοκτήτες τους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ‘Φιλελεύθερου’, ο Χρυσόστομος και η Μαρία Μαραγκού, καταδικάστηκαν την Δευτέρα 5/3/2018 από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας σε δέκα και πέντε μήνες φυλάκιση αντίστοιχα, για τρεις υποθέσεις παράλειψης καταβολής εισφορών.

Συγκεκριμένα, αντιμετώπιζαν κατηγορίες για παράλειψη καταβολής εισφορών στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων, στο ταμείο προνοίας των υπαλλήλων και στο ταμείο συνοχής που ξεπερνούν το ποσό των 455 χιλ. ευρώ.

Στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων, μέχρι τις 16/6/2014 παρέλειψαν να πληρώσουν εισφορές 323 χιλ. ευρώ για τους υπαλλήλους τους και στην συνέχεια παρέλειψαν να πληρώσουν πρόσθετο τέλος.

Στο Ταμείο Προνοίας, από την 1/5/2014 μέχρι τις 20/1/2015 παρέλειψαν να καταβάλουν εισφορές που αφορούσαν την περίοδο 2013-15 ύψους 80,939 ευρώ. Επίσης, κατηγορήθηκαν ότι παρέλειψαν να καταβάλουν την πρόσθετη εισφορά 5,5% επί του οφειλόμενου ποσού εισφορών.

Η τρίτη υπόθεση αφορούσε την παράλειψη πληρωμής εισφορών κοινωνικής συνοχής ύψους 52,793 ευρώ.

Το δικαστήριο έκρινε σοβαρά τα αδικήματα και επέβαλε στον Χρυσόστομο Μαραγκό ποινή φυλάκισης 10 μηνών στις δύο πρώτες κατηγορίες που θα συντρέχουν και ποινή φυλάκισης πέντε μηνών στην σύζυγό του.

Υπενθυμίζεται ότι η αλυσίδα αρτοποιείων, ξεκίνησε με ένα κατάστημα στον Αγ. Δομέτιο και στην συνέχεια κατάφερε να έχει 19 υποκαταστήματα, με τα πλείστα να βρίσκονται στην Λευκωσία.

Ωστόσο αργότερα η αλυσίδα αντιμετώπισε οικονομικά προβλήματα, καθυστερώντας μάλιστα τις πληρωμές στους υπαλλήλους της ή πληρώνοντάς τους με δόσεις και το 2013 άρχισε να κλείνει σιγά- σιγά υποκαταστήματα, με το 2015 να βάζει οριστικά λουκέτο.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται. 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top